„Žalgirio“ sirgaliams prisistatęs T.Cavanaugh: „Noriu padėti komandai sugrįžti į Eurolygos atkrintamąsias“ (VIDEO) 5

Kauno „Žalgirio“ klubas turi pirmą sezono naujoką. Nuo kito sezono žaliai baltų garbę gins amerikietis Tyleris Cavanaugh, su kuriuo Lietuvos čempionai pasirašė sutartį pagal formulę „2+1“.

2020–2021 m. sezone būsimas žalgirietis rungtyniavo Tenerifės „Iberostar“ komandoje. Kanarų salų klubas ACB lygoje užkopė į neregėtas aukštumas ir pirmą kartą istorijoje žaidė čempionato pusfinalyje, kuriame po trijų rungtynių serijos 1-2 nusileido „Barcelona“ krepšininkams.

27 metų 206 cm ūgio T.Cavanaugh Ispanijos čempionate įmesdavo po 7,6 taško, atkovodavo po 4,5 kamuolio ir rinkdavo po 9,6 naudingumo balo. T.Cavanaugh tritaškius reguliariajame sezone realizuodavo 48 proc. tikslumu ir šioje kategorijoje čempionate žengė trečioje vietoje tarp visų krepšininkų. FIBA čempionų lygoje amerikietis pelnydavo po 9,1 taško (tritaškiai 52,4 proc.), atkovodavo po 4,3 kamuolio ir rinkdavo po 9,3 naudingumo balo.

Savo karjeroje T.Cavanaugh vėl sujungs jėgas su dabartiniu „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu. Amerikietis rungtyniavo austro treniruojamame Solt Leik Sičio „Stars“ klube „G lygoje“ 2019–2020 m. sezone. Būtent šis specialistas ir buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios T.Cavanaugh pasirinko „Žalgirio“ pasiūlymą.

„Žaidžiau jo treniruojamame Salt Leik Sičio „Stars“ klube prieš 2-3 metus „G lygoje“. Palaikėme puikius ryšius. Kai Kauno ekipa pradėjo aktyviai rodyti susidomėjimą manimi, pasakiau savo agentui, kad vėl noriu žaisti M.Schillerio treniruojamame klube. Girdėjau daug puikių dalykų apie klubą. Žalgiriečių žaidimą sekiau dar nuo tada, kai metus rungtyniavau Berlyno komandoje“, – interviu su „Žalgiris Insider“ aiškino T.Cavanaugh.

Lietuvos krepšinio sirgaliai su T.Cavanaugh galėjo susipažinti, kai šis žaidė Eurolygoje 2019–2020 m. sezone. Tuo metu žaidėjas atstovavo Berlyno ALBA ekipai ir stipriausiame Europos krepšinio turnyre įmesdavo po 6,4 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio ir rinkdavo po 6,4 naudingumo balo.

„Man tai buvo pirmieji ir prisitaikymo metai prie Europos krepšinio, kuris yra kitoks nei JAV. Taigi vėliau pasirinkdamas Tenerifę, žengiau žingsnį atgal europiniuose turnyruose, bet ėjau į priekį vertinant žaidimą stipriame nacionaliniame čempionate. Vėl noriu grįžti į aukščiausią lygį Europoje ir įrodyti savo vertę prieš geriausius žemyno ar net viso pasaulio žaidėjus“, – teigė T.Cavanaugh.

Vasarą žaidėjo laukia ir malonūs rūpesčiai – krepšininkas žada susituokti su savo išrinktąja, o vėliau kibs į darbus ir ruošis naujam sezonui. T.Cavanaugh tikina, kad po pasirengimo naujam sezonui etapo jis tikisi su Kauno ekipa patekti į Eurolygos atkrintamąsias.

„Noriu padėti komandai laimėti, kiek tik galėdamas prie to prisidėti. Aišku, kaip žaidėjas noriu įnešti didžiulį indėlį. Tokia bus mano motyvacija tarpsezoniu – noriu toliau tobulinti savo žaidimą. Noriu aptarti su treneriu M.Schilleriu, ko jis tiksliai nori iš manęs. Noriu atvykti būdamas puikios sportinės formos ir gero požiūrio. Noriu padėti „Žalgiriui“ sugrįžti į Eurolygos atkrintamąsias ir padėti tęsti gerą darbą vietiniame čempionate“, – pasakojo amerikietis.

Visą interviu su T.Cavanaugh gali pamatyti „Žalgiris Insider“ platformos MVP plano prenumeratoriai.

3840x530

Komentarai

  1. Aha

    WTF? Kodel sitam ilgalaikis kontraktas? Dar Vasturios buvo per maza? Ir gal nereiktu pradet nuo kliedesiu apie Eurolygos playoffus. Is visu sklandanciu gandu apie komplektacija, tai panasiau i tai, kad teks gerokai pasistengt, jog neliktume paskutiniai. Siaubas, tik isejo Saras, isejo jo rinkti zaidejai ir prasideda tikras shitshow. Jau nesistebiu, kodel Walkupas nebenorejo pasilikt.

  2. To Aha

    Tokias nesąmones būtų galima pateisint tik jei kito sezono biudžetas būtų kokie 5 milijonai. Bet juk iki tiek nusirist tikrai negalėjom?

  3. .

    jau geriau idomus noname’ai is fiba ar g lygos nei albos suolo sildytojai, negana to abu eis i starta pas mus kas tikrai stebina. verkiant reikia dar vieno SF/PF zaidejo galincio dengt abi pozicijas

  4. Naujokai

    TaI dar ne vienas bus

  5. Linas

    Rolinis žaidėjas geriausiu atveju ir labai norėčiau tikėt, kad jo neištiks Vasturijos likimas…Į startinio PG ir SG pozicijas būtini žaidėjai su išreikštom lyderio savybėm,nes priešingu atveju bus labai nekažką komplektacija.