Kauno „Žalgiris“ žengia išvien su technologijomis ir pristato „Žalgirio“ inovacijų studiją 0

Nors šiuo metu „Žalgirio“ arena nešurmuliuoja įprastu ritmu, Kauno „Žalgirio“ organizacijoje jau kuris laikas verda įvairios naujos veiklos, kurių rezultatus tikimasi pristatyti visuomenei visai netrukus.

Neišnaudotas sporto technologijų potencialas

Sinergijos tarp profesionalaus sporto ir inovacijų Kauno „Žalgiris“ aktyviai pradėjo ieškoti dar 2019 metais. Pirmasis žingsnis ta linkme buvo kartu su inovacijų partneriais „Katalista ventures“ suorganizuotas tarptautinis sporto technologijų hakatonas. Dvi dienas trukusiame maratone startuolių komandos iš Lietuvos ir kitų Europos šalių ieškojo inovatyvių sprendimų trijose pagrindinėse srityse – kaip maksimizuoti „Žalgirio“ sportinius rezultatus įvertinant ir gerinant žaidėjų fizinius duomenis, vykdant galimų traumų prevenciją, didinti „Žalgirio“ aistruolių įsitraukimą į komandos veiklą pasinaudojant išmaniųjų technologijų teikiamu potencialu bei atverti naujas galimybes krepšinio klubo verslo partneriams.

„Turime rinkoje puikiai žinomą vardą, didelę gerbėjų bendruomenę ir profesionalus vadyboje. Tai mums suteikia visas galimybes bendradarbiauti su inovacines technologijas Lietuvoje ir Europoje kuriančiomis organizacijomis bei mokslo institucijomis. Tokia partnerystė atveria galimybes naujas technologijas išbandyti ne tik teoriškai, bet ir empiriškai. Galutinio naudotojo įtraukimas į kūrimo procesus leidžia išvengti atvejų, kai sukurta technologija nesukuria pridėtinės vertės, kadangi jos pritaikymas yra neįmanomas arba neaktualus vartotojui. „Žalgirio“ inovacijų studija buvo įkurta matant šias sporto organizacijos ir inovacinių technologijų kūrėjų partnerystės galimybes“, – teigia inovacinių projektų veikloms vadovaujanti Kauno „Žalgirio“ verslo vystymo vadovė Unė Marija Jurkštaitė.

Ant stalo – ilgalaikė strategija

Žvelgdamas į tolimesnę perspektyvą „Žalgiris“ parengė savo ilgalaikę inovacijų strategiją. Penkerių metų laikotarpio strategijoje išsamiai apibrėžtos organizacijos judėjimo kryptys ir konkretūs siekiai technologijų srityje.

Įsteigta „Žalgirio“ inovacijų studija siekia suburti novatoriškus sprendimus kuriančius startuolius ir technologijų įmones, vystyti ir testuoti sprendimus, kurie galėtų nešti naudą visai organizacijai ir jos klientams plačiąja prasme, o strateginė  partnerystė taptų alternatyviu klubo pajamų šaltiniu. Inovacijų partneris „Katalista ventures“ padeda sukurti efektyvią sinergiją tarp klubo ir technologijų kūrėjų, dalinasi gerosiomis startuolių praktikomis bei sujungia su tinkamais įvairių sričių specialistais reikalingais vystyti ir plėsti kuriamus sprendimus.

„Šiuo metu jau esame pradėję bendradarbiavimą su keliais startuoliais, o ateityje tikimės studijos portfelyje turėti dar daugiau inovacijų kūrėjų. Norime parodyti, jog inovacijos ir sportas gali eiti išvien, todėl ieškome talentingų IT bei technologijų specialistų, kurie siekia naujų iššūkių ir nori savo žinias pritaikyti sporto srityje. Tai bus unikali galimybė, kadangi Lietuvoje panašių projektų nėra buvę, tad tikimės, kad suburta komanda, ne tik prisidės prie kokybiškų sprendimų įgyvendinimo, tačiau ir padės „Žalgirio“ klubui pasinaudoti inovacijomis siekiant plėsti klubo veiklą“, – pabrėžia Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Inovacijos dabar reikalingesnės labiau nei bet kada

„Žalgirio“ inovacijų studijos iniciatyva buvo pristatyta Eurolygai ir pelnė maksimalų lygos įsteigto „Digital Transformation“ fondo finansavimą. Ši parama tapo postūmiu įvairiems inovaciniams projektams klube.

Pirmiausia siekiama tobulinti jau esamą verslo modelį, pasitelkiant rinkoje veikiančias ir išbandytas inovatyvias technologijas. Tai leis pasibaigus karantinui visuomenę pasitikti su technologijomis, kurios padės gerinti renginių lankytojų patirtį. Šiuo metu kuriama „Žalgirio“ arenos programėlė, kurios pagalba lankytojai galės užsisakyti maistą ir gėrimus ir atsiskaityti už juos ne stovėdami  eilėje, o tiesiog sėdėdami savo kėdėje. Programėlė informuos, kada užsakymas bus paruoštas, nurodys artimiausią atsiėmimo tašką. Ši priemonė reikšmingai padės išvengti žmonių susibūrimo prie prekybos taškų, išlaikyti saugius atstumus. Taip pat lankytojams, išvengsiantiems stoviniavimo kasoje, leis sutaupyti laiko, kurį jie galės išnaudoti mėgaudamiesi veiksmu arenoje, nepraleisdami rungtynių ar koncerto epizodų.

Taip pat „Žalgirio“ sirgaliams bus pristatyta išskirtinio turinio platforma, kurią prenumeruojant bus galima susipažinti su iki šiol negirdėtomis istorijomis, pamatyti išskirtinius video reportažus, įsitraukti į pokalbius su žalgiriečiais, susipažinti su ekspertų nuomone apie rungtynes. Į šią platformą persikels komandos gerbėjų jau pamėgtos virtualios pramogos. Ši inovacija leis prenumeratoriams būti vos per žingsnį nuo komandos ir viską matyti iš dar arčiau.

„Natūralu, kad pasaulinė pandemija ir ilga pertrauka be sirgalių arenoje neigiamai paveiks mūsų iki šiol padarytą įdirbį. Atvėrę duris sirgaliams mes turėsime žengti tuos papildomus žingsnius, kurių anksčiau gal ir neprireikdavo. Tam ruošiamės jau dabar – kurdami inovacijas ir aktyviai besiruošdami naujų projektų startui“, – kalbėjo U.M.Jurkštaitė.

Esate IT ar technologijų kūrėjas ir nori prisidėti prie „Žalgirio“ inovacijų studijos? Registruokitės čia.

Norite gauti Kauno „Žalgirio“ naujienas į savo el. pašto dėžutę? Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį paspaudę čia.

Komentarai