#WhatItTakes su M. Grigoniu – ką reiškia žaisti lemiamomis rungtynių akimirkomis? 1

Marius Grigonis šį sezoną sužibėjo kaip vienas geriausiai lemiamomis akimirkomis Eurolygos rungtynėse žaidusių krepšininkų.

Pergalingi krepšininko metimai dvikovose su Miuncheno „Bayern“ ir „Valencia“ atnešė pergales, o viso sezono metu patikimas žalgiriečio žaidimas ketvirtuose kėliniuose padėjo įtvirtinti komandos pozicijas ir kituose susitikimuose.

Apie šaltus nervus ir nedrebančias rankas atsakingu momentu M.Grigonis dalijosi mintimis specialiai „Žalgiris Insider“ skirtoje rubrikoje #WhatItTakes.

„Tokie metimai ar lemiamos baudos, ar tiesiog paprasti laisvi metimai – viskas yra susiję su žaidėjo psichologija. Manau, kad ji sudaro kokius 70 procentų esmės. Yra tokių krepšininkų, kurie negali pramesti per treniruotes, bet ateina rungtynės ir negali įmesti, o baudas realizuoja 30 proc. tikslumu“, – tikino M.Grigonis.

Pergalingas metimas per D.J. Seeley rankas dvikovoje su „Bayern“ ar meistriška verpstė pro du „Valencia“ žaidėjus Ispanijoje. Kaip sprendimus lemiamomis akimirkomis priima M.Grigonis? Krepšininko teigimu, viskas vyksta automatiškai, sekant varžovų judesius.

„Tu žinai, kad tavo tikslas įmesti sviedinį į skylę. Galvoji, kaip tai padaryti. Pasirenki kažkokį judesį ir žiūri, ar varžovas reaguoja. Jeigu tavo gynėjas reaguoja, tada galvoji, kokių čia dar turiu dalykų savo arsenale. Smegenyse taip viskas greitai įvyksta, kad net nespėji kažkaip pajausti, jog kažką mąstai“, – teigė žalgirietis.

Visoje „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje #WhatItTakes serijoje M.Grigonis papasakojo apie tai, kada pradėjo žaisti su kamuolio lemiamomis akimirkomis, tokių momentų specifiką bei jausmą po pergalingų metimų.

3840x530

Komentarai

  1. Darius

    su šita publikacija pavėlavote 2 mėn, dabar Grigonis yra ano žaidėjo šešėlis, geriausias Vasturijos draugas, abu vienodo lygio.