Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe – teigiamas COVID-19 atvejis 5

Kauno „Žalgirio“ komandoje užfiksuotas COVID-19 ligos atvejis. Blogai pasijutusiam vienam trenerių štabo narių trečiadienį atliktas COVID-19 testas parodė teigiamą atsakymą.

Visų kitų trenerių štabo narių ir krepšininkų trečiadienio testų rezultatai buvo neigiami.

Žalgiriečiai buvo tirti ir prieš antradienį vykusias Eurolygos rungtynes su Vilerbano ASVEL komanda. Tuomet visi komandos narių rezultatai buvo neigiami.

Dviejų neigiamų atsakymų per 48 valandas sulaukę komandos nariai pagal Eurolygos taisykles ir toliau gali ruoštis artimiausioms rungtynėms – penktadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitiks su Milano „AX Armani Exchange“ komanda.

Komentarai

  1. Darius

    Naujos Izraelio sveikatos ministerijos analizės duomenimis per pastarąjį penkių savaičių skiepijimo laikotarpį nuo Pfizerio vakcinos mirė apie 40 kartų daugiau (pagyvenusių) žmonių, nei būtų mirę nuo pačios ligos, ir 260 kartų daugiau jaunų žmonių, nei būtų mirę nuo viruso. Analizę atliko daktaras Hervé Seligmannas, Aix-Marseille universiteto naujų infekcinių ir tropinių ligų fakulteto narys bei inžinierius Haimas Yativas.
    ausio mėnesį nepriklausomų gydytojų grupė pateikė išvadą, jog eksperimentinės COVID-19 vakcinos nėra saugesnės už patį virusą. Nauja analizė, susijusi su mirčių Izraelyje skaičiumi, parodė, kad tai gali būti dramatiška tiesa.

    Pagal nurodomus analizės duomenis, iš visų paskiepytų vyresnių kaip 65 metų žmonių 0,2% mirė per tris savaites nuo skiepo gavimo. Tai yra maždaug 200 iš 100 000 paskiepytų. Kai tuo metu nuo COVID-19 be vakcinacijos mirė 4,91 iš 100 000.

    „Ši statistika liečia ir tuos, kurie yra jaunesni nei 65 metų“, – tęsė tyrėjai. Per penkias vakcinacijos savaites mirė 0,05 proc., t.y. 50 iš 100 000. Šiuos skaičius reikėtų lyginti su 0,19 / 100 000 neskiepytų mirusiųjų nuo COVID-19. Taigi šios amžiaus grupės mirtingumas lyginant su natūraliu COVID-19 mirtingumu padidėjo 260 kartų per tiriamų penkių savaičių vakcinacijos laikotarpį“.

    Kaip pranešė „IsraelNationalNews“ (INN), Seligmannas yra Izraelio ir Liuksemburgo pilietis, įgijęs biologijos išsilavinimą Jeruzalės hebrajų universitete ir parašęs daugiau kaip 100 mokslinių publikacijų. INN praneša, kad tyrėjai neturi jokių interesų konfliktų, išskyrus tai, kad turi vaikų Izraelyje.

    Yativ ir Seligmann teigia, kad net ir šie užfiksuoti mirčių nuo vakcinos skaičiai tikriausiai yra daug mažesni nei faktiniai skaičiai, nes tai susiję tik su tais trumpu laikotarpiu apibūdintais nuo COVID-19 mirčių skaičiais ir neapima mirčių nuo kitų ligų. „Šie skaičiai taip pat nesusiję su ilgalaikėmis komplikacijomis“,- rašo jie.

    Amerikos gydytojai (AFLDS – America’s Frontline Doctors) paaiškino, kad vakcinos sukurti COVID antikūnai, užuot apsaugoję asmenį, sukelia sunkesnių ar net mirtinų ligų, nes po kurio laiko paskiepytas asmuo patiria SARS-CoV-2 požymius. Vakcina sustiprina infekciją, o ne užkerta kelią žalai.

    Amerikos gydytojai (AFLDS) pateikia vakcinos, pagamintos kovai su Dengės karštlige, pavyzdį. Dėl vakcinos sukelto antikūnų poveikio Filipinuose mirė 600 vaikų. 2019 m. atsakingiems asmenims buvo pateikti baudžiamieji kaltinimai.

    Dėl šių ir kitų priežasčių AFLDS ir daugelis kitų gydytojų griežtai nerekomenduoja daugumai žmonių skiepytis šiomis eksperimentinėmis vakcinomis, pripažindami, kad vyresniems nei 70 metų amžiaus asmenims tokios injekcijos yra didesnė rizika nei ankstyvas ar profilaktinis gydymas nustatytais vaistais.

    Atsižvelgdami į šiuos mirtingumo rodiklius, Yativas ir Seligmannas taip pat labai kritikuoja griežtą Izraelio valdžios gyventojų spaudimą skiepytis. Pasak INN, tyrėjai šias pastangas vadina „nauju Holokaustu“.

    Pastarosiomis savaitėmis Izraelio vyriausybė paskelbė apie „žaliojo paso“ sistemą, leidžiančią pasiskiepijusiems žmonėms grįžti į visuomeninį, socialinį gyvenimą – pramogauti, dalyvauti laisvalaikio renginiuose.

    Šaliai atsivėrus po dviejų mėnesių uždarymo, žaliasis pasas bus suteiktas tik pasiskiepijusiems, tačiau neišduodamas žmonėms, kuriems covid-19 testas buvo neigiamas. Pasiskiepijusiems suteikiama teisė dirbti, taip pat nereikalaujama savarankiškai izoliuotis grįžus iš „raudonųjų zonų“.

    Nepaisant to, kad nėra įrodymų, jog šios eksperimentinės vakcinos iš tikrųjų užkerta kelią užsikrėtimui, Izraelio sveikatos apsaugos ministras Yuli Edelsteinas, išleidęs vakcinos „pasą“, teigė, kad skiepytis yra visų moralinė pareiga. Tai yra mūsų abipusės atsakomybės reikalas“. Jis leido sau dar daugiau ir pareiškė: „Kas nepasiskiepys, liks už borto“.

    Žaliasis pasas turi būti atnaujinamas kas šeši mėnesiai. Net ir turintys jį žmonės privalo dėvėti kaukes ir laikytis fizinio atstumo taisyklių. „The Jerusalem Post“ taip pat pranešė, kad jau yra svarstoma priimti teisės aktus, suteikiančius galią darbdaviams nepriimti į darbą neskiepytų žmonių.

    PS
    taip kad pasiskiepinę žalgiriečiai geriau patylėkite, jei galvos tuščios kaip puodynės ir neagituokite skiepintis.

  2. Faktas

    Faktas, kad dariui vakcinofobija.
    darius=begemotas, kuris bijojo skiepų.

  3. Darius

    Aš skiepų nebijau, esu skiepintas kaip ir visi visais privalomais skiepais, nebijau ir šito „skiepo“, bet šitas net nėra skiepas, o išvis neaišku kas, neaišku nuo ko ir neaišku dėl ko. Niekas neaišku, nes nėra jokių duomenų. Jeigu norite tuo badytis – prašom.

  4. Faktas

    Supranti, Dariau, čia žmonės susirenka pabendrauti apie Žalgirį. O tavo pastovus inkštimas skiepų tema veikia atstumiančiai.

  5. A. Masėnas

    Jūs čia nieko nebendraujat o tylit. Keli komentarai po eurolygos yra bendravimas ? O ko žalgiriečiai vakcinavosi ? Gal gali kas nors paaiškinti ?