„Gloria Cup“ starte – „Žalgirio“ nesėkmė prieš „Lokomotiv“ (VIDEO) 16

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Turkijoje vykstantį „Gloria Cup“ turnyrą pradėjo nesėkme. Martino Schillerio auklėtiniai antrą kartą pasirengimo cikle nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai. Šį kartą dvikova pralaimėta rezultatu 69:76 (18:20, 16:20, 11:19, 24:17). 

Keturiais taškais iš eilės dvikovos pradžioje pasižymėjo Joffrey Lauvergne, du dvitaškius realizavo Edgaras Ulanovas, galingai po krepšiu pralindęs Emmanuelis Mudiay pelnė du taškus su varžovo pražanga, o Tyleris Cavanaugh pataikė iš toli– 14:8. Antroji kėlinio dalis tokia gera nebuvo, kadangi žalgiriečiai taškus rinko tik nuo baudų metimo linijos: J.Lauvergne sumetė dvi baudas, po vieną pridėjo Lukas Lekavičius ir Joshas Nebo – 18:20.

Antrojo kėlinio pradžioje Paulius Jankūnas ir Janis Strelniekas taikliai atakavo iš toli, nelengvą metimą pataikė T.Cavanaugh, tačiau varžovai tolo – 26:34. J.Lauvergne tašką pridėjo baudos metimu, po du realizavo J.Strelniekas ir T.Cavanaugh, o trimis taškais kėlinuką užbaigė E.Ulanovas – 34:40.

Po pertraukos šešis taškus suvertė J.Lauvergne, du pelnė E.Mudiay, tačiau deficitas išaugo iki dviženklio – 42:55. Per likusią kėlinio dalį tašką įsirašė J.Nebo, o du pridėjo Nielsas Giffey – 45:59.

Paskutiniame ketvirtyje taikliai iš vidutinio nuotolio atakavo N.Giffey, tritaškį iš kampo smeigė Artūras Milaknis, o po keturis taškus surinkę J.Lauvergne ir E.Mudiay sumažino atsilikimą iki vienženklio – 60:68. Iš po krepšio taikliai metė J.Strelniekas, savo taškų sąskaitą baudos metimais atsidarė Marekas Blaževičius, dvi baudas realizavo T.Cavanaugh, o A.Milaknis dar pataikė iš toli – 69:76.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 17, E.Mudiay 11, T.Cavanaugh 9 (7 atk. kam.), J.Strelniekas 7, E.Ulanovas 7, A.Milaknis 6, N.Giffey 4, P.Jankūnas 3, J.Nebo 2, M.Blaževičius 2, L.Lekavičius 1, M.Kalnietis 0.

„Lokomotiv“: J.Motley 21 (12 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Thompsonas 18, Z.Vediščevas 10 (4 rez. perd.).

Komentarai

  1. Nesimato

    Progreso…

  2. Vytautas

    kolkas labai baisiai atrodo, bet sekmes komandai ir greiciau rasti savo zaidima… Zalgiris – jega!

  3. 709

    Kol kas kamanda nesusizaidzia. Pernai Saro surinktiems zaidejams pavyko greiciau rast bendra kalba,nei siemet Schillerio surinktiems.

  4. ....

    Aišku dar anksti, bet vaizdelis baisus. Atrodo, kaip darželinokai pirmą kartą kamuolį pamatę. Minties jokios, derinio nei vieno, kamuolius pametinėja. Ką jiem per treniruotes aiškina aš nesuprantu? Visiškai pasimetę ir nežino ką daryt, nebent kažkokiu būdu Lavernui kamuolį iškišt. Balaganas vienu žodžiu. Nežinau ką jie išvis Eurolygoj veiks.

  5. FOKA

    BAISU…. 0 taktikos, 0 ginybos. Ka veikia Jankis, Milas, Kalnas? Nu Milas dar dar ant metimo isvestas bus, bet kam tu pencininku inkaru reikejo siais metais. Baisus zaidimas, nereikia cia aiskint, kad dar pradzia ne pradzia, jokio uzsidegimo, energijos. Kai kuriu nauju zaideju lygis verktinas. Tikekimes isibeges, bet jau viskas ant nosies :(((

  6. FOKA

    Ai beje, uz ka cia mokejom po 350 uz abonentus? Hmmm….

  7. Anonimas

    nuo 2 iki 4 pozicijos vien roles zaidejai surinkti, jei grigonis duodavo taskus ir ugi antroj pozicijoj, hayesas ugi, gynyba ir universaluma trecioj, tai dabar visiskos medienos pririnkta ir visi nezino ka daryt, nors ant popieriaus zaideju ir daugiau, sunku bus, 1 ir 5 pozicijos aisku stipresnes bet tarp ju labai didele skyle. kaip ankstesniu laiku zemo lygio komandose viskas suburta aplink viena zaideja, isimk mudiay ir praktiskai nebelieka kam zaist, tas penketas su kalnieciu, lekavicium ir milakniu kazkoks nesusipratimas

  8. Sigis

    Treneris tragedija kazkokia,cia gal eurolygos finalas kad jaunimas sedi

  9. Aha

    Su tokiu zaidimu tai nenustebsiu, jei ir visas draugiskas praknis. Kas turbut butu beprecedentis atvejis per visa Zalgirio gyvavimo istorija. Tai ne tragedija, bet nei fanams, nei patiems zaidejams geros nuotaikos pries prasidedant sezonui tikrai nepridetu. Ir jau dabar matosi, kad komanda, palyginus su praejusiu sezonu, gerokai susilpnejo, ypac gynyboj. Tiek po krepsiu vel nebus zmogaus, galincio fiziskai atstovet pries gerai nugara zaidziancius varzovu centrus, tiek gyneju linija is esmes yra kiaura, isskyrus Mudiay. Tiesiog per daug veteranu ir siaip zaideju, kurie del vienokiu ar kitokiu priezasciu niekada nepasizymejo gera gynyba. Puolime labai vienpusiska ir nuspejama komanda, labai truks ivairoves ir kurybiskesniu, idomesniu sprendimu, pirmiausia is trenerio puses, bet sitoj vietoj nieko naujo, taip buvo ir praejusi sezona, tik kad zaidejai buvo geresni, labiau atitinkantys aukstesni Eurolygos lygi, o ne visiska minimuma, o gal ir jo netraukiantys. Kas dar nemaloniai nuteike, kad jau antros rungtynes is eiles komanda atrodo nenusiteikus, nekovinga, be dvasios, be chemijos. Tai visiskai nebudinga Zalgiriui, bent jau nebuvo budinga. Kol kas ispudis tai labai negatyvus, ziuresim, kaip toliau.

  10. Scihilleriui

    Primine maca su Lietkabeliu Nepataikytus metimus akcentaves Schilleris laukia daug darbo

  11. Gintaras

    Gal busim kaip chimke praeitais metais pacem dugne

  12. aha

    Šviečiasi Chimki likimas mums šį sezoną. Tik įdomų kiek Motiejūno kantrybė temps su šitu diletantu treneriu ? Galiu pasakyt tik vieną, jeigu žiūrovai galės papulti į areną, su tokių žaidimu ponas treneriukas iki Kalėdų tikrai neišbus.

  13. Linas

    Oi, kiek verksnių ir stūmikų susirinko. Kam jūs išvis tuos abonentus perkat, jei komanda netikit….Beveik pusę žaidėjų nauji, komanda dar tik antrą savaitę normaliai dirba su kamuoliu, o jūs jau norit, kad viskas veiktų kaip „iš natų“. Tam ir skirtos draugiškos rungtynės,kad matytusi problemos ir jos būtų sprendžiamos. Nieks nesako, kad viskas gerai ir žaidimas geras, bet gal vertinkim komandą prasidėjus sezonui…

  14. Linai

    Nemanau, kad čia kas nors nori, kad viskas veiktų kaip „iš natų“, visi suprantam, kad čia pasiruošimas, bet vaizdas toks, kad sezonui prasidėjus reiks dar kokių 3 mėn, kad komanda įsivažiuotų, jei iš viso įsivažiuos.

  15. dadu

    Ka zalgiri veikia pencininkai lavonai kalnietis,jankunas,milaknis???seneliai nepabega ir laikas jiems i pencija

  16. Vycka

    fui kaip šlykštu kasmet (visai be išimčių) prieš sezoną matyti aibę tų verksnių, kurie pernai po pralaimėjimo Lietkabeliui prieš pat Eurolygos startą taip pat verkšleno apsimyžę