„Žalgiris“ paskutinę akimirką nusileido „Rytui“ (VIDEO) 33

„Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse Kauno „Žalgiris“ namuose rezultatu 85:86 (21:23, 19:19, 21:25, 24:19) nusileido Vilniaus „Rytui“.

Dvikovos pradžioje po keturis taškus surinko Thomasas Walkupas ir Marius Grigonis, dvitaškį pridėjo Martinas Gebenas, o po dar vieno T.Walkupo dvitaškio ir Pauliaus Jankūno tritaškio, komandas skyrė dviženklis skirtumas – 15:5. Po dvitaškį pataikė Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius ir Marekas Blaževičius, tačiau varžovai spurtavo ir žalgiriečiams po pirmojo kėlinio varžovus teko vytis – 21:23.

Dvitaškius antrojo kėlinio pradžioje realizavo M.Blaževičius, R.Jokubaitis ir Augustine’as Rubitas, o M.Gebenas surinko šešis taškus – 33:35. Du baudų metimus sumetė M.Grigonis, o L.Lekavičius surinko penkis taškus iš eilės – 40:42.

Po pertraukos M.Grigonis, T.Walkupas ir M.Gebenas pridėjo po dvitaškį, o L.Lekavičius smeigė tolimą metimą – 49:46. L.Lekavičius pasižymėjo dviem taškais su pražanga, du taškus įmetė M.Gebenas, Steve’as Vasturia pelnė keturis, o A.Rubitas sumetė tris baudos metimus – 61:67.

Lemiamo ketvirčio pradžioje taikliu dviejų taškų vertės metimu pasižymėjo A.Rubitas, T.Walkupas pelnė penkis, o Patricio Garino smeigė tritaškį – 71:74. Aštuonis taškus paeiliui surinko T.Walkupas, šešiais iš eilės pasižymėjo M.Grigonis – 85:85. Deja, tačiau paskutinėmis rungtynių akimirkomis A.Rubitas pažeidė taisykles prieš varžovą, kurio baudos metimai buvo taiklūs, o laiko žalgirieičiams beveik nebeliko – 85:86.

„Žalgiris“: T.Walkupas 21, M.Grigonis 14 (6 rez. perd.), L.Lekavičius 13 (4 rez. perd.), M.Gebenas 12, A.Rubitas 7, M.Blaževičius 4 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 4, S.Vasturia 4, P.Jankūnas 3 (7 atk. kam.), P.Garino 3, K.Lukošiūnas 0.

„Rytas“: I.Buva 32 (7 atk. kam.), A.Goudelockas 14, L.Uleckas 10.

Komentarai

  1. Darius

    Grigonis pradejo uzp. negyvai. Tiesiog visiska klipata, kuriai esant aiksteleje negalima duoti kamuolio.

  2. Bl bl

    Kas nors turėtų pasakyt Grigoniui, kad jei greitai nesugrįš į žemę, galės varyt į savo CSKA anksčiau laiko. O Vasturia atleiščiau šiandien po rungtynių iškart

  3. Trūksta

    Žodžių!!!

  4. Avies galva

    GĖDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nenorit žaist, tai nežaiskit iš viso.

  5. Avies galva

    Grigonis jau kelintos varžybos tik purto galvą, vaizduoja žvaigždę ir skandina komandą. Jeigu esi pervargęs, tai būk kuklesnis -absoliučiai neina, vis tiek ima viską ant savęs ir plytas mėto. Baisu.

  6. 709

    Be zodziu. Eiliniai metai kai zaidejams sezonas baigiasi sulyg eurolyga.Pagal tai kas rodoma aiksteleje tai arenoje bilietas turetu kainuoti 1eura.Gal jau galima paleisti komanda poilsiui ir LKL reguliaruji pabaigti su dubleriais. Zaideme tik pirmas 5min,o paskui tik laiko praleidimas aiksteleje.

  7. Fanas

    Slidininka kartu su vasturia vyt velniop laukan. Pas viena nulis minties sustatant puolima ir ypac gynyba, ir taip jau kelias rungtynes is eikes, jokios reakcijos i pokycius aikstelej, jokio siekio uzvesti komanda. Antrasis apskritai nesuvokiama ka komandoj veikia. Siaip dabartiniam lygyje tai vien is vasturiju sudaryta komanda turetu visus tvarkyt lkl’e, o cia krusasi su visokiais lietrydziais iki paskutiniu sekundziu. LKL’ namuose isvis niekam pralosti negalima, o dabar nuo sikpopierio pasikrove. O Grigonis kuo toliau tuo vis vejasi vasturija ir jau rampa gryboniu. Ar jam cia Cask’o milijonai smegenus susuko, bet jau baisu i toki isvis darosi ziuret.
    Vienu zodziu GEDA treneriuksciui ir didelei daliai padejusios komandos

  8. Heyhey

    Pabaigos taktika buvo idiotiškiausia kokia tik gali būti, baudomis suvalgyti laika ir paskui ant paskutinių sekundžių prasižengti, galima šileriui už tai pendeli išrašyt

  9. vytautas

    Ziauriai geda ,paniekinot savo gerbejus .

  10. ispudis

    kai kurie,jau pradejo laukti pasiulimu,bijo susizeisti.blogiau,kai antras sastatas pradeda vaidinti eurolygos zvaigzdes ir pradeda zaisti,nepilna jega.tada stovi ir ziuri,vieni i kitus .

  11. Fanas

    Tas Šuleris kai isikando taktika rungtyniu pradzioj, taip iki pabaigos ir nekeite. Pofik kas darosi aimstej, svarbu tegyvuoja mano dolbana taktika. Buva pradejo trajakus metyt, tai iskart statyk zaideja arti, kad laisvas nebemestu. O sitam treneriuksciui „do lampočki“, palikp ir toliau ji laisva, tai tas ir sumete kiek jam leido. Buva laisvas mete trajakus, po kasiu laisvas rinkdavosi kamuolius, o treneriukstis padejes sonine linija zulina. Grybonio, vasturijaus ir begalvio klouno jokubo, o svarbiausia, begalvio ir treneriukscio deka orapiltos sios tiesiog principo rungtynes. Nieko gero lietrydis nerode, bet to pakako isdurti treneriuksti.
    GĖDA !!!!!!!

  12. A.Masėnas

    Žalgiris tikrai negali nugalėti ryto visada, tai čia kad gavom, nėra tragedija. Bet šiandien gavom, nes kažkodėl tokiam grigoniui kaip pvz nerūpi. O jei nerūpi, jei jam Žalgiryje ne lygis lošti, tegu pizdina. Nu nereikia mums komandoje gviazdų, kur įsimylėję save pačius. Vaikšto kaip povas pasipūtęs, biškį ginasi kai nori kartais. Šlykštu žiūrėt. Kol buvo paprastesnis, buvo savas bičas. Sužvaigždėjo, bet kaip visada krepšinį lošia ant užpakalio.
    Kas dėl paskutinės ryto atakos, visiškas taktinis pravalas, kažkas komandoje tikrai durnas, kas ten taip sustrategavo. Tačiau į rungtynes reikėjo pažiūrėti rimtai nuo pat pradžių ir nereikėtų čia keiktis ir ten chujaiktis dabar.
    Gavom į skūrą, dabar einat daryti išvadas, o tam Grigoniui Schileris turi parodyti veidrodį. Dugnas.

  13. Zalgiris

    Pabaigoje truko Salto proto klampios Runktynes

  14. Schilleris

    Bede pirstus I gynyba tai nepateisinima

  15. Del Grigonio

    Tris kelinius strigo negeriausi sprendimai 4 pabaigoje dar sumete 6 taskus bet Lemiama Pramete trumpa Tritaski

  16. Zalgiris

    Dziaugemes kad Walkupas patrauke pabaigoje svarbiais momentais

  17. Schilleris

    Kad ir Schilleris Nekazka Rotuojant zaidejus

  18. Su Pao

    Su Pao kazkaip neturejo problemu

  19. Kad uzkniso

    Blin Kad Laugverne negali zaist paskiau problemu zalgiris turi Su Gagicium Buva po krepsiu

  20. Walkupas

    Jau turi Pasiulyma Th. Walkupas arteja prie susitarimo Su Maccabi

  21. Balandis

    Baigesi Eurolyga bus nelengva ir LKL jei taip zais Taip ir Atiduos 1 vieta rytui

  22. A G

    schuleris lavonas, nedovanosiu. su tuo tipu……geda, valina jis i amerka, sudteneris, b… gaidys . gaidziu buvo kiek? ypatingai grigois walkata.. bet, trenerio juoda kliurka. nafig, aciu uz pazeminima. nafiig lkl, mulkiai neturiu zodziu, kada sitas b…meme slidininkas dar pis prota. eina sikt…

  23. Schilleris

    Po pralaimejimo Rytui nesitikejome kad Buva pataikys is toli 😁😀

  24. A G

    uzsikniskit lavonai su schuleriu. Saunuolis motiejunai. garbe prarast galejai bet kur, idiotas. atsibusk. kokie Z pinigai, jeigu s….mala.

  25. Darius

    Cska tikrai stebi Grigoni ir toks zaidimas kazin ar juos dziugina. Su tokiu nusiteikimu ir forma Grigonis ne Cska zais, liks cia, tik gaus dvigubai maziau. Siandien vel su sikna parketa tryne, niekas netrina, o sitas kaip tik rungtynes, taip ant siknos ir ant siknos. Kojikes dreba.

  26. A G

    lavonai, nafig lkl skenduoliai juodi, net gelbet nesinori, aciu uz pazeminima….

  27. A G

    tai ijunkit komentarus gaidyne., slepetes po fiasko?

  28. A G

    TOP 1 Lietuvoj.

  29. a

    grigonis tai klipata, nors kai pataiko metimus buna naudingas, ir aisku moka uzdirbt prazangas, bet siaip jo zaidimas baisokas akiai kaip ir kokio ulanovo

  30. Prazangos

    Bangoi Skaiciau ir priekaistu nemazai Tiek Schilleriui Tiek pabaigoi su prazangom kad sau laiko nepasilikt Neatsitverimai Buvos kartoja metimus

  31. Tas pats buvo

    Ir Su Pangosu Kai nesibaigus sezonu pasirase su barca ir Jau Mintise Barceloje

  32. Aha

    Eina na*ui kokie lepsiai… Tai vadinasi baigesi Eurolyga, baigesi ir sezonas? Taip sakant, susimokejo uz savo pasikelima ir varzovo nuvertinima. Ir dar namie. Dabar net neprisimenu, kada paskutini karta buvo pralaimeta rytui namie. O Schillerio gynybine taktika pries Buva tiesiog geniali, padarem is jo zvaigzde, taip sakant ;). Butu juokinga, jei nebutu graudu. Bet negi jis tikejosi, kad ir rytas zais toks padejes kaip Pao, kurio auksti irgi galejo nunest musu prieki, bet tiesiog jiems visiems buvo pofig. Po tokiu rungtyniu visiems reiktu gero spyrio i subine ir pasiziuret i veidrodi, ne tik zaidejams, bet ir treneriui. Nes jei ir toliau bus toks (ne)nusiteikimas, jei zaidimas ir toliau bus toks vienpusiskas ir nuspejamas, turesim problemu ir LKL. Kas yra visiskai nepriimtina, kai Eurolyga jau baigta. Apie pacia Eurolyga dar kita kalba. Jei sezona apskritai galima vertint kaip nebloga, tai pati pabaiga buvo tikrai nuvilianti ir buvo galima pasirodyt tikrai geriau. Net ir su visom nepalankiom aplinkybem. Bet cia sumokejom kaina uz trenerio nepatyrima.Labiausiai gaila, kad neisnaudojom visu galimybiu, nekalbant jau apie visu imanomu lukesciu virsijima, kas budavo iprasta pastaruosius kelis sezonus. Bet to priezasti visi zinom, nieko negalim pakeist, todel labai noretusi, kad Schilleris bent jau kita sezona ivestu daugiau taktines ivairoves, geriau isnaudotu rolinius zaidejus, atrastu jiems naudinga vaidmeni ir vieta aikstelej, taip prasiplestu ir rotacija. Ir pagaliau pradetu isnaudot varzovu silpnybes, nes kartais tik uz galvos griebtis norisi, kai i tai nekreipiama demesio, nekalbant jau apie tikslinga to akcentavima. O ta zaidejams duodama laisve kartais atsisuka kitu galu ir isvirsta i bardaka aikstelej, galvu pametima ir nezinojima, ka daryt, kai pritruksta tikslingumo, drausmes, konkretumo ir aiskiu uzduociu zaidejams, ypac tas pasijaucia itemptu rungtyniu ketvirtuose keliniuose ir pabaigose. Treneriui kita sezona teks ypac pasitempt, atsizvelgiant i mazesianti biudzeta, silpnesiancia sudeti, nes kitaip gramdysim lenteles dugna, o apie sansus bent pakovot del astuoneto galesim tik pasvajot. Nors gal geriau iskart nusiteikt, kad kovosim del kokios 14 vietos, kai pats PM kalba apie isgyvenima. Sorry, issipleciau ir komentaras isejo ne tik apie sitas rungtynes.

  33. Darius

    Brūkštelsiu tokį komentarą apie Žalgirio puolimą, taigi, pastebėjau, kad jame žymiai mažiau tvarkos, negu būdavo prie Jasikevičiaus. Nenagrinėsiu Šaro, nes jo Kaune jau nėra, o jo puolimo sistema yra aukštoji matematika, Schileris laikosi kitokio modelio. Dabar Žalgiris žaidžia taip, tarsi būtų nebloga studentų komanda. Naudoja keletą derinių, gal kiek daugiau, bet dažnai visai nenaudoja nieko, ypač kamuolį gavus Grigoniui. Tada atakos baigtis pasidaro visiškai neaiški, nes ką jis padarys, nežino net jis pats. kartais jis tuščiai bumpsi kamuolį tol, kol nužudo visą atakai skirtą laiką ir tada veržiasi, o po šitos iniciatyvos krenta ant užpakalio, arba staigiai meta skersą pasą paskutinę sek, nes nieko nesugalvoja, arba meta balioną į krepšį. Žodžiu laisvės jam duota daug, o sėdus formai iš to komanda gauna daugiau žalos, nei naudos. Viskas gerai, jei žaidimą ant savęs ima Lukas arba Walkup. Tiems irgi duota laisvė pulti ir Lukas tuo su malonumu naudojasi mesdamas flouterius.
    Prie ko vedu, manau, kad kartais žaidime tiesiog trūksta trenerio rankos. Kai kartais reikia įsikišti ir pareguliuoti kaip reikalas, su kumščiu taip sakant, griežčiau. Ypač Grigonį, kuris nebėra lyderis gal jau 2 mėn, o žaidžia tarsi būtų. Nevarau ant trenerio, nes tai pirmas jo sezonas tokiame lygyje, treneris auga, šį sezoną jau padarė pažangą. Bet jau norisi matyti tvarkingesnį ir protingesnį puolimą, nes jei puolime vienas pradeda piktnaudžiauti, tada sunku bus sustatyti ir gynybą, nes viskas tarpusavyje susiję. To pavyzdys yra Chimki, kai Švedas vienas puolime daro ką nori, o paskui stebisi, kad komanda negali apsiginti. Ir negalės, nes likę komandos draugai pyksta ir viskas subyra.