Ilgą laiką pirmavęs „Žalgiris“ paskutinėmis akimirkomis nusileido „Bayern“ (VIDEO) 38

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje patyrė apmaudžią nesėkmę. Jures Zdovco auklėtiniai ilgą laiką pirmavo, tačiau antroje rungtynių pusėje pranašumo neteko ir Miuncheno „Bayern“ komandai nusileido rezultatu 73:75 (24:13, 15:14, 16:25, 18:22).

Sužaidus beveik dvi minutes pirmuosius taškus rungtynėse dvitaškiu pelnė Mantas Kalnietis, Artūras Milaknis smeigė tritaškį, po puolime atkovoto kamuolio dvitaškį įvertė Joshas Nebo, o Nielsas Giffey dvitaškį pataikė nuo lentos – 9:4. J.Nebo pelnė keturis taškus iš eilės, N.Giffey pridėjo taiklų tolimą metimą, Lukas Lekavičius surinko šešis iš eilės ir padidino pranašumą iki dviženklio, o paskutinę kėlinio akimirką baudų metimus realizavo tas pats N.Giffey – 24:13.

L.Lekavičius pataikė tritaškį, o M.Kalnietis smeigė net du iš eilės – 33:19. Dar vieną tritaškį pridėjo N.Giffey, gražią ataką metimu iš po krepšio užbaigė Edgaras Ulanovas, o L.Lekavičius pataikė vieną baudos metimą iš dviejų – 39:27.

Tyleris Cavanaugh pataikė tritaškį iš kampo, J.Nebo pataikė iš po krepšio, E.Ulanovas pridėjo baudos metimą, tačiau skirtumas mažėjo – 45:40. M.Blaževičius surinko septynis taškus iš eilės, o kėlinio pabaigoje iš toli taikliai metė M.Kalnietis – 55:52.

Daugiau nei dvi minutes trukusį taškų badą dviem baudų metimais nutraukė J.Nebo, tačiau rezultatą varžovai išlygino – 57:57. T.Cavanaugh pasižymėjo taikliu tolimu metimu, L.Lekavičius surinko keturis taškus, o M.Blaževičius ir N.Giffey įmetė po vieną baudos metimą – 66:66. J.Nebo ir E.Ulanovas sumetė po du baudų metimus, tačiau likus žaisti minutę komandas skyrė du taškai – 70:72. L.Lekavičius pataikė tris baudos metimus, tačiau „Žalgiriui“ teko pripažinti geriau sužaidusio „Bayern“ pranašumą – 73:75.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 17, J.Nebo 12 ( 13 atk. kam.), M.Kalnietis 11 (6 rez. perd.), N.Giffey 11 (7 atk. kam.), M.Blaževičius 8 (8 atk. kam.), T.Cavanaugh 6, E.Ulanovas 5, A.Milaknis 3, P.Jankūnas 0, K.Lukošiūnas 0.

„Bayern“: V.Lučičius 17, D.Thomasas 15, D.Hilliardas 14, C.Waldenas 11.

Komentarai

  1. Opa

    Nu ble gaila kad taip

  2. 709

    Nenukabinam nosies-pergale jau cia pat! Dabar turim atkentet uz praeities klaidas.

  3. Tai ką

    Ir vėl… Lekavičius ir Nebo… Su visais kitais reikia atsisveikint

  4. Ai

    Pamiršau Blaževičių dar

  5. tipo

    na ka Zalgiriuks patapo absoliutus autsaideris, su tuo ir sveikinu.

  6. Dainius

    Man kaip Zalgirio fanui, tai gaila, kad daejom iki tokios situacijos. Mums truksta gyneju-kureju, akivaizdu juk Lukas vienas traukt negali. Matosi kaip jis atsivaro kamuoli ir toliau nezino ka daryt, dar puolime senas Shillerio bagazas ir gaila kad mes tokioje situacijoje. Ir pasakysiu kodel – Pirma klaida nereikejo palikti Shillerio po sezono, juk matesi kad Zalgiris vaziuoja ant Saro sistemos, ypac gyneju grandis.
    Antra – pirkti toki zaideja kaip Strielnika, turim ka turim. Cia Paulius Motiejunas turetu tureti geresniu patareju kokius zaidejus rinktis, nes Saro imami zaidejai buvo beveik visi superiniai…Man gaila lietuviu musu zaideju ir fanu, kad esam tokie beviltiski. Kad ir Zdovcas paskutine ataka kalnietis su kamuoliu- nieko nebuvo sugalvota, kad protingai atakuoti isvedant laisva zaideja, jokio derinio..? Kalnietis per Hunteri sveite ir nieko, ten ir pralaimejom. Mums verkiant reikia gynejo ir gero gynejo jei norim dar kovot eurolygoje.

  7. Be zaideju

    Primena scenariju su Oly Po Pertraukos to ir Bijojau Kad Bayern Smogs Zalgiris pradeda gerai ir jegu truksta

  8. Qwerty

    Realiai Milas, Jankis ir Kalnas neverti zaidimo eurolygoj, su visa pagarba del istorijos ivykiu. Saras teisingai sake: draugeliu cia nereikia. Ulanovas paimtas kaip bonusas (manau Pauliaus uzgaida) ciagal neblogiau, bet Giffey panasaus stiliaus. Plius Milas antru nepazaidzia, tai jan turejo numatyti 3-ia numeri. Tyleris galejo but kaip atsarginis bet ne pagrindinis. Janis kiek jis rungtyniu suzais si sezona? Isvada is sudeties minus 5 zaidejai, vien del vasaros darbu. Geda, toks ispudis kad kazkas vestuvems ruosiesi…

  9. Atmosfera

    Bent Jau sirgaliu tikejimas Kad susirenka pilna Arena

  10. .....

    Tupi šiknoj, ten kur ir jų vieta. Gal ponas Motiejūnas dar vieną spaudos konferenciją suorganizuos ir papasakos, kaip reikia per metus sugebėt nuvaryt komandą ir nubraukt per daug metų padarytą įdirbį. Pasiplok sau metų vadybininke. Šlykštu žiūrėti, kaip grįžo tas senas neįgalus Žalgiris. Du kėlinius dar sužaidžia, o paskui prasideda pasivaikščiojimai.

  11. b

    tai vis dar nereikia gynejo? siandien pralosta antroj pusej konkreciai del individualaus meistriskumo skirtumo tarp musu ir varzovu gyneju ir SF, dabar atleido treneri ir nusiplove rankas..

  12. Apmaudu

    Tiesiog dauguma visi ivqrdintu Trumpa Rotacija Kad ir kovojom iki galo

  13. Milas

    Po Pertraukos Dingo Milaknis Cavanaugh Tritaskius tai tik ir gali pataikyt perdega Eurolygoje LKL su Siauliais ir Tegali 15 tasku 14 kamuoliui

  14. Aha

    Duosiu nemokamą patarimą direktoriukui. Naujokų paieškas gali jau nutraukt. Kad paimt dvi pergales užteks ir jau turimų megėjų, o daugiau grybų gali Nkl paieškot. Jau pamatėm komandos rinkimo sugebėjimus. Sutaupysi pinigų ir juoko, nes garantuoju, kad kandidatų saraše vieni klounai kamuolio nematę.

  15. Dviguba savaite

    Nieko gero nezada net 10 pergaliu neturesim

  16. Nera

    Pozityvo Kas kad vienas vienuose kitas kituose sublyzga Kaip Lekavicius ar Nybo

  17. Aha

    Nu ka sia savaite tapom didziausiais luzeriais is visu tarptautiniuose turnyruose zaidzianciu Lietuvos komandu. Niekas turbut net didziausiam kosmare negalejo susapnuot, kad ta klaida pasamdyt Schilleri taip brangiai kainuos…

  18. Dariui2

    Nebus kad visada ir Lekavicius Patrauks su Oly nesuzaide Kalnietis tritaskiais sublyzgejo ir Tiek Giffey Ka veikia arciau krepsio negali Astriau suzaisti Tik Tritaskius Metyt

  19. Zdovc

    Net ir Naujam treneriui nelegva su Tokia Rotacija Kaip Vakar sake turime ditbti su Zaidejais kuriuos turime Gera Komanda gerus zaidejus Reikia Tiketi 😀😁

  20. 16 tasku

    Su oly 15 su Bayern 16 tasku isbarstyt Apmaudu iki galo truksta islaikant Persvara

  21. Kalnietis

    Zalgirio uztrigimo priezasti ivardines Kalnietis Tai mus zudo

  22. Darius

    aciu moliomotiejunui uz profesionaluma, keliu bokala i geriausio eurolygos vadynininko sveikata !

  23. ....

    Tikiuosi, kai susitiks su Motiejuku, Šaras tokią žuvį jam per žanduką užvažiuos. Žmogus stengėsi, darė viską, kad Žalgiris būtų gerbiamas Europoj, o tada atėjo metų vadybininkas ir nuspręndė parodyt kaip reikalai yra tvarkomi.

  24. Pastangos

    Lekavicius plake save bet ir kirto Teisejams keleta klaidu padare

  25. Trinchieri

    Ir tas nori apgint Zalgiri Zdovc ir visus pasikeitimus permainuose

  26. Darius

    įdomu, kada bus pasiekta pirma pergalė ? kas už tai, kad kitą savaitę, nes juk net 2 rungtynės ? Išėjo Šaras ir pasimatė visas organizacijos su geriausiu eurolygos vadybininku priešaky grožis. Iš kokios šiknos reikėjo tą Šilerį ištraukti, žmogus gal geras, inteligentiškas, palengva tobulėjantis, bet kur dabar dėl tokio sprendimo atsidūrė Žalgiris ? Paskutinėje Eurolygos vietoje. Ant Šaro pastatyto namo išsilaikė metus, dabar kai patiems statyti reikia, tai visiškas fiasko. O porai dienų prieš sezoną tokios kalbos buvo, mes, komandos vadovai, sužavėti, esame kosmose, kaip gerai mums sekasi, užduotis top 8 ! Bach ir subyrėjo rožiniai akiniai. Gaila tokių krepšininkų, kaip Nebo, kur žmogus nepelnytai pagal savo žaidimą vien tik pralaimėjimus skaičiuoja.

  27. Darius

    Dabar turime ką turime, rezultatų nėra, skolos auga kaip ant mielių, komandos lietuviai arba nusenę, arba jauni ir ant suolo nutrintais užpakaliais, vos vienas kitas pajuda. Buvęs praeito pusės sezono lyderis, skiepų fanas grigonis net neregistruojamas rungtynėms, atseit nugarą skauda. Vienose rungtynėse buvo išleistas, tai atrodė kaip žvirblių baidyklė, dabar cska nežino, ką su juo daryt.

  28. tenka

    sutikti su daugelio jusu emocijomis ir nuoskaudomis , visgi mylime mes šita komanda , bet ir Pauliui nepavydziu tokio medaus menesio , nors pats ir sukure sau tokia situacija. Su visa pagarba kiek atidave saves komandai istraukti is beviltiskos situacijos 2009, ir po romanovo pabegimo, bet „inovacinis“ projektas labai nuvyle. Nors ka tai istikruju galetu reikšti tai tik jisai pats tur but žino.

  29. dadu

    ulanovui mokama daugiause komandoje 600k i sezona….zaidzia 30+ kiekviena maca,o isbezda 2-3 taskus :PP

  30. Kaunas

    Esminis pokytis kurio dabar sunku tiketis Objektyvioje Zalgirio realybeje

  31. G

    nu ir surink tu tokia komanda :)
    Nebo vienintelis, kuri noretusi matyt

  32. 15min Motiejunas

    Masli Zalgirio galva apie Naujoku paieskas Pokycius Komandoje ir NBA diviziona europoje

  33. Hyper

    „Aš neprivalau būti trenerių advokatu. Bet kokių pokyčių tikitės, kai komanda žaidžia dvigubą Eurolygos savaitę? Kai komanda kenčia nuo traumų? Kokių pokyčių jūs tikitės? Tiesiog spragtelėjus pirštais? Krepšinyje taip nevyksta, – paklaustas, kokių permainų įžvelgė „Žalgirio“ žaidime pasikeitus treneriams, atsakė Trinchieri. – „Žalgiris“ negalėjo turėti pokyčių. Bet jie kovėsi iš paskutiniųjų. Jie kovėsi Pirėjuje prieš labai sunkiai įveikiamą „Olympiakos“ komandą. Jie labai stengėsi Belgrade. Ir jie vėl kietai kovojo šį vakarą. Ir tai faktas, ne nuomonė.“
    Andrea Trinchieri

  34. Samb

    Perskaičius visų komentarus nuomone susidaro kad visi nori greitai ir dabar daug kas varo ant Motiejūno bet padarė jis labai daug vadovaudamas buvo ir man pikta kai ne sakydavo kuo Žalgiris domisi paskui to supratau kad gerai darydavo nes visi greit pasidalina informacija ir nieko gero neturėjom kuom domėjosi yra kliurku padarytu su žaidėjais bet aš asmeniškai kai sužinojau kad Žalgiris domisi Mudiay tai man buvo didesnė bomba nei cask farried dabar pasirašė taip kad kantrybės truputi ką žinau tikrai kad čia rašantys visi už Žalgirį nekaltinkim Motiejūno nes galim greit ant rankų nesioti

  35. Hyper2

    Tai yra Motiejuno interviu

  36. Rotacija

    Motiejunas suka galva kaip sugrazinti sekme

  37. Samb

    Normaliai užskaitau tik Motiejūno asmeniškai nepažįstu otik dėl to parašiau kad jeigu žmogus padarė klaidą tai viskas ir ma labai apmaudu dėl komandos bet žmogui su savo komentarais padaryt kuo blogiau yra lengva oji palaikyti sunkio situacijoj jums sunku viskas ką noriu pasakyti kam reiks tas supras nes visi čia už Žalgirį dar kartą pasakysiu ir reikia būti su juo visada

  38. Samb

    Tai kur dabar visi Darius ir dar daug nepatenkintų pasakykite koks aš blogas nes aš prieš visus protingus kurie sudėti jau surinko be visų kam reikia rinkti sudėtį o asmeniškai Dariui galiu pasakyti daugiau pozityvi nes jau kažkaip neskanu tavo komus skaityti tikrai buvau už tave patikėk daug kas patiko ir kritikos bet paskutiniu metu kažkoki tai brieda rašai o gal ir as