A.Woltmannas – apie intensyvius tinklinio mačus, žalgiriečių sudėtį ir susižaidimą 0

Treniruočių stovykloje Turkijoje plušantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai toliau aktyviai tęsia pasiruošimą 2021–2022 m. sezono kovoms. Martino Schillerio vadovaujamo trenerių štabo pagrindinis uždavinys – naują žaliai baltų sudėtį sulipdyti į efektyviai aikštėje funkcionuojantį mechanizmą.

Antrą sezoną „Žalgirio“ trenerių štabe dirbantis specialistas iš Vokietijos Arne Woltmannas užsuko į improvizuotą „Žalgiris TV“ studiją Turkijoje esančiame „Gloria Sports Arena“ komplekse ir kalbėjosi apie naują „Žalgirio“ sudėtį ir pasirengimą sezonui.

Didžiuliame „Gloria Sports Arena“ komplekse A.Woltmannas kartu su komandos vadovu Mindaugu Kvedaru rytais meta iššūkį paplūdimio tinklinio aikštėje treneriams Tautvydui Saboniui ir Sigitui Kavaliauskui. Tradicija sužaisti tokias dvikovas tęsiasi jau kuris laikas, o susitikimuose netrūksta emocijų.

„Sakyčiau, jog viskas gan intensyvu – tiek prieš, per ir po mačų. Bet kas įvyksta aikštelėje, lieka aikštelėje. Jei nori daugiau informacijos, turi kreiptis į kitus vyrukus“, – šypsojosi su „Žalgiris TV“ kalbėjęsis vokietis.

Laisvą laiką nuo treniruočių treneriai dažniausiai leidžia analizuodami draugiškų rungtynių įrašus ir dėliodami komandos žaidimo bei treniruočių planus. Nemažai naujų veidų tarpsezonyje pasikvietę žalgiriečiai toliau stengiasi atrasti gilesnį tarpusavio ryšį ir sustyguoti įvairius žaidimo komponentus.

„Akivaizdu, kad į komandą atvežėme daug jai trūkusių dalių. Reikia laiko, kol jos atsidurs reikiamose vietose tam, kad gerai funkcionuotų. Be to, nors priešsezonį jau pradėjome, buvo žaidėjų, atvykusių vėlai. Emmanuelis atvyko vėlai dėl vasaros lygos, Janis – dėl traumų, tad esame pakeliui, bet dar neįsivažiavę į procesą.

Štai kodėl tai vadinama priešsezoniu. Manau, jog galimybė pabuvoti čia, praleisti daugiau laiko už aikštelės, taip pat itin stipriai mums padės atrasti savo naujas roles ir savo kaip komandos tapatybę, kurios šiuo metu mums trūksta“, – „Žalgirio“ sudėtį 2021–2022 m. sezonui įvertino A.Woltmannas.

M.Schillerio asistentas šiame tarpsezonyje dirba su komanda, kuri jau buvo formuojama pagal vyriausiojo trenerio turimą viziją. Lygindamas praėjusius ir šiuos metus A.Woltmannas tvirtino, kad dalis žaidėjų jau iškart žino, ko iš jų nori trenerių štabas.

„Praeitais metais, viskas žaidėjams buvo nauja, nes dauguma jų anksčiau buvo dirbę su Šaru, o jo taktika skiriasi nuo to, ką su komanda daro M.Schilleris. Dabar sudėtyje turime žmonių, kurie jau žino, ko Martinas tikisi, todėl ir viliamės, kad susižaisime greičiau – kartais būna lengviau, kai ką nors paaiškina ne tik treneriai, bet ir žaidėjai. Kaip matome, dar nesame tame taške, kuriame norime būti. Gera žinia tai, jog vis dar turime šiek tiek laiko“, – kalbėjo A.Woltmannas.

Visą pokalbį su A.Woltmannu jau dabar gali matyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

Komentarai