M.Schilleris – apie unikalią „Barcos“ savybę, L.Lekavičiaus progresą ir laukiančius tvarkaraščio iššūkius (VIDEO) 0

Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį išsiruošė į išvyką į Kataloniją, kur ketvirtadienio vakarą susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Barselonos „FC Barcelona“. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris prieš artėjantį susitikimą akcentavo varžovų gynybą.

„FC Barcelona“, be abejo, yra puiki komanda su labai gerais žaidėjais ir treneriais, – konferenciją pradėjo M.Schilleris. – Pagrindinis dalykas yra jų stipri ir griaunanti gynyba, jie turi ūgio ir agresyvumo. Laukia puikus iššūkis, kurio laukiame.“

– Gera „FC Barcelona“ gynyba galėjote įsitikinti jau pirmajame mače, kai pelnėte 62 taškus. Gal galėtumėte papasakoti šiek tiek plačiau, kuo „Barcos“ gynyba yra tokia ypatinga?
– Ji pasižymi geromis gynybinėmis schemomis, kurios yra puikiai išpildomos, paremta atletiškumu su gerais žaidėjais. Tokia kombinacija sudaro puikią gynybą. Nekalbėsiu plačiai apie jų „pikenrolo“ gynybą ir ką jie atlieka joje, tačiau minėtoji atletiškumo bei gynybinio talento kombinacija daro „Barcelonos“ gynybą labai gerą.

– Pirmajame mače „FC Barcelona“ suklydo 24 sykius, „Žalgiris“ – 19. Kas tai lėmė?
– Manau, kad tada abi komandos buvo labai agresyvios. Sakyčiau, kad tąkart abi komandos demonstravo puikią gynybą.

– Kokią svarbą komandoje turi Cory Higginsas bei Nickas Calathes, žinant jų demonstruotą žaidimą, kol rikiuotėje nebuvo Nikola Mirotičiaus bei Brandono Davieso?
– Pasakėte jau pats. N.Calathesas yra vienas labiausiai dominuojančių kūrėjų visoje lygoje, o C.Higginsas pasitempė sezono metu, ypač (Ispanijos) Karaliaus taurėje.

– Ką „FC Barcelona“ žaidimui pridėjo atvykęs Leo Westermannas?
– Jis yra stabilus žaidimo kūrėjas. Treneris jį pažįsta ir norėjo matyti komandoje. L.Westermannas yra geras krepšininkas, tačiau sunku kalbėti apie vieną žaidėją, kai visa jų sudėtis tokia gili.

– Kaip sveiksta Lukas Lekavičius po užsikrėtimo koronavirusu?
– Jis sveiksta, tačiau jo nebus. Jis bet kokiu atveju nebūtų galėjęs žaisti dėl Eurolygos taisyklių, kurios reikalauja tam tikro dienų skaičiaus po užfiksuoto teigiamo atvejo.

– Koks Patricio Garino ir Steve‘o Vasturios progresas?
– Patricio vis dar sveiksta ir treniruojasi, tačiau nedalyvauja kontaktinėse treniruotėse. Steve‘as yra sveikas ir esame laimingi turėdami sugrįžusį žaidėją. Į Barseloną vyks visi, išskyrus L.Lekavičių, P.Garino ir su rinktine būsiantį Mareką Blaževičių.

– „Žalgiris“ Eurolygoje žais po 3 savaičių pertraukos. Jūsų nuomonę, kokias pasekmes gali turėti tokia pertrauka, žinant lygių skirtumus tarp Eurolygos bei LKL?
– Į Barseloną vykstame po KMT finalo ketverto, kur turnyro ir rungtynių lygis buvo aukštas. Negalime to nuvertinti. Mums turnyras buvo geras, bet tikrai nelengvas. Vyrukai turi gerą ritmą ir važiuojame (į Barseloną) kautis.

– Ar galėtumėte patikslinti situaciją dėl Roko Jokubaičio ir jo žaidimo rinktinėje? Ar buvo planas jam žaisti rinktinėje, tačiau jis subliuško dėl atkeltų rungtynių su „Crvena Zvezda“?
– Neplanavome išleisti jo į rinktinės stovyklą.

– „Žalgirio“ laukia 3 rungtynės per 7 dienas. Kaip tai keis pasiruošimą prieš būsimus mačus?
– Po KMT koncentravomės ties kūnų atstatymu, ypač vakar. Šiandien skyrėme laiko „Barcelonos“ žaidimui, o rytoj turėsime pasimėtymą. Turėsime šiek tiek laiko pasiruošti dvikovai su „Crvena Zvezda“, bet ne tiek daug (laiko) prieš „Real“, nes tvarkaraštis yra paprasčiausiai suspaustas, bet viskas gerai. Yra buvę blogiau ir mums bus viskas gerai. Kas nėra lengva, tai, jog Lukas ne su mumis.

– Paulius Jankūnas žaidžia neblogą sezoną. Kaip manote, kiek ilgai P.Jankūnas gali žaisti tokiame aukštame lygyje?
– Viskas priklauso nuo jo. Manau, kad jis gali žaisti dar kurį laiką, nes jis puikiai prižiūri savo kūną. Ir turi patirties. Manau, jog jis dar pakankamai pajėgus krepšininkas.

– Kiek svarbu turėti tokius žaidėjus, kaip P.Jankūnas, A.Milaknis?
– Labai, nes jie yra itin patyrę, pasižymi puikiais charakteriais ir išsiskiria lyderyste bei nustato visos komandos toną.

Komentarai