Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su M.Schilleriu 70

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris palieka komandą. Po pralaimėjimais paženklinto starto Eurolygoje ir neįkvepiančio pasirodymo ikisezoninėse rungtynėse bei „Betsafe–LKL“ čempionate buvo nuspręsta atsisveikinti su nuo 2020 m. vasaros Kaune besidarbavusiu treneriu.

„Akivaizdu, kad komanda nežaidžia taip, kaip visi norėtume, kad žaistų. Prieš porą dienų minėjome, kad visi turime prisiimti atsakomybę. Vaizdas vakarykštėse rungtynėse ir vėl neįtikino, todėl negalėjome aukoti brangaus laiko ir nutarėme imtis greitų sprendimų“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Tai nereiškia, kad viskas, ką darė treneris M.Schilleris, buvo blogai. Per kartu praleistus 15 mėnesių iš jo pasisėmėme daug pozityvių dalykų. Dėkojame jam už jo darbą ir atsidavimą „Žalgiriui“.“

Per pasiruošimo sezonui etapą nė vienerių rungtynių nelaimėję žalgiriečiai buksavo ir „Betsafe–LKL“ pirmenybių starte, o Eurolygos kovas pradėjo pralaimėjimais Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoms.

Artimiausiose rungtynėse, kuriose sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“, komandai vadovaus treneris Arne Woltmannas.

„Žalgirio“ vyr. trenerio pareigose M.Schillerį artimiausiu metu pakeis 54 metų krepšinio specialistas iš Slovėnijos Jure Zdovcas, su kuriuo yra baigiami derinti sutarties formalumai.

Komentarai

  1. Lape

    Wow!!!! Netiketa… Ne per greit??? Kazkaip gal komplektacija man biski, ne treneris .. gaia net kazkaip..

  2. manau

    teisingas sprendimas , bent jau kazkas ir krepsinio pasaulio o ne g tasko geriausias treneris. Tiktai zdovcas labai menkai panasus i ta kuris gali isgelbeti sezona.

  3. Austras

    kkkaip? Jonai, motiejūnas blogų dalykų iš tavęs išmoko!!

  4. Adomas

    Kodėl ne Adomaitis? Kodėl ne Kurtinaitis? Turim savų Žalgirio legendų, kurie turi Ž identitetą! Zdovcas neturi stebuklingų pasiekimų..
    Sezono pradžioje trenerius atleidinėja tik Lrytas ir Romanovas… Gal ir reikėjo svarstyti Schillerio klausimą, bet duoti dar kažkokį kreditą.
    Šitas keitimas nedžiugina…

  5. AS

    Labai savalaikis ir logiškas sprendimas, kol dar tikrai galima kažką pakoreguot žaidime neįsitvirtinus Eurolygos dugne. Gaila pinigų ir sezono. Tikėkimės Paulius ir pats prisiima atsakomybę, kad per daug į Šilerį investavo laiko ir pasitikėjimo. Atsigaus gal ir jaunuoliai Žalgirio

  6. Asas

    Kodėl Kurtinaičio neima Motiejūnas. Kur problema? Prispaustų uodegas tiems naujokams, nes jau tokie vangūs Giffey su Cavanaugh…

  7. Žalia kūrva

    Žalia kūrva žalia kūrva eee eeee!!

  8. 8

    alio, gal nuo sudeties reikejo pradeti?

  9. nusivažiavo žalgiris

    Turim savų trenerių, kaip sirgaliui tokie treneriai tik atima ūpa sirgt ir važiuot į rungtynes, kol bus treneris iš užsienio daugiau į areną kojos nekelsiu.

  10. Žygis

    Blyn tikrai nesitikėjau, kad atleis trenerį. Bet kažkaip keista, kad imam tikrai nieko neįrodžiusį slovėną. Idomus klausimas ar nebuvo kalbėta su Adomaičiu ar Kurtinaičiu. Jei ne, tai labai liūdna ir norėtųsi sužinoti kodėl nebandoma kalbėti su lietuviais treneriais. Tikrai nemanau, kad kažkuris iš jų yra prasntesnis nei Jure. Turbūt net geresni.

  11. ....

    Motiejūnai, ką tu vartot pradėjai?? Atleidimas gerai, bet į jo vietą ima dar neaiškesnį ir nestabilios psichikos tipą. Kas čia daros aš jau nebesuprantu. Negi jau Kemzūra ar Adomaitis blogiau būtų? Motiejūnai, mesk ką vartoji nes jau baisu darosi.

  12. Oho

    Negalvojau, kad išmes taip greitai. Pamainos buvo galima ir ilgiau paieškot. Būtų Kurtis būtų galima paplot Motiejūnui, o dabar tas slovėnas gali ir Schileris nr. 2 būt…

  13. Qwerty

    Sudeties keitimas brangus dalykas… sis sezonas greiciausiai bus paaukotas, kitam reik kalbint Kazi.

  14. Aha

    Ponas direktorius pasiuto visai. Iš kur tą Jurę įštraukė?? Išvis netinkamas variantas. Kažkoks nevaldomas rėksnys, kuris gyvenime normalios komandos netreniravo. Ką čia išdarinėja tai jau baisu tiesiog. Galės Motiejūnas vienas ložėj sėdėt ir grožėtis ką pridarė.

  15. dėkui GM

    Laukimas būtų davęs kančios ir skausmo, bet ne pokyčių. Dar dabar skautingo specialistą į štabą atveskite ir su Zdov emocijomis bei drausme ko gero bus permainų į gera.

  16. Šaras

    Išėjo ir grįžo tas pats chaosas kuris buvo iki Šaro

  17. Auris

    Iš kur čia tų suskių atsirado, kur rašo apie kažkioką žalią kūrvą!!

  18. Oho

    Jau man šlykštu žiūrėt, kas čia vyksta. Vienas nepaaiškinamas sprendimas po kito. Šarai, gelbėk, paprotink šitą ale sporto vadybininką. Žlugdo komandą juodai. Nebegalima Pauliaus prie sporto reikalų prileist, nes tik finansam tinkamas.

  19. Fanas

    Manau per greit priimtas sprendimas, nesamone kazkokia cia padare

  20. .......

    Sorry, bet galėjo ir Kalnietį pasiimt kartu…. :(

  21. f

    https://www.youtube.com/watch?v=R9KCOr5yHtg duos vaizdu naujas treneriukas, kol sudetis nesikeis bus tas pats balaganas tik prie sonines linijos vietoj solidaus silerio turesim psichuojanti pajaca

  22. Blaivas

    Seniai reikėjo

  23. To f

    Tai ir gerai, Schileris gynė superžvaigždę, o prie slovėno tas grybautojas arba žais, arba pats pabėgs

  24. Karolis

    Kodel J.Kazlausko nekvietet? Arba Shileri reikejo ir palikti…

  25. Tikrai

    Nereikėjo

  26. Jūs rimtai?

    Jugoslavas – Žalgirio treneris? Kitą kartą rusą Tichonenką pasikvieskite :) Kojos mano daugiau nebus arenoje. Linkiu nė karto nelaimėti Eurolygoje.

  27. Hyper

    Prieš dvigubą savaitę atleisti trenerį??… Yra toks posakis, kad arkliai perkėloje nekeičiami…

  28. To Hyper

    kokioj dar perkėloj, beproti? Gal brastoj…

  29. VB

    Labai gerai. Gal dar išsaugosime sezoną. Komanda buvo praradusi nugalėtojų mentalitetą!

  30. Nesamone

    kazkoki neaisku paime kuris per beveik 20 metu nieko nepasieke

  31. Paskaitykit

    Apie trenerį ir Motiejūno argumentus

  32. ...

    Jeigu jau šitaip,tai visai be trenerio galėjo užbaigt. Su tokiu pakeitimu ne tik kad sezono neišgelbės, bet ir dar didesnę destrukciją įneš. Ir su kuo Motiejūnas galvoja aš nesuprantu. Pats blogiausias variantas ką galėjo sugalvot. Pastatyt klubą ant kojų užtruko daug metų,o sugriauti visą Šaro įdirbį net pusantro sezono neprireikė. Oj kaip gaila…

  33. tipo

    daug kas klausia kodel Zdovcas neuzsibuna komandose , paziurekit https://www.youtube.com/watch?v=27ImHOunkFs

  34. to tipo

    daug kas klausia? čia tavęs daug kas klausia? nes bent čia neaptikau nė vieno to klausiusio

  35. Samb

    Nėra trenerio bet tas slovenas tai irgi ne treneris nejaugi negalima Lietuvių paimti Kemzura kad ir Kurti pabandyti aišku uzkalinejo jis halės langus bet vistiek

  36. Mr.G.

    Liūdna. Kalbėjo kad šis treneris yra „investicija į ateitį“. Ir jam visai neblogai sekėsi. Manau „Žalgirio“ vadovybė paskubėjo su atleidimu… (o gal kas iš Vilniaus „paspaudė“? :-) )

  37. MC

    Bet ir sudėtis, pripažinkim, neaauksinė. Aš dar turėjau tikėjimo treneriu Schilleriu, patiko jo santūrumas. Todėl kažkiek apmaudu ir gaila. Galbūt iš vidaus daugiau niuansų matosi, gal nebuvo autoritetas žaidėjams tai ima vėl besidrąskantį kandidatą..🤷‍♂️ Kurtis galėjo būt variantas, bet Sabui tas matyt kelią perbėgęs, tenkinas sūnų į trenerių štabą įtrynęs..😒

  38. Labai gerai

    Nors Schiller’is ir sužaidė Eurolygoje šį sezoną dvejomis rungtynėmis per daug – džiaugiuosi, kad pokyčiai vyksta pakankamai greitai ir dar yra įmanoma išgelbėti šį sezoną.

  39. To Mr.G

    Jo neblogai sekėsi… Anam sezone.

  40. To Mr.G

    Aš tai šiandien švenčiu, nes žaidimas buvo kaip kokios Austrijos komandos

  41. Darius

    pakritikuodavau Schileri uz jo ice gynyba, siemet nesikloste ir puolimas, nepatiko jo neaiskus asistentas is timberwolves, bet kad taip atleisti…Juk siaip ne durnas treneris buvo, taktiskas, mandagus, islaikytas. Nepritariu tokiam sprendimui. Susitaikyciau su juo tik jei butu paeme lietuvi, Kemzura, Adoma arba Kurti.
    moliomotiejunas pradejo griauti Zalgiri. Uz kokius nuopelnus jis vadovauja komandai ? Vyti ji lauk

  42. Schilleris

    Per visą savo vadovavimą tikriausiai nei karto normaliai neaprėkė nieko. Motiejūnas pamatė, kad reikia griežtumo

  43. Dariui

    Sveikas sugrįžęs. Savam amplua, be savo kvailų užgauliojimų ir pravardžių, niekaip. Kaip mažvaikis…

  44. Bomba

    Motiejunas MLDS nenori palaidot sio sezono

  45. Eurolyga

    Eurolygos zvaigzdes reakcija i zalgirio Sprendima tai Beprotiska

  46. girtautas

    mano manymu su treneriu atsisveikinta per greitai. Jis turi savo filosofiją, savo viziją. Žaidimas klostosi su mintimi, tik kitas dalykas, kad surinkti žaidėjai laisvi nepataiko į krepšį. Joks treneris to už juos nepadarys. Nežinau kas buvo pagrindinis komandos komplektuotojas, bet turėjo numatyti, kad trys veteranai ir vienas mažas įžaidėjas gynyboje bus lengvas kąsnelis priešininkams.

  47. To Eurolyga

    Ta žvaigždė tegul pasižiūri visas rungtynes nuo pirmų draugiškų iki zenito, tada aiškina

  48. Permainos

    Jau Manau ankciau buvo Tartasi del naujo trenerio Kad taip Greit rado pamaina O Tikejausi Lietuvio Bet Turesim Treneri Su Griezta Ranka

  49. To girtautas

    Vat kaip tik nei vizijos, nei minties nebuvo

  50. To Permainos

    Motiejūnas sakė kalbos prasidėjo prieš savaitę maždaug. Juk sakiau, panaršykit ir paskaitykit

  51. Sudeti

    Dabar Lauksim Permainu sudeti Kuris nepateisina Vilciu Bus idomu prie Naujo Trenerio Kaip Zaidimas Pasikeis Bet Abejoju Giffey Cavanaugh kad Geriau bus

  52. To aaa

    Nedaskaiciau Tai geras Prendimas Motiejuno nes nesimate Schillerio Progreso tiesiog nesusitvarke su Problemom

  53. Rizika

    Manau cia buvo didele Rizika Kai pasirase sutarti su Schilleriu bet Ta Motiejunas suprato ir tai tik buvo galima vieniem Metam

  54. Sezonas

    Tai po sezono Vasara vel reikes naujo trenerio

  55. Dariau

    Tai pasiskaityk apie Motiejuno interviu del Adomaicio

  56. Krva

    Vakar tie patys rasė lauk austra, snd kai atleido jau rėkia kad buvo geras, per anksti, ar patys save suprantat?

  57. Jau

    Tada kai čia neseniai kažkur rašė, kad Schilleris su šeima jaukiai įsikūrė turėjau nuojautą, kad turės jie išsikraustyt iš tų jaukių namų

  58. Podcastas

    Primenu Ka ir kiti Klause Podcasto Adomaitis sake Podcaste Kad nenori vel listi i Sukomplektuota komanda nes netinka dabartiniai zalgirio zaidejai

  59. Manau

    Kurtis taip pat nenorėjo tokios sudėties , dėl Adomaičio tai džiaugtis reikia kad neatėjo, beviltiški rezultatai

  60. Darius

    aciu, bet nenoriu skaityti to tipo ivykiu interpretaciju. Ir man jis moliomotiejunas ir kitaip jo nevadinsiu. Man baisu, kiek jis dar cia pridirbs. Saro nebera ir geriausio eurolygos vadybininko.mitas susprogo. Prasidejo destrukcija, komanda klampi ama i skolas. Ir ko gero tas zdovcas pases komandoje neapykanta, jis gi psichas. Ir as negaliu apie tai issireiksti ? Moliomotiejunas uz tai atsakingas.

  61. Mimoza

    Pats durniausias sprendimas. Jugai pradės mus treniruot? Jūs rimtai?

  62. Dariau

    Vienintelis molis ir psichas čia – tai tu…

  63. Dariau

    Taip sunku suprast, kad ne Motiejūnas kaltas dėl finansinės situacijos? O jei slovėnas bus toks pat emocingas kaip Šaras tai nieko blogo tame nematau

  64. O kas

    blogai su finansais? Kas nepatinka? Kad panaikinta 20 mln skola? Visos įmonės skolinasi, ir apskritai nėra ka čia ginčytis su silpnapročiais

  65. Darius

    Zalgiris ilgai murkdesi problemose, kol sirgaliai neisgrudo Krapiko. Tada Jasikevicius ir pradejo Zalgirio atgimima, lankomumas vis augo, bilietu kainos taip pat, rezultatai gerejo. Skolos mazejo. Dabar Jaskos nera ir geriausias eurolygos vadybininkas gales parodyti, ko yra vertas.

  66. Donatas

    Big thanks to Martin for basketball intelligence. Hope you will show your worth in other club. Žalgiris – back to hysteria style :)

  67. LUKAS

    ir dabar zaidejus pakeiciam ir bus gerai

  68. Linas

    Dar 3-4 žaidėjus pakeist reikia,tai gal dar ir išgelbėtų sezoną…joks treneris neišmokys cavanaugh gintis,o turim dviejų metų kontraktą…beržininkaitis ir bružas pakeisti į kažkokį austrą,kuris apie krepšinį turbūt supranta kaip apie mėnulį…ponas direktorius šią vasarą tirk kliurkų padarė,kad ojojoi,bet lietuviai gi veršiai-eis į areną,mokės už bilietus ir taisys pono direktoriaus finansines klaidas…

  69. Abejoju,

    ar žaidėjai ras bendrą kalbą su nauju treneriu. Jei pradės prieš juos „mosikuotis“, vargu, ar kas nors gausis. Žalgiris-ne ta komanda, prieš kurią galima pakelti ranką. Pagyvensim,pamatysim…

  70. deivis

    kiek cia ekspertu ia man akys vemia skaityti net…kas cia is jusu ta zdovca isvis zinot kaip treneri.dirba visa administracija ir nedebilai susede leidzia pinigus ant belekokiu treneriu. jus geriau gal zinot koks treneris komanda treniruot turi? apie sudeti daug ismanot?? po neskaitant draugisku rungtyniu,suzaistu plius minus 5 rungtyniu . visa kelia nepatnekinti ,cia tik lietuviai tokie glai but,sedi dumblai prie tu kompu ir raso sudus istisai