„Žalgiris“ namuose nutraukė ASVEL pergalių seriją (VIDEO) 8

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę namuose pradėjo pergalingai. Martino Schillerio vadovaujami kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 85:75 (17:20, 23:22, 27:15, 18:18) įveikė Vilerbano ASVEL ekipą ir nutraukė jos pergalingą seriją.

Taikliais dvitaškiais pirmuosius „Žalgirio“ taškus rinko Nigelas Hayesas ir Rokas Jokubaitis, o Marius Grigonis pelnė penkis taškus paeiliui – 9:6. Tritaškį smeigė Thomasas Walkupas, N.Hayesas sumetė du baudų metimus, o antrą savo tolimą metimą realizavo M.Grigonis. Tiesa, kėlinio pabaigą žalgiriečiai pralaimėjo 0:7 – 17:20.

Du baudos metimus realizavo Martinas Gebenas, šešis taškus iš eilės surinko Augustine‘as Rubitas, keturis taškus surinko T.Walkupas, o dvitaškį greitoje atakoje pataikė Rokas Jokubaitis – 31:33. M.Grigonis pataikė dar vieną tritaškį, po puolime atkovoto kamuolio pasižymėjo Paulius Jankūnas, Joffrey Lauvergne galingai įdėjo iš viršaus, o M.Grigonis pridėjo du taškus – 40:42.

Po pertraukos du taškus įmetė M.Grigonis, J.Lauvergne pridėjo du su varžovo pražanga, o R.Jokubaitis keturis – 49:49. Keturis taškus įsirašė J.Lauvergne, R.Jokubaitis sumetė baudų metimus, M.Grigonis smeigė tritaškį, o tą patį pakartojo ir J.Lauvergne – 61:55. Po vieną baudos metimą pataikė A.Rubitas ir P.Jankūnas, o kėlinuko pabaigoje du dvitaškius įmetė Lukas Lekavičius – 67:57.

Gerą savo atkarpą L.Lekavičius perkėlė ir į ketvirtą kėlinį, kurį pradėjo taikliu vidutinio nuotolio metimu. Atakai baigiantis sudėtingą dvitaškį įmetė T.Walkupas, kitą išpuolį išgelbėjo P.Jankūnas, o M.Grigonis smeigė fantastišką tolimą metimą – 76:62. Šešiais taškais dar pasižymėjo J.Lauvergne, o T.Walkupas pelnė du su varžovo pražanga – 85:75.

„Žalgiris“: M.Grigonis 21, J.Lauvergne 18 (6 atk. kam.), T.Walkupas 12 (4 rez. perd.), R.Jokubaitis 10 (5 rez. perd.), A.Rubitas 7, L.Lekavičius 6, P.Jankūnas 5 (9 atk. kam.), N.Hayesas 4, M.Gebenas 2, K.Lukošiūnas 0.

ASVEL: G.Yabusele 17, N.Cole 14, D.Lighty 12, I.Bako 10.

Komentarai

  1. 709

    Visus su pergale! Gero poilsio zaidejams ir sekmes prie Milana.

  2. Vycka

    nuvylė tik Hayesas, Jankis – 5 puolime:o

  3. Zalgiris

    Asvel vairininkas apie puikia zalgirio gynyba ir isjungta vilerbano milzina

  4. Zalgiris

    Na 3 su puse kelinio reikejo varkt didesniu pastangu reikejo kol zalgiris susieme 3 kelinio pabaigoje laimedami 20-7

  5. Zalgiris

    Dziugu kad buvo toks aktyvus Jokubaitis nors ir pameta galva perskuba ne viskas taip gerai gaunasi bet kaip sako atsitieses Jokubaitis Man labai reikejo tokiu runktyniu

  6. Darius

    manau, kad Žalgiris rungtynes perlaužė, kai 3 baudą gavo Falas ir sėdo ant suolo. Tas dičkis vien savo buvimu aikštelėje ūgiu ir ilgomis rankomis kėlė daug problemų. Smagu, kad vyrai rimtai sukovojo, sakyčiau gerai pataikė tritaškius, bet tritaškius pataikė pagrinde Grigonis, dar stebuklingai vieną įvarė Lauvergne ir dar vieną Walkup. Asvel yra pati juodžiausia komanda eurolygoje, turinti tik vieną baltaodį, o Žalgiris, kiek pastebiu, dažniausiai sugeba aplošti tokias komandas. Štai Jankūnas be greičio ir šuolio atkovojo 9 kamuolius, reiškia su galva galima apžaisti kojas. Dėl pergalės labai smagu, nes aštuntukas yra ranka paduoti ir sezonas nesibaigia, kol galima už jo užsikabinti, o ne taip kaip kokiai Zvezdai, panatinaicosui ar macabiui lošti tik dėl garbės taško.

  7. Kašio megėjas

    Sveikinimai Žalgiriui!

  8. Heyhey

    visi suzaide gerai , todel ir laimejome, netgi lukosiunas buvo ten kur reikia gynyboje , padare baudas tada kai reikejo, o heisas tikrai bent jau manes nenuvyle , suzaide puikiai gynyboj , si karta nerado saves puolime , padare keleta kvailu klaidu , bet laimejom . Einame toliau , ruosiames milanui ir linkiu milanui sunkiu rungtyniu siandien.