M.Schilleris – apie „Maccabi“ stiprybes ir P.Garino savijautą (VIDEO) 4

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ (15-15) pasitinka varžovą Eurolygoje, prieš kurį patyrė didžiausią sezono pralaimėjimą pirmajame rate – Tel Avivo „Maccabi“ (11-17).

Prieš ketvirtadienio dvikovą žalgiriečių vairininkas Martinas Schilleris išskyrė varžovų stiprybes.

„Tai komanda, kuri yra vedama gynėjų. „Maccabi“ vienu metu penkete naudoja tris gynėjus, kurie puikiai žaidžia su kamuoliu, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Schilleris. – Rytoj jie žais su lengvesniu penketu, kadangi turės naudoti Draganą Benderį penktoje pozicijoje, nes Othello Hunteris neatvyksta.

Susitinkame su ta pačia komanda, su kuria kovėmės prieš kelis mėnesius. Jie pasižymi kūrėjais, talentu puolime bei yra pavojingi perimetre su D.Benderiu.“

Antradienio rungtynėse su Alytaus „Dzūkiją“ po ilgos pertraukos ant parketo pasirodė Patricio Garino. Vis dėlto M.Schilleris atskleidė, jog argentiniečiui po gauto krūvio skauda visą kūną, o dėl jo žaidimo rytoj bus apsispręsta prieš rungtynes.

„Po gauto krūvio jam labai maudžia visą kūną, bet, svarbiausia, kad keliui viskas gerai. Tai yra pagrindinė informacija. Vėliau kalbėsime dėl jo pasirodymo rytoj, bet reikia prisiminti, jog dar vyksta reabilitacijos procesas ir nieko iš jo negalime tikėtis“, – komentavo M.Schilleris.

Treneris prisiminė aštuntajame ture patirtą pralaimėjimą 57:85 ir komentavo didžiausias padarytas klaidas.

„Mes turėjome daug problemų tame mače, o didžiausias iššūkis buvo jų gynėjų greitis. Taip pat tada neturėjome Roko Jokubaičio. Be greičio trūkumo, taip pat D.Benderis buvo faktorius tose rungtynėse“, – prisiminė M.Schilleris.

„Maccabi“ lygoje demonstruoju tik 16 puolimo reitingą, tačiau gynyboje jų skaičiai solidūs – 7 gynybos reitingas. M.Schilleris išskyrė, kas yra sunkiausia, atakuojant krepšį prieš Izraelio klubą.

„Jie patobulėjo gynyboje, nes sezono pradžioje taip nebuvo. „Maccabi“ turi aukštesnius žaidėjus kiekvienoje pozicijoje – Elijah Bryantas antroje ar Angelo Caloiaro trečioje. Taip pat jų gynėjai atlieka gerą darbą spausdami kamuolį“, – tikino strategas.

Komentarai

  1. 709

    Kol nenuaidejo paskutinis reguliaraus sezono svilpukas vilciu patekti i top8 visada yra! Tad linkiu komandai ir fanams graziu ir pergalingu rungtyniu.

  2. Viltis

    Tuo paciu ir nuo kitu komandu priklauso

  3. Garino

    Tai reik daugiau duot kruvio Aisku ka noret po tiek laiko nezaidimo kur jau neskaudes kuno

  4. Fanas

    Mano nuomonė bloga fizinis pasirengima lemia,kad šiuo svarbiausiu momentu mes galim ne patekt į TOP 8,neveltui Šaras paėmė buvusi fizinio rengimo trenerį.