Įspūdinga „Žalgirio“ gynyba varžovams Kėdainiuose leido surinkti vos 47 taškus 4

Vos 15 taškų antroje mačo pusėje varžovams leidę pelnyti žalgiriečiai iškovojo pergalę atkeltose „Betsafe–LKL“ rungtynėse. Antradienį kauniečiai išvykoje 78:47 (22:18, 23:14, 12:8, 21:7) nugalėjo Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandą.

Mariaus Grigonio tritaškis privertė varžovų trenerį prašyti minutės pertraukėlės vos po 56 sekundžių žaidimo, tačiau vaizdas aikštelėje nesikeitė, nes iš toli pataikė ir Thomasas Walkupas bei Nigelas Hayesas (11:6). N.Hayeso dėjimas greitoje atakoje ir Joffrey Lauvergne metimas iš vidutinio nuotolio didino persvarą – 15:8. Augustine‘as Rubitas pelnė 5 taškus iš eilės, dvitaškį pridėjo Paulius Jankūnas, bet kėlinį žalgiriečiai baigė tik su 4 taškų pranašumu – 22:18.

Antrojo kėlinio pradžioje Karolio Lukošiūno 5 taškai ir dvi galingos Martino Gebeno atakos leido pasiekti dviženklį skirtumą (31:21). J.Lauvergne metimas įsiterpė tarp dviejų Artūro Milaknio tolimų bombų, kurie padėjo snaiperiui tapti daugiausiai tritaškių pataikiusiu krepšininku lygos istorijoje. Prieš didžiąją pertrauką dvitaškiu ir perdavimu J.Lauvergne‘o dėjimui pasižymėjo M.Grigonis, reidą po krepšiu atliko Rokas Jokubaitis – 45:32.

Trečiajame kėlinyje dominavo gynyba. N.Hayesas realizavo baudų metimus ir po varžovų tritaškio žalgiriečiai net 8 minutes neleido kėdainiškiams pelnyti taškų. Tiesa, per tą laiką kitoje aikštės pusėje po 4 taškus pelnė tik A.Rubitas ir R.Jokubaitis (55:35). Baudas sumetė M.Grigonis ir prieš ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ buvo priekyje 57:40.

Per pirmąsias 6 minutes „Žalgiriui“ taškus pelnė tik P.Jankūnas, bet mačo pabaigoje gynyboje ir toliau aktyviai dirbę kauniečiai atkuto ir puolime. M.Gebenas dėjimu drebino varžovų krepšį, du tritaškius įskraidino K.Lukošiūnas, o R.Jokubaitis rungtynes užbaigė dėjimais – 78:47.

„Žalgiris“: K.Lukošiūnas 11 (3/6 trit., 5 atk. kam.), R.Jokubaitis 10 (2 per. kam.), M.Gebenas 9 (6 atk. kam.), A.Rubitas 9 (5 atk. kam., 2 per. kam.), J.Lauvergne 8, N.Hayesas 8 (2 per. kam.), M.Grigonis 7 (2 per. kam.), A.Milaknis 6, P.Jankūnas 4 (5 atk. kam.), S.Vasturia 3, T.Walkupas 3 (6 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam.).

„Nevėžis“: S.Barefieldas 15 (2 per. kam.), A.Hukporti 14 (5 atk. kam.), P.Kalaitzakis 10 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. Nepervargo

    Nevezio 47 ? 3 kelini 8 taskai skendo klaidu juroi 3 Kelinis ZalgiriuI nepts geriausias

  2. 709

    Na tai su pergale.Gaila kad jaunimas tuo paciu metu zaide rungtynes ir negalejo buti su pagrindine komanda. Manau treniruote prie eurolyga pavyko.

  3. Kašio megėjas

    To 709. Jei būtų daugiau buvę to jaunimo, būtų prapylę varžybas kaip ir prieš Utena. Per skystas tas jaunimas kapotis su LKL komandomis, ką jau kalbėt apie Eurolygą.

  4. heyhey

    Dabar prieš Nevėžį parpilt reikia ypatingų sugebejimų