Pasiruošimą sezonui pradedantis „Žalgirio“ jaunimas pasipildys vienu perspektyviausių Vokietijos krepšininkų 0

Kauno „Žalgirio“ dubleriai jau pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniausianti ekipa šiemet gerokai atjaunėjo, tačiau savo gretas papildė talentingais jaunuoliais.

Jau visai netrukus į Kauną atvyks 16-metis Vokietijos krepšinio talentas Joshua Bonga, su kuriuo „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikę sutartį.

Įžaidėjo pozicijoje rungtyniaujantis 188 cm ūgio krepšininkas iki šiol tobulėjo Frankfurto „Fraport Skyliners“ organizacijoje ir šių metų pavasarį debiutavo pagrindinėje komandoje Vokietijos vyrų krepšinio pirmenybėse. Trejas rungtynes sužaidęs J.Bonga tapo penktuoju jauniausiu krepšininku debiutavusiu Vokietijos aukščiausioje lygoje per jos istoriją.

J.Bonga nėra vienintelis krepšinio aukštumų siekiantis jaunuolis savo šeimoje. Jo vyresnysis brolis Isaacas Bonga rungtyniauja NBA ir su Vokietijos rinktine ką tik baigė pasirodymą Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Pats Joshua šiuo metu su Vokietijos šešiolikmečių rinktine ruošiasi rugpjūčio 16 d. prasidėsiančiam „FIBA Challenger“ turnyrui, po kurio ir atvyks į Kauną.

Kartu su J.Bonga NKL pirmenybėse žaliai baltus marškinėlius taip pat vilkės Dominykas Stenionis, Titas Sargiūnas, Kajus Kublickas, Liutauras Lelevičius, Dominykas Butka, Dovydas Butka, Nedas Montvila, Matas Repšys, Gytis Nemeikša, Ugnius Jaruševičius, Martynas Tamulevičius ir vienu perspektyviausių Lietuvos aukštaūgių įvardijamas 16-metis Motiejus Krivas.

„Žalgiris-2“ ekipą naujajame sezone treniruos Vytautas Pliauga, o jam talkins Rokas Kondratavičius, Artūras Sukovas ir Darius Sirtautas.

R.Kondratavičius taip pat vadovaus „Žalgiris-3“ komandai Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybėse. Ten jam asistuos Tomas Bakanauskas ir abiejose jaunimo komandose dirbsiantis asistentas-praktikantas Lukas Aleksandravičius.

Jaunųjų žalgiriečių fiziniu pasirengimu viso sezono metu ir toliau rūpinsis Domantas Tautkus, sveikatą prižiūrės gydytojas Andrius Aukštakalnis ir sporto terapeutė Gintarė Katkutė. Prie jų netrukus prisijungs ir mitybos specialistas Tomas Linksmuolis, kuris šiuo metu talkina Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvaujančiai dviratininkei Simonai Krupeckaitei.

Komentarai