J.Zdovcas – apie emocijas po debiuto „Žalgiryje“ ir laukiantį mačą su „Olympiacos“ 13

Lukas Malinauskas, BasketNews žurnalistas iš Pirėjaus (Graikija)

Žaidėjams besirenkant į pasiruošimo treniruotę ant Pirėjaus „Taikos ir draugystės“ arenos parketo, Jure Zdovcas vis dar gyveno karčiai Belgrade pasibaigusio debiuto prie „Žalgirio“ vairo nuotaikomis.

Pralaimėtas mačas „Crvena Zvezda“ ekipai 54-erių slovėnui tapo darbo pradžios atspirties tašku bei leido pasijausti „Žalgirio“ dalimi.

Tačiau mintimis užsilikti Serbijoje nėra laiko – štabo dėmesys krypsta į antrąjį Eurolygos savaitės iššūkį, Pirėjo „Olympiacos“ komandą.

„Tiesą sakant, esu labiau susikoncentravęs ties vakarykštėmis rungtynėmis, dėl to, nes šioje komandoje esu naujokas, – spaudos konferenciją pradėjo „Žalgirio“ vairininkas. – Esu labiau orientuotas į mus: kaip tobulinti mūsų žaidimą, vengti klaidų. Šiemet „Olympiacos“ yra labai stipri komanda, jie pridėjo naujų žaidėjų. Jie žais namuose, kas graikų komandoms suteikia didžiulį pranašumą. Visgi rytoj nesitikiu daug fanų.

Jie žaidžia protingai, organizuotai. Stengiasi skaityti žaidimą, stengiasi tave apgauti, bausti per silpniausias vietas. Tai – labai taktiška komanda. Tai bus labai geras testas mums. Žiūrėsime, kaip ir su kuo žaisime rytoj. Nesvarbu, kas nutiks, bet mes turime užtektinai jėgos ir kokybės. Taip pat mačas parodys žaidėjų charakterį. Žiūrėsime, kaip jie sureaguos po pralaimėjimo.“

Janis Strelnieks ketvirtadienį praleido „Žalgirio“ komandinę treniruotę dėl blauzdos skausmų. Tokios pat problemos sustabdė Jankūną mače su „Crvena Zvezda“, bet iš rikiuotės neišvedė – kapitonas dalyvavo pratybose prieš penktadienį nuo 21 val. vyksiantį susitikimą.

– Kokios žinios iš gydytojų apie Janį Strelnieką ir Paulių Jankūną?
– Kad rytoj žais, tikimybė 50 prieš 50. Aš vis dar nežinau. Kad ir ką gydytojai pasakys, jie nebus 100 procentų pasiruošę. Pažiūrėsime rytoj.

– „Olympiacos“ turi antrą geriausią gynybos reitingą Eurolygoje. Kuo ypatinga jų gynyba?
– Tai yra susiję su puolimu. Jie žaidžia lėtai, organizuotai, sulėtina rungtynių ritmą. Tai yra pagrindinė priežastis. Jie turi puikią sudėtį, gerą gynėją, kuris praėjusį sezoną žaidė „Žalgiryje“ – Thomasą Walkupą. Kiekvienoje pozicijoje jie turi tolygiai stiprius žaidėjus, kurie pasižymi intensyviu žaidimu, gebėjimu rasti kelius, kaip nubausti varžovą.

– Kaip sunku jums asmeniškai yra rasti aukso viduriuką ruošiant komandą tokio įtempto grafiko fone ir neapkrauti žaidėjų galvų?
– Geras klausimas. Krepšininkai yra susikaupę, vakar buvo gerų dalykų mūsų žaidime. Tikrai mėginu palengvinti situaciją, prašydamas žaidėjų dalintis kamuoliu, neužlaikyti jo, atlikti papildomą perdavimą. „Olympiacos“ mėgins mus bausti lygiai taip pat, kaip „Crvena Zvezda“ – su blogu išsidėstymu ir reagavimu į situacijas turėsime didelių problemų.

– Ar jums tai yra sudėtingiausias etapas karjeroje?
– Visi tie dalykai mane daro stipresniu, suteikia motyvacijos, taip pat ir žaidėjams. Visos komandos susiduria su problemomis. Vakar po rungtynių jaučiausi kur kas geriau ir labiau pasitikintis, kadangi pasijaučiau komandos dalimi – teko dirbti rungtynes, o prieš tai vesti vieną treniruotę. Prieš pat rungtynes buvo keistas jausmas. Bet vis dar nesu susipažinęs su „Žalgirio“ sistema.

Galima sakyti, kad tai – sudėtingiausias etapas, tai juk Eurolyga, kur visada esi epicentre. Tas jaučiasi ir Slovėnijoje, žmonės žiūri, kaip sekasi. Aišku, nėra lengva, bet žinojau, kur einu.

– Kaip sekasi ieškoti pastiprinimo priekinėje linijoje?
– Neturiu naujienų. Jeigu jų ir būtų, galbūt nesu tas žmogus, kurio reiktų klausti, kadangi tai – jautri informacija. Ties tuo dirba vadovybė kartu su trenerių štabu. Bet iš tiesų nieko naujo.

– Ar, jūsų nuomone, „Žalgiris“ išsiversti su esama sudėtimi?
– Priklauso nuo to, kas yra rinkoje ir kokios yra mūsų galimybės. Nebūtų išeitis pasikviesti žaidėją tam, jog tik kviestis. Aišku, nėra lengva ir iš finansinės pusės, tačiau tuo pačiu yra du variantai – pasikviesti žaidėją, kuris pakeistų Joffrey Lauvergne’ą, kol gydysis traumą, arba iki sezono pabaigos.

Komentarai

  1. Cercas

    Pauliau, greičiau asistentus keisk į Kemzūrą, ir vežk iš Vokietijos Veličką, Sušinską, Miniotą Jankio pamainai. Bus jauni, lietuviai, Žalgirio ateitis. Nes kitą sezoną Žalgirio rūbinė mirs, jei neperduosim estafetės.

  2. del

    asistentu tikrai sutinku , reikia bent vieno savo asistento jurei

  3. Vycka

    Cerve, taiu tikrai viskas gerai su galva? siūlai ne tik imti Žalgirio lygio netraukiančius žaidėjus, bet dar ir juos išpirkti

  4. Įdomu

    Ką Šaras žino apie Schillerio atleidimą

  5. Šiaip

    Cercas iškėlė gerą klausimą. Kas bus kai veteranai išeis? Ištikrųjų tai tam reikėjo net ne šiemet, o gal dar anksčiau

  6. Vycka

    šiaip šitas klausimas ne cerco iškeltas, o visų ir seniai, tik pažiūrėk, kaip jis siūlo šį klausimą spręsti: Velička gali priaugti Žalgirio lygį, kaip Žalgiris jį bet kada gali ir paimti, o ne dabar išpirkinėti, nei Sušinskas, nei Miniotas Žalgirio lygio niekada nepatemps, pirmajam jau 26, ne koks tobulėjantis sparčiai jauniklis, o iki šio sezono yra žaidęs tik Alytuje ir Prienuose, šį sezoną žaidžia Chemnice, kur turi 7,7 naudingumo vidurkį, čia tokio reikia Žalgiriui? ar Minioto, kuriam 25, o absoliučių ACB autsaiderių komandoje turi 5,8 naudingumą, tai kodėl tuomet ne Masiulis, kuris žaidžia toje pačioje komandoje, yra jaunesnis, o naudingumo vidurkis 9? visi žino, kad reiks jauninti, bet gal ne bet kuo, o tais, kurie Eurolygoje gali žaisti bent jau kažkiek? ir gal jais pildyti sudėtį tuomet, kai reikės, o ne dabar išpirkas mokėti?

  7. To Vycka

    Aš jokių pavardžių neminėjau, tiesiog dabar pagalvojau, kad Motiejūnas apie ateitį visiškai negalvoja kažkaip. Kas blogiausia, kad iš dublerių, kaip ir iš viso Lietuvos jaunimo paskutiniais metais nieko nėra

  8. Darius

    o as paminesiu pora pavardziu, Vycka cia vis zongliruoja statistika, kad vienas ar kitas turi neblizgancia, bet kokia to paties Jankuno statistika ? O Milaknio kokia ? Nebaisios ? Jau visai seni drunduletai, bet algeles gauna buk sveikas. Ar ne geriau buvo vietoj Milo imti Dimsa, o vietoj Jankio kad ir Gyti Masiuli ?

  9. zaliai baltas

    Masiulis kystas, jėgos ruškiai trūksta.
    Reikia tokių vyrų kaip Lekūnas, kurie turi tvirtą kūną ir tvirtus kiaušus, kurie gali pasigrumti negailint nei varžopvo nei savęs.

  10. gg

    keista kad radzeviciaus niekas nepaminejo, realiai vienas geriausiu lietuviu SF siai dienai, su tokiu mediniu ulanovu net nepalyginsi, bet motiejui imt ryto zaideja aisku neleis principai..

  11. Darius

    galima uzkacialint, fizruka Zalgiris turi. E. Zukauskas ir Sinica budami 20 atrode kaip klipatos. Eurelijus buvo toks plonas, kad po varzybine apranga dar maudavosi maikona rankovemis iki alkuniu, kad plonom rankom negasdintu zmoniu. As tik pasiuliau, nes kazka daryti reikia, o su senais pirdylom jau reikejo baigti pries si sezona

  12. Vycka Dariui

    kaip tu gali lyginti kažkieno Žalgiryje statistiką su tokiuose klubeliuose, tau Bilbao ar juo labiau Chemnicas yra su Žalgiriu sulyginamas? ant Jankūno jau kelis metus stumi, o jo statistika praėjusio sezono antroje pusėje buvo viena geriausių Žalgiryje, ant Milo stumi jau kokius 5 metus, o pernai 47 proc trajakų EL, daugiau už gausybę pripažintų snaiperių, dėl Dimšos tai irgi pernai įdėmiai sekiau, iššaudavo prieš silpnas komandas, prieš rimtesnes minusinis naudingumas buvo dažnesnis nei bent kažkiek padoresnis, nors ir labai jo norėjau Žalgiryje, bet kol kas visai neįtikinęs, bus matyt

  13. Darius

    kazka painioji, nes gal ir esu parases koki viena kita neigiama komentara apie Mila, bet taine stumimas. Tiesiog jis pataiko serijomis, sumeta kelias rungtynes is eiles, tada kelias tuscias ir vel issauna