Kauno „Žalgiris“ – tarp 7-ių socialinio projekto „One Team“ finalininkų 0

Eurolyga paskelbė socialinio projekto „One Team“, skirto socialiai jautrių bendruomenių ugdymui per krepšinio žaidimą, apdovanojimo finalininkų sąrašą. Į jį už aktyviai 2020–2021 metų sezono metu net ir pandeminėje situacijoje vykdytą veiklą pateko ir Kauno „Žalgirio“ organizacija.

Klubai buvo vertinami pagal kelis kriterijus, įskaitant programų planavimą ir vykdymą, ambasadorių dalyvavimą, rinkodaros ir komunikacijos veiklą bei komercinių partnerių dalyvavimą.

Septyni Eurolygos ir Europos taurės klubai buvo išskirti už nepriekaištingą darbą vietos bendruomenėse per pastaruosius 12 mėnesių ir dabar yra pretendentai į aukso, sidabro ir bronzos apdovanojimus, kurių nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo mėnesį vyksiančiose „One Team“ dirbtuvėse.

Kauno „Žalgiris“ buvo įvertintas už bendradarbiavimą su „Specialioji Olimpiada Lietuva“ organizacija, skirta jaunuoliams, turintiems intelekto vystymosi sutrikimų, bei už kūrybinius sprendimus jiems organizuojant efektyvią fizinių pratimų programą, adaptuojantis prie COVID-19 situacijos. Klubas išskirtas ir už atidų bei aktyvų projektinės veiklos progreso stebėjimą ir vertinimą, įtaigų pasiektų rezultatų pristatymą.

Eurolygos vyriausioji verslo vadovė Roser Queralto teigė: „Mes labai didžiuojamės tuo, ką mūsų klubai pasiekė per sudėtingą 2020–2021 sezoną. Jie sugebėjo palaikyti ryšį su tais, kuriems to labiausiai reikia, tai darė įvairiais ir naujoviškais būdais, prisitaikydami prie nuolat besikeičiančios situacijos ir toliau skatindami žaisti krepšinį, kad teigiamai paveiktų savo bendruomenes. Sveikiname visus dalyvavusius atlikus tokį nuostabų darbą su „One Team“ ir ypač septynis klubus, įtrauktus į 2020–2021 m. finalistų sąrašą“.

Nors vykdyti kontaktinių užsiėmimų šio itin daug iššūkių sukėlusio sezono metu vykdyti nebuvo galima, nuo 2012 metų Eurolygos ir klubų vykdomą „One Team“ programą „Žalgirio“ organizacija tęsė ir pandemijos fone – kiekvieną savaitę buvo organizuojami nuotoliniai užsiėmimai, kurių metu nuosekliai vykdyti virtualūs sportinio pobūdžio ugdomieji susitikimai su jaunuoliais iš „Specialioji Olimpiada Lietuva“ organizacijos.

Šio sezono ambasadorių rolę perėmė bei vienais pagrindinių projekto veidų tapo žaidėjai Martinas Gebenas ir Joffrey Lauvergne, kurių apsilankymai nuotoliniuose užsiėmimuose tapo ypač motyvuojančiu veiksniu jauniesiems programos dalyviams.

„Smagu prisidėti prie tokio kilnaus projekto ir atiduoti duoklę vietos bendruomenei. Jau pirmasis užsiėmimas su jaunimu nuteikė išties pozityviai“, – po pirmojo virtualaus susitikimo su „One Team“ dalyviais pasakojo J.Lauvergne.

Šį sezoną „One Team“ projektą finansuoja ne tik ilgametis partneris „Ramirent“, bet ir Sporto rėmimo fondas, kurio finansavimas sudarė galimybes kokybiškiems nuotoliniams užsiėmimams, taip pat leido projekto dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

Būtent projektui skirtos lėšos leido įsigyti modernią konferencijų įrangą, kurios dėka „One Team“ treneris galėjo aiškiai ir kokybiškai nuotoliniu būdu tiksliai parodyti fizinius pratimus, tuo pat metu ekrane stebėdamas, ar programos jaunimas gerai pratimus atlieka savo namuose.

Nuo 2012-ųjų „One Team“ programa visoje Europoje jau padėjo daugiau nei 22 tūkstančiams dalyvių bei tikimasi, jog artėjant naujiems projekto sezonams, programoje dalyvaujančiųjų skaičius sparčiai augs.

Komentarai