Kauno „Žalgiris“ suklupo Madride 25

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje šią savaitę. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 58:70 (13:21, 18:15, 11:15, 16:19) nusileido Madrido „Real“ ekipai.

Dvikovą sėkmingomis dviejų taškų vertės atakomis pradėjo Rokas Jokubaitis, Augustine‘as Rubitas ir Nigelas Hayesas – 6:2. Tuomet keturias minutes žalgiriečiams nepavyko pelnyti taškų ir jau teko vytis varžovus – 6:12. Kėlinuko pabaigoje du taškus pridėjo Marius Grigonis, o Paulius Jankūnas pelnė penkis iš eilės – 13:21.

Du baudų metimus sumetė P.Jankūnas, N.Hayesas smeigė du tolimus metimus, o Martinas Gebenas įdėjo iš viršaus – 23:28. Dvi minutes kauniečiai vėl negalėjo pelnyti taškų ir įgijo dviženklį deficitą – 23:34. Dvitaškį realizavo R.Jokubaitis, o šešis taškus prieš pertrauką surinko Thomasas Walkupas – 31:36.

Nerezultatyviai prasidėjusiame trečiame ketvirtyje pirmuosius „Žalgirio“ taškus metimu iš vidutinio nuotolio prie komandos sąskaitos pridėjo T.Walkupas, A.Rubitas sumetė baudų metimus, o N.Hayesas smeigė trečią savo tritaškį – 38:39. Savo taškų sąskaitą spėjo atsidaryti ir Lukas Lekavičius, o P.Jankūnas sumetė dar du baudų metimus – 42:51.

Po du taškus lemiamo ketvirčio pradžioje įmetė L.Lekavičius ir Joffrey Lauvergne, tačiau likus žaisti kiek daugiau nei šešias minutes deficitas vėl buvo dviženklis – 46:59. Po keturis taškus sumetė M.Grigonis, P.Jankūnas ir L.Lekavičius, tačiau pavyti varžovų nepavyko – 58:70.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 13 (7atk. kam.), N.Hayesas 11, T.Walkupas 8, L.Lekavičius 8, M.Grigonis 6, R.Jokubaitis 4, A.Rubitas 4, M.Gebenas 2, J.Lauvergne 2, S.Vasturia 0.

„Real“: G.Deckas 14 (6 atk. kam.), J.Carrollas 12, T.Thompkinsas 12.

Komentarai

  1. Fanas

    Antraste tai topine – SUKLUPO. Koks cia bl.. suklupo, jau atvaziavo i Madrida iskart pralaimeje, kur jau cia beklupinet

  2. Ass

    Ka tas sileris galvoja nu isleistu ta musu jaunima a taip ataip gavo kai liko 2 min tai ne toliau vaiko lyderius kurie koju nepavelka, nusispjaut ant jaunu geriau vasturia palakstys

  3. Tomas

    Is is vis koncentruotis eurolygaii dab lkl leist kad ir 40 min draskytis kurie nezaidzia plius nkl jaunimas. Geben vasturia blazevic lukosiunas murauskas rubstavicius ir tegu aria nieko jei kokias vienas pralos tegu ilsisi nes panasu kad walkup irgi jau ciurna patempes

  4. Aha

    Eurolyga yra negailestinga, o antras ratas parodo, kas ko vertas is tikruju. Norint patekt i astuntuka privalai i lemiama sezono atkarpa ateit maksimaliai geros imanomos formos. Zalgiris atejo isretejusia sudetim, pavarges, issikvepes. Aisku, susidejo daugybe aplinkybiu, bet galima jau gana drasiai tvirtint, kad playoffu si sezona nematysim. Beje, Schilleriui gal jau reiktu pradet galvot ir apie puolima, o ne tik gynyba visuose interviu akcentuot, nes jau kazkaip neatsimenu, kada mes padoriau sugebejom uzpult.

  5. kostas,

    ir isvaziavo Z luptis i madrida del auksinio tasko, bet, ne luposi, bet prisilupo. po siu varzybu turetu buti laaaaaabai didelis skandalas, nors sileris ir tylejo kaip vistos uzpakalis. keturi keliniai, a neivieno baudos metimo……kas kur lupo neaisku. motiejunai, padaryk tvarka savo kieme pagaliau……

  6. Iklimpo gynyboje

    Realas yra realas Jankunas Real palikti su 70 tasku yra labai gerai taciau puolimas neleido lygiai su jais kautis

  7. Madridas

    Su Tavaresu susitvarke bet kas is to Kai Deckas paliekamas laisvas prie Tritaskio

  8. Rotacija

    Metimu nesusimete Jokubaitis perlaikomas nesugaudo Carrollo vos Kvapa gaudo Grigonis Lauvergne neturejo progu

  9. Top8

    Pasidziaugem 1 ratu kol laikemes 6 7 vietoi dabar jau 2 daug sudetingiau kai kurie pamete galvas

  10. Sigis

    Jau pries karaliaus taure ikritome I duobe ir niekaip negalime issikapstyti. Vien gynyba be puolimo rungtyniu nelaimesi, pataikymo procentas prastas. Pagrindiniai zaidejai pervarge, o jaunimas sedi. Kazkokia privilegija turi Vasturija, jam tik lkl zaisti ir tai jau daug su tokiu zaidimu. Nematyti jau to astuntuko tai ruoskime jaunima ateiciai. Gal galvoja kad kita met bus daug milijonu ir pripirks profu.

  11. Darius

    Savotiškos buvo rungtynės, pirmos tokios per mano ilgametę sirgaliaus karjerą, kai Žalgirio varžovas nemetė nei vienos baudos. Taip sakant visos pražangos padarytos iki bonuso. Ironizuoju, bet čia jau kažkas nenormalaus. Dar keista, kad Grigonis per 30 min metė tik vieną tritaškį. Bet visumoje matosi, kad komanda yra duobėje, ar fiziškai sėdę, ar Schilerio sistemas visi perkando, bet matyt kartu yra ir tas, ir tas, žaidimas neina. Lemiamos kovos, tad turi rasti noro ir motyvacijos, turi supykti. Kaip taip gali būti, kad žaidžia kaip skudurai ir per nagus neduoda ? Duok blemba, dėk per ataugas, kad neįmestų. O jie kaip mergaitės.

  12. Rytas

    Viskas gerai, tik ir buvo prgnoze 13 -15 vieta. Puse zaideju kaunasi o puse paploja todel ir toks rezultatas. Treneris vertinamas kokio lygio komanda yra sezono pabaigoje.

  13. Heyhey

    eurolyga toks jau turnyras kai komanda easnti dviguboje savaiteje turi daug minusu pries komanda vienguboje , taip ir atsitiko , taip ir zenitui pakliuvo nuo valensijos, nekaltinu komandos , tik noriu kad vietoj vasturijos zaistu lukosiunas , blogiau tikrai nebutu , visgi lietuvis.

  14. Qwerty

    Noretusi, kad laisvas izaidejas paliktas per pora metru imestu bent kas antra/trecia metima, kad sprendimai butu kazkiek logiski. Rankas gal klijais reik patept kad kamuoliu neprarastume elementariose situacijose. Prancuzui gal koki vadoveli tegu duoda kaip po krepsiu zaisti. Noretusi, kad esant panasiam zaideju lygiui zaistu lietuvis o ne uzsienietis. Ne del pralaimejimu pregyvenu, del zaidimo, kuris kartais atrodo paremtas didele sekme.

  15. Kašio megėjas

    Baigėsi utopinė svajonė apie 8-netą. Kažkada sakiau, kai Žalgiris rikiavosi lentelės viršuje, kad Šileris jau perspjovė Jaską, bet dabar atsiimu savo žodžius. Šileriui iki Jaskos, kaip ant ruros iki mėnulio. Būkim biedni, bet teisingi – Žalgiris žemiau vidutinės Eurolygos komanda. Per KMT jau pasirodė, kad skysti bekiaušiai žaidėjai su tokiu pačiu treneriu priešaky.

  16. q

    keista kai tokio lygio centras kaip lauvergne neturi net vidutiniu zaidimo nugara igudziu, ar taip pameta kamuolius lygioj vietoj. iskalbingas skaicius ties blokais, tokio ugio ir duomenu zaidejas per sezona ju padaro tris, arba vienu daugiau nei milaknis. po metu partizame visur kur zaide budavo atsarginiu, deja zalgiriui tokioje roleje jis per brangus, bet pagrindiniu buti irgi tiesiog negali. prie jo tiesiog butinas kitokio stiliaus centras, ir nei rubitas nei gebenas cia nelabai tinka. jeigu tai tiesa ir su gebenu pratesta sutartis, tuomet sunku suprasti toki komplektavima

  17. Linas

    Gaila,bet prarastas puikus šansas pasiimti ekstrą tašką iš leisgyvio Realo…Jau visą vasarį matosi,kad komanda fiziškai pasėdus,nebeliko ir laisvumo puolime…Aišku prisidėjo ir traumos bei coronos atvejai, bet toli gražu ne vienos kitos prastos Lauvergno rungtynės yra didžiausia Žalgirio bėda. Turim kurkas geresnių „puikios“ komplektacijos pavyzdžių: du legionieriai šiais metais pas mus faktiškai yra tik dėl skaičiaus, realios naudos ir pagalbos iš jų nebuvo ir nebus, todėl nesuprasiu,jei vasarą nebus atsisveikinta su vaikščiojančia nelaime Vasturia, o ir Garino laukti aš nematau prasmės ir netikiu,kad po dviejų metų be krepšinio, jis dar gali grįžti į buvusį lygį.

  18. ...

    Primena seną Žalgiriuką kai važiuojama tik sukovot, o ir tai dažniausiai nepasiseka. Jokios minties žaidime, o dar jei nepakrenta tai iš vis bėda. Ir kas per mąstymas treneriuko, kai ir taip trūksta žaidėjų dar Lukošiūną ant suolo pūdyt ? Jokubaitis pompą pagavęs laksto, baisų kad širdies smūgio negautų, o kiti net nuo suolo nekyla. Jau tikrai vakar blogiau nebūtų buvę, jei jaunimas kelias minutes išbėgtų.

  19. Vycka Kašio mėgėjau

    dėl Jaskos ir Schillerio galima ginčytis jkiek nori, nes tai neįrodoma, pernai devinti buvom, kai sezoną nutraukė, niekas negarantavo, kad būtumėm į aštuonetą prasibrovę, kaip ir negarantuoja, kad šiemet neprasibrausim, o dėl to, kad Žalgiris yra žemiau nei vidutinė EL komanda, tai dusk ir tiek, jei manai, kad Žalgiris ne aukščiau kokios 15-os

  20. Zalgiris

    Be Grigonio indelio nelaimesim Kaip ir is Walkupo truksta zaidime Rubit Vienose isauna kitose jau nebe Dar tiesa Lauvergne nevisada naudingas TaI pritruksta jegu Kas kad Jokubaitis daug zaidzia kartais ir galva pameta Lekaviciui nelengva grizti I ritma

  21. Komplektacija

    Garino paime kad Net Eurolygoje nesuzais vasturia naudos neduoda po 5 8 min

  22. Bedantis puolimas

    Komandos viduje nesijaucia kad tai butu duobele tiesiog atrodo kad kiekviena maza detale nenusiseka sake Walkupas

  23. Sigis

    Kam vasturia leidzia zalgirio nelaime jis,lukosiunas tikrai neblogesnis

  24. Vyckai nuo Kašio megėjo

    Bezdale tu – Eurolygoje yra 18 komandų ir žemiau 9 vietos, jau yra vidutinės komandos. O sezone pabaigoje, Žalgiris ir bus tarp 10 ir 15 vietų.

  25. Asvelio banga

    Atletiskumu nugaleta Barca