„Žalgiris“ po atkaklios kovos įveikė „Lietkabelį“ (VIDEO) 6

„Betsafe–LKL“ čempionate — dar viena Kauno „Žalgirio“ pergalė. Lietuvos čempionai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 70:68 (19:18, 16:15, 14:12, 21:23) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą.

Rungtynės Kaune prasidėjo itin nerezultatyviai, o per pusę kėlinio „Žalgirio“ komandoje keturiais taškais pasižymėjo Thomasas Walkupas ir dvitaškį pataikęs Marius Grigonis — 6:10. Iš viršaus įdėjo Joffrey Lauvergne ir Martinas Gebenas, keturis taškus pelnė Augustine‘as Rubitas, Nigelas Hayesas pataikė iš toli, o kėlinuką taikliais baudų metimais užbaigė M.Grigonis —19:18.

Antrame ketvirtyje aikštės šeimininkai įkrito į duobę ir per šešias kėlinio minutes pelnė viso labo penkis taškus, kuriuos surinko Rokas Jokubaitis — 24:28. Du baudų metimus sumetė ir iš viršaus įdėjo J.Lauvergne, iš vidutinio nuotolio pataikė Paulius Jankūnas, o N.Hayesas surinko penkis taškus— 35:33.

Artūras Milaknis po pertraukos sumetė du baudų metimus, po dvitaškį įmetė T.Walkupas, M.Gebenas ir J.Lauvergne, o M.Grigonis pataikė iš toli — 46:43. Per likusias keturias minutes R.Jokubatis dar smeigė tritaškį — 49:45.

Tas pats R.Jokubaitis taikliu tolimu metimu pradėjo ir paskutinį ketvirtį, tritaškį pataikė A.Milaknis, o du baudų metimus sumetė M.Grigonis — 57:53. Keturis taškus iš eilės surinko N.Hayesas, J.Lauvergne pelnė keturis taškus, tačiau likus žaisti minutę rezultatas buvo lygus — 65:65. Per likusį laiką T.Walkupas pelnė 5 taškus iš eilės ir padovanojo kauniečiams pergalę — 70:68.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 12 (6 atk. kam.), N.Hayesas 12, T.Walkupas 11 (11 rez. perd., 5 atk. kam.), R.Jokubaitis 11, M.Grigonis 9, A.Milaknis 5, M.Gebenas 4 (6 atk. kam.), A.Rubitas 4, P.Jankūnas 2 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 0, K.Lukošiūnas 0.

„Lietkabelis“: M.Normantas 19, P.Valinskas 13, G.Masiulis 12, V.Lipkevičius 12.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Bet nuejus i arena noretusi zaidimo ir graziu epizodu,o ne pasivaiksciojimo laikui prastumti.

  2. 11

    Sunkiai zaide

  3. Aha

    Atrodo, kad visa komanda uzsikrete Grigonio sindromu. O cia turbut buvo pusfinalio repeticija, nes labai abejotina, kad Kabelis iveiks ryta (rytas tikrai nenores pusfinaly Kabelio, todel draskysis is visu jegu ir dabar yra tikrai geros formos, o Kabelis, atrodo, gerai suzaist sugeba tik pries Zalgiri). Tai grynai is sirgaliaus poziciju norisi tiesiog pasakyt – suprantu, kad 4 LKLo ratas, ypac uzsitikrinus pirma vieta, yra tikras pain in the ass, suprantu, kad turbut didesne puse zaideju kita sezona zais kitose komandose, bet… Norisi paprasyt, chebra, susiimkit ir islikit profesionalais iki sezono pabaigos. Susiimkit bent jau is pagarbos sau, klubui, jo sirgaliams. Mes tikrai nenoretume, kad, atsizvelgiant i visas aplinkybes, visai neblogas sezonas baigtusi kokiu nors nemaloniu siurprizu. Norim visus, kurie iseis, prisimint tik su paciom geriausiom emocijom, o ne su nusivylimu ir karteliu. Norisi tu geru emociju kuo daugiau, nes buvo tikrai liudna nepatekus i Top8, ypac suprantant, kad del susiklosciusiu aplinkybiu artimiausiais sezonais nebus daug sansu del to astuntuko net pakovot rimciau.

  4. heyhey

    na taip pritarciau , jau kuris laikas Grigonis visiskai nepazaidzia, jam psichologo reikia , nes kazkodel jisai isivaizduoja easantis visa galva geresnis uz visus , bet niekaip nesupranta kodel jam nieko neiseina., netgi susitarus su casku . panasiai buvo su pangosu .

  5. Darius

    žiūrėjome vakar tas varžybas ir kalbėjome, kad su tokiu žaidimu eurolygos top 8 nebūtų ką veikti, tai gal ir gerai, kad ten nepateko. Kažkaip nesimato žalgiriečių žaidime ugnelės, sužaidė, bet laimėjo tik per Marytės plauką.

  6. Zalgiris

    Tuo labiau Lietkabelis be Vinaleso buvo