J.Zdovco debiutas trenerio kėdėje pažymėtas nesėkme Belgrade (VIDEO) 42

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę Belgrade pradėjo nesėkmingai. Debiutinėse Jure Zdovco rungtynėse Lietuvos čempionai rezultatu 61:73 (14:13, 13:16, 15:17, 19:27) pralaimėjo vietos „Crvena Zvezda“ klubui.

„Štark“ arenoje pirmuosius žalgiriečių taškus pelnė Edgaro Ulanovo metimą pataisęs Joshas Nebo, iš toli paskutinėmis atakai skirto laiko sekundėmis pataikė Janis Strelniekas, J.Nebo dukart galingai įdėjo iš viršaus, o Nielsas Giffey surinko penkis taškus iš eilės – 14:13.

J.Nebo sumetė du baudų metimus, N.Giffey pataikė dar vieną tolimą metimą, o pranašumą taikliu dvitaškiu padidino J.Strelniekas – 21:17. J.Nebo dar kartą įdėjo iš viršaus, o pirmuosius savo taškus dvitaškiais metimais pelnė Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaugh – 27:29.

Į penkis iš eilės sumestus varžovų taškus galingu dėjimu ir vidutinio nuotolio metimu atsakė J.Nebo, po tritaškį pataikė E.Ulanovas ir L.Lekavičius, tačiau deficitas išaugo iki rekordinio – 37:45. N.Giffey vėl pataikė iš toli, o Marekas Blaževičius pataikė iš po krepšio – 42:46.

Paskutinio ketvirčio pradžioje dvitaškį nuo lentos įmetė Mantas Kalnietis, M.Blaževičius sumetė du baudų metimus, kosminį tritaškį pataikė L.Lekavičius, o dvitaškiu pasižymėjo E.Ulanovas – 51:53. J.Strelniekas įmetė vieną baudos metimą, T.Cavanaugh smeigė du tolimus metimus, tačiau likus dviem su puse minutės komandas vėl skyrė 8 taškai – 58:66. Du taškus su pražanga dar pelnė L.Lekavičius, tačiau pralaimėjimą teko pripažinti dviženkliu skirtumu – 61:73.

„Žalgiris“: J.Nebo 14 (10 atk. kam.), N.Giffey 11 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 11, T.Cavanaugh 8, J.Strelniekas 6 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), E.Ulanovas 5, M.Blaževičius 4, M.Kalnietis 2, E.Mudiay 0, P.Jankūnas 0, A.Milaknis 0.

„Crvena Zvezda“: N.Kaliničius 15, O.Dobričius 13, L.Mitrovičius 12, N.Woltersas 11.

Komentarai

  1. Sigis

    Motiejau mesk mudaka is komandos tragedija jis kazkokia,nesvarbu tos minutes kontrakte jis nesigaudo visiskai

  2. gg

    nebo tiesiog nuostabus, vienintelis sviesulys sitos komandos, deja jis vienas rungtyniu laimeti negali. na o mudakas yra tiesiog vienas didziulis pravalas.

  3. 709

    Dar daug broko,bet bent ugnele atsirado.

  4. Ugnelė

    Buvo ir anksčiau pas kai kuriuos.

  5. Darius

    su kiekvienomis rungtynemis deka geriausio eurolygos vadybininko darbo vis artejame prie uzsibrezto tikslo ty top 8

  6. Fanas

    Nu mudakas tai … kaip čia pasakyt, kad riebiai nesisikeikt… tokio kiaušingalvio jau senokai neteko matyt – tik paima kamuolį į rankas ir iškart žaidimui ragai. Jokios logikos, nulis žaidimo organizavimo, gal jis vis dar įsivaizduoja tipo čia NBA ? Pisasi pisasi su kanuoliu, laikas baigiasi ir tada tas lochas briedą meta. Visas rungtynes kiek jis žaidė, išskyrus su Alytum, visose tas begalvis antikrepšinis, pasigauna kamuolį ir įsivaizduoja save svieto lygintoju ?? Tfu suskis, netikiu, kad net ir iki Naujų jis išmoks ir žaisti pats, ir vadovaut žaidimui, nu nebus taip. Tad jei yra kokia galimybė, reikia šitą lochatroną lauk ir gal bandyt Milerį iš Utenos perpirkt, arba ieškot kažko kito, bet tik ne tokio muuudako.
    O Nebo reikia kuo greičiau siūlyt pratęst sutartį bent dar metams, nes tokio žvėries gerąja prasme daugiau jau nebesurasim. O šiaip gaila durnos klaidos gale viską sudirbo, jausmas buvo, kad GAL užsikabinsim, bet deja :-(( Gal poryt pasiseks ?

  7. Samb

    Žiūriu daug kam nepatinka Mudiay bet gal reikia truputį paminėti pvz Ulia ar Kalnieti nejaugi jie tokie geri man tai atrodo panasiai

  8. Superžvaigždė

    Yra vienas blogiausių legionierių Žalgirio istorijoj. Antras Ty Lawsonas, dar blogesnis ištikrųjų, nes anas bent po kelis taškelius įmesdavo. Pinigai išmesti į balą. Ačiū Schilleriui.

  9. Pamiršot

    Waltona, peręza, jaška samdė, bet tiek to mudy tikrai tik prieš Dzūkija žaisti, ne eurolygoje

  10. Aha

    Jooo, Zdovco laukia daug sunkaus darbo. Ir net tas darbas greiciausiai didelio rezultato neatnes, nes komplektacija tragiska. Sitai komandai pirmiausia reikia IZAIDEJO. Mudiay visiskai nefunkcionuoja, dar tos traumos pjauna (Jankis, atrodo, antroj pusej nebegalejo zaist), todel rotacija tampa minimali, todel tokiu kapotyniu pabaigoj jau aiskiai jautesi nuovargis, koncentracija jau ne ta, gynyboj nebespejo, nebedave kontakto, o puolime ir geru metimu nebepataike, kai pirmoj pusej ir visokios nesamones sukrito. Bet situacija aiski, kazkokiu stebuklu nereik tiketis. Tiesiog leist treneriui dirbt ir ziuret, i kuria puse viskas eina. Labiausia liudna, kad tas PM sprendimas pasamdyt Schilleri ir suteikt jam tiek laisves priimant sprendimus del sudeties ir stabo, kainuos labai brangiai visom prasmem ir pasekmes jausis dar ilgai. Dabar visu grazumu jauciam Saro isejimo pasekmes, bet PM nuolatinis tarkavimas komentaruose situacijos niekaip nepakeis. Zmogus pats puikiai supranta, kad pridirbo nesamoniu ir imasi veiksmu jas taisyt, bet kazkokiu ypatingu ir greitu receptu cia nera, nes norint reiksmingu pokyciu, reiktu tiesiog performuot komanda, bet tai ziauriai daug kainuoja ir dar neaisku, ar butu norimas rezultatas, nes dabar jau vyksta sezonas ir nelabai yra laiko ilgoms treniruotems. O ir dabartine komanda atrodo visiskai neparuosta sezonui. Tiesiog kantrybes mums visiems, kolegos fanai ir komentatoriai, jos mums prireiks. Ir palaikom komanda, sunkus metas dabar, reikia jiems musu.

  11. Mudiay

    Ismokyt Mudiay Pavarde rasyt

  12. asdf

    reikia bent 2 nauju zaideju, nebent motieju tenkina paskutine vieta. smagu kad zdovcas akcentuoja sitos sudeties trukumus, teikia vilciu kad pokyciai bus ir sezonas dar nera visai palaidotas.

  13. Darius

    po vakar rungtynių Zdovcas suprato kur pateko ir ką čia rado. Ne jis susirinko šitą kraupią sudėtį, o blogiausia, jis net nesusigaudo, kaip šita komanda buvo ruošiama sezonui, jis jos neruošė. Kaip jis dabar gali vadovauti ? Į kuriuos žaidėjus gali atsiremti, kuriais pasitikėti ? Parodė pagarbą jankūnui, išleido į startą, o tas nulinis. Milas minusinis, Ulia minusinis, Miudyajajay tragiškas, Kalnietis kaip užsikirtusi plokštelė, Marekas per jaunas, Cavanaugh kaip truputį geresnė mirusio jankūno kopija. Anot geriausio Eurolygos vadybininko – kosmosas, kokia gera komanda, net šiurpuliukai jam bėga per odą. Padirbėta gerai. Zdovcui užuojauta., Geriausias Eurolygos vadybininkas turėtų jau rimtai dairytis į įžaidėjo poziciją, dar dvi rungtynės tokio Miudyajajay ir tegu kraunasi čemodanus. Nenori žaisti, tegu varo į gimtąjį Kongą.

  14. ....

    Liko tik vienas neatsakytas klausimas šį sezoną, ar pramušim Chimki dugną Eurolygoj ? Statau, kad dar nustebinsim Europą ir tokio antirekordo dar niekas nebus matę. Chimki pernai turėjo 4 pergales, tai aš nematau prieš ką Žalgiris tas 4 pergales galėtų paiimti. Va tokia mūsų realybė dabar….

  15. tikrai

    išmokim rasyti musu izaidejo pavarde, aš dabar rasysiu muddy , nes tai labai atitinka siandienos situacija , ane, išmokyt?

  16. 7-asis

    Šaukimas nevertas nei normalaus pavardės rašymo nei pagarbos

  17. Vycka

    vis tiek baisiausia traumos, naujajam treneriui ir taip dafiga darbo derinant žaidimą, o kaip jį derinsi, jei Lauvergne nėra, dabar lyg ir Jankis su latviu iškrito, amerikonas kol kas kiauras, bet sirgaliai nesikeičia metų metais, kasmet susiranda kurį nors vieną atpirkimo ožį, dažniausiai būdavo Milas, dar ką nors prideda vieną, Jankį išima trumpam, kai pamato, kad nuisišnekėjo jį nuliu vadinffdami, tai pernai per Vasturia nebuvo pergalių, dabar per Mudiay, o Kalnas, Ule, šiaip visa komanda gerai varo, jo, išmesim kokį vieną tam, kad ant kito persimest varant, dzin tie rezultatai, svarbiausia išsiliet ant ko nors vieno, mane tai visa komanda vakar sunervino, pavydžiu tiems, kuriuos kažkas vienas, jiems turbūt ir nervų mažiau

  18. dadu

    Mudiay metus nezaides krepsinio,pirma karta europoje…bet ant jo daugiausia stumiama…o tai kam kalnietis buvo perkamas??alia patyres izaidejas,kamuolio net varytis nemoka,daro vaikiskas klaidas…kam buvo perkamas ulanovas??ka veikia komandoje pencininkai jankunas su milakniu?? man kosmosas,kaip vos ne daugiausiai uzdirbantys komandoje Lietuviai po 40 metu sedi zalgiri visiskai nepazaidzia,jau seniausiai baigti karjera reikejo,o cia is zalgirio melzia pinigus uz nieka..bet nieks nieko nesako…

  19. Vycka

    aišku, Nebo vakar atrodė puikiai, ypač noru kovoti patiko, tiek kad jis yra ribotų sugebėjimų puolime, o pikenrolo vienas nesužaisi, po pertraukos atkirto nuo įžaidėjų ir surinko 6 naudingumo, kai iki pertraukos 18, tikėkimės, kad Zdovcas priderins daugiau puolimo ir per jį, Kalną pernai Pašutinas Magicu Europoje vadino, rimtai asistų karalius buvo, nejaugi tai praeina tik žemesniame lygyje? tai kad ne, prieš CSKA pernai VTB tik kartą žaidė – 28 naudingumas, prioeš Zenit du kartus – 19 naudingumo vidurkis, dar galima pridėti UNICS – 18,5 ir Chimki – 20,5, tai net nežinau, kaip tai apibūdinti

  20. Darius

    baikit čia vieną kartą reguliuoti, kam kaip ką rašyti. Beveik visada už žaidimą žaidėjas gauna pravardę, man patiko toks italas, kurį vadino labai gražiai – atomine muse ( Gianmarco Pozeco ). Maskoliūną kažkodėl Švarcu vadino, Einikį Pukiu ir pan. O dabar matai kažkokie jautruoliai, pavarde prašome vadinti. Eina jis su tokiu žaidimu, kaip norėsim, taip vadinsim. Prisipirko visokių Muddyhole. Kad taip nenorėtų žaisti, dar reikia paieškoti. Tikrai kad mudakas, vakar galvojau jau Zdovcas tikrai jo neleis 4 kelinyje, berods taip ir buvo. Jokių pastangų, tuščia vieta, skylė.

  21. A. Masėnas

    Gera naujiena yra ta, kad musu jau niekas daugiau negali applenkti, nes mes esame paskutineje vietoje. Gerai ir tai, kad nuo top 8 mus skiria tik 2 pergales, tikslas ranka pasiekiamas !

  22. Žaliai baltas

    Visų taip „giriamas“ Mudiay turi potencialo. Yra kažkokie šansai, kad gal kada nors parodys ką nors gero.
    Blogiau su tokiais lavonais kaip Milaknis, kuris aiškiai nebetraukia Eurolygos lygio.
    Koks jo kontraktas?

  23. Didmantas

    Kuo Greičiau meskit Mudiay nes jis visiškai nesigaudo komandoje.

  24. Saulius

    Tokių kaip Mudiay išviso komandoje negali būti, bedvasis žaidėjas. Gal pasas suklastotas – jam kokie 45 minimum.

  25. Šančiai

    Kaip sakė vienas ,,klasikas“ : ,,nikoks vaizdelis…“ Savo laiku kitas rusų klasikas parašė ,,nemirtingą“ kūrinį ,,Ką daryti?“ išties liūdna, nes kiek visi suprantame pinigų nėra, gerų dėdžių, kurie švaistytų šiais laikais pinigus – irgi kaip ir nėra. Artimiausios 2 ar 3 rungtynės , manai, kad sudėlios visus taškus ir kablelius, nors atleisti, mokėti kompensacijas ir įsigyti tuos , kurių nieks dėl kažkokių objektyvių priežasčių neįsigijo- irgi ne pati geriausia išeitis. Tai ką daryti??

  26. štai

    ka reiškia netasakingai metytis tokiais žodeliais kaip inovatyvumas, inovacija …… Vis del to tai ne tik kazkokia naujove o dar ir naudinga naujove kurianti pridetine verte paipldomai , o šilerio priemimas tikrai buvo ne inovacija o ………………

  27. Cercas

    Man sunku suvokti Motiejūno manevrus. Suprato, kad reikia atleisti Shiler, bet nusamdė Jure, kam? Reikėjo paaiškinti fanams, kad suklydo ir šį sezoną vyks perkrovimas. Paimti Lt trenerį, paimti Lietuvius arčiausiai Eurolygos lygio. Ir duot jiems Lošti. Tokiu atveju mes paimtume teisingą vektorių, nes dabartinis variantas niekur neveda. Manau vietoje Couvanou-Miniotą, vietoje Goofio- Sušinskas, Vietoje Mudiay-Velička. Visi šie pirkiniai yra 3 kart pigesni ir duotų daugiau naudos. Mums nėr kur dingt, reikia Lt žaidėjų. Motiejūnai, baig daryt nesąmones.

  28. Paulius

    Ne centro reikia papildyme, o keisti mudajų! Daugiausiai komandoje uždyrba 😮 geriau iš juventuso mileris už mažus pinigus naudos duotu daugiau nei šitas, nei ginybos, nei puolimo, Kalnietis tragiškas jau, bet kai pakeičia Mudajų ir Kalnietis geresnis žymiai atrodo! Daug klaustuku komplektacijoj.. Perdaug viresnių žaidejų.. Ir keli užsieniečiai nenusiseke.. Trenerio pakeitimas neišgelbės.

  29. Vycka

    įdomu, o tokie kaip Cercas domisi išvis kašiu rimčiau ar iš lempos rašinėja? Miniotas absoliučių ACB autsaiderių komandoje 5,8 naudingumas, Mudiay imtas kaip pagrindinis pg, tai jei jis netinka, tokiam veikėjui kaip pagrindinis pg tinka Velička, tipo: ai, jei turim žaidėją blogą, tai pakeiskim jį ne geru, o šiaip kokiu nors, Giffey vakar žaidė puikiai, ir gynyboje gerai laikėsi, ir puolime nebuvo nulis, svarbiausia – kovojo iš visų jėgų, bet ne, pakeiskim jį Sušinsku, dzin, kad niekada karjeroje aukštame lygyje nežaidęs Sušinskas ne ką geresnius stats turi Chemnico komandėlėje Vokietijos lygoje, nei Giffey Žalgiryje ir Eurolygoje, štai tokiems ekspertams leisti surinkinėti sudėtį, tuomet tikrai ir LKL problemų būtų rimtų

  30. A. Masėnas

    Nejuojaukit, taigi zaidejus agentura rinko, motiejunas pinigus uz tai sumokejo. Bent as taip girdejau. Sumokejo, o dabar ismest ? Tai uz ka sumokejo ?

  31. Fanas

    Urbonas iš Basketnews’o sako, kad šūdrytis artėja prie susitarimo su Morisu Nduru – bl.. kažkoks paliegęs šūdklubis gali tokius žaidėjus papigiai susirast, o čia tas Žalgirio super-puper GM tokių žaidėjų negali surast ? Zdovcas tokio nori PF-C, tai sienlaikraštis gali kapeikas mokėt, o motiejus jau ir tiek nebeturi ? Visą paskolą ant slidininko išeitinės sumetė ?

  32. Fanui

    o tu įsitikinęs, kad Ndouras yra Žalgirio lygio žaidėjas? Ryte daug kas gali pasiautėti, o prieš Rytą Ispanijoje – visai nieko doro, po jo Kinijoje – taip pat visai ne kiniška statistika, kur belekokių pasidaro žaidėjai, kažkaip niekam antrą sezoną iš eilės nereikalingas, bet atsiranda štai tokių fanų, kad Motiejūnas negriebia niekam nereikalingo žaidėjo

  33. Samb

    Nežinau kodėl taip ilgai laukiama su žaidėjais yra laisvų žaidėjų tikrai ir galėtų jau pradėti darbą nes ką keisti tai jau tikrai yra ka

  34. Sigis

    Motiejus turbut pensininku ir invalidu puse algos gauna,kito paaiskinimo nera

  35. Sudetis

    Vasara reikes taisyt klaidas

  36. Sudetis

    Kad ne Vien Mudiay Neduodantis Naudos Paziurekim Milaknio beveik daug laiko nematom aiksteleje Kalnietis ir mazai naudos nors ir daug zaide

  37. Zalgiris

    Teks susitaikyt delto kio zaidimo ir sudeties visgi Schilleris Rinkosi zaidejus Taip ar taip Nieks Zalgirio nekele i Aukstumas

  38. Liudnai

    Bus Eurolygoje Retai kuo bus Pasidziaugt si sezona Tad nieks nepasikeis Jei tas kuris nesuzaidzia smerksim Kritikuosim dar cia visko bus kaip ir pokyciu sudeti

  39. Cercas

    Vycka matau pats neįsigilinai į situaciją, surinkt Lt žaidėjus ir duot lošt jiems kad prasiloštu šį sezoną (bet su treneriu Lt). Nes šis sezonas yra palaidotas, su tokia sudėtimi iki 14 vietos nepakils. Kitą sezoną daryt legionierių papildymus į silpniausias vietas. O jaudintis, kad Lt ne laimėsim LKL ar KTM yra Kvaila. Reikia gelbėti komandą, kas iš Lt realiai loš kitą sezoną, turi būt pamatas. Dabar jo nebėra.

  40. pamirstat

    jus visi du didelius remejus kurie atsirado sezono pradzioje , jie daro didele itaka visiems sitiems sprendimams.

  41. Vycka

    o dieve, jei būtų visi tokie fanai atsilupėliai kaip cercas ir po 3 EL rungtynių sakytų, kad sezonas palaidotas, reikia duoti žaisti krepšininkams, iš kurių tik vienas kada nors gali traukti Žalgirio lygį, tai būtų baisu

  42. Vycka

    nežinau, ar čia jis bajerius skaldo, ar rimtai protelio trūksta, kai siūlo imti Žalgirio lygio netraukiančius žaidėjus net ne šiaip sau, o dar ir juos išpirkinėti