„Žalgirio“ pristatymo dalimi buvęs aistruolis: „Viso to nežmoniškai trūksta“ (VIDEO) 0

Kol pandemija nesitraukia, o sporto rungtynės didžiojoje pasaulio dalyje vyksta be žiūrovų, „Žalgiris TV“ toliau tęsia pažintį su ištikimiausiais komandos aistruoliais.

Vienas tokių – seniausios organizuoto „Žalgirio“ palaikymo grupuotės „Green Death“ narys Mindaugas Šatkus, kuriam Lietuvos čempionų ekipa nesvetima nuo pat vaikystės.

„Meilė „Žalgiriui“ prasidėjo tada, nuo kada save prisimenu, kai pradėjo veikti atmintis. Dar halės laikais stovėdavome prie įėjimo ir prašydavome, kad koks dėdė prasivestų kaip savo vaiką. Tas požiūris į „Žalgirį“ atėjo ir iš tėvų, tik gal ne vien iš sportinės pusės, o ir iš laisvės, iš kovos su priespauda“, – pasakojo pašnekovas.

Vienas didžiausių pokyčių dabartinėje rungtynių organizavimo realybėje – neskambantis Lietuvos respublikos himnas, kuris įprastai stebina visą Europą ir yra giedamas „Žalgirio“ arenoje susirinkusių sirgalių.

„Tautiška giesmė arenoje yra visiška adrenalino viršūnė. Kiekvieną kartą giedant tautišką giesmę yra kažkoks kosmosas, o ypač, kai būna visi žmonės. Visa šita emocija, „vikingų“ skanduotė, komandos pristatymas, kuriame aš pats dalyvauju – viso to nežmoniškai trūksta. Net nėra kuo to pakeisti“, – svarstė dažnai su būgnu arenoje matomas ir komandos pristatyme prieš karantiną dalyvavęs M.Šatkus.

Mindaugas yra vienas tų, kuris meilę „Žalgiriui“ išreiškia kiek neįprastais būdais. Ekipos sirgalius yra pagarsėjęs tuo, kad mylimos komandos vardą yra išbėgiojęs įvairiuose Europos miestuose.

„Dabar jau turbūt yra 5 ar 6 metai nuo pirmo mano išbėgimo. Tada aš ruošiausi Kauno maratonui ir gruodį važiavau į Barseloną. Turėjau popierinį žemėlapį, pieštuku nusibraižiau „Žalgiris“ raides, susidėliojau maršrutą ir išbėgiojau 18 kilometrų, o tada „Žalgiris“ ten laimėjo ir man tas labai užsifiksavo“, – idėjos pradžią prisiminė „Žalgirio“ aistruolis.

Naujausiame „Žalgiris TV“ vaizdo įraše jūsų laukia pokalbis su „Green Death“ nariu Mindaugu, kuris papasakojo ne tik apie savo meilę klubui, bet ir apie prisijungimą prie aktyviausių sirgalių.

Komentarai