J.Zdovcas – apie „Maccabi“ žaidimą, traumuotus žaidėjus ir dvigubą savaitę (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje pasitinka antrą dvigubą savaitę šį sezoną, per kurią laukia dvi išvykos – antradienį mačas Tel Avive su vietos „Maccabi“, penktadienį – Stambule su „Anadolu Efes“.

Antroji dviguba savaitė bus ir treneriui Jure Zdovcui, tačiau skirtingai nei pirmojoje, per kurią jam buvo debiutas prie „Žalgirio“ vairo, dabar žalgiriečiai turės vieną papildomą dieną.

„Tvarkaraštis tikrai nėra mūsų draugas šiuo metu, bet mes šito nepakeisime, – spaudos konferencijoje sakė slovėnas. – Dabar bus šiek tiek lengviau, nes turėsime vieną papildomą dieną, kas dabar yra daug. Tik eidami į rungtynes po rungtynių turėsime šansą laimėti, todėl visa koncentracija dabar yra į „Maccabi“ komandą.“

Specialistas iš Slovėnijos prieš išvyką į Tel Avivą turėjo gerų žinių dėl Janio Strelnieko ir Emmanuelio Mudiay, kurie dėl sveikatos problemų praleido pastarąsias rungtynes.

„Gerai treniravomės pastarąsias dienas, neturėjome daug poilsio, bet svarbu, jog į sudėtį grįžo Janis ir Emmanuelis. Dabar turime daugiau žaidėjų, treniruotės yra produktyvesnės. Abu jie treniruojasi normaliai ir tai yra svarbu, nes jie yra žaidėjai, kurie čia atvyko būti komandos lyderiais. Mūsų tikslas – išlaikyti vienodą žaidimo lygį visas rungtynes ir tai mums turėtų padėti“, – teigė J.Zdovcas.

Antradienio varžovas „Maccabi“ Eurolygos sezoną pradėjo sunkiai, tačiau dabar savo sąskaitoje turi 3 pergales ir 2 pralaimėjimus.

„Maccabi“ visada yra stiprus, ypatingai žaidžiant namuose. Iš pradžių jie nežaidė gerai, bet turi gerą trenerį ir sudėtį. Jie turi du pagrindinius taškų rinkėjus – Scottie Wilbekiną ir Jamesą Nunnally, kurie atlieka daug metimų. Mes juos privalome kontroliuoti, jei norime galvoti apie pergalę“, – teigė J.Zdovcas.

– Kaip ir minėjote, J.Nunnally ir S.Wilbekinas yra varžovų puolimo lyderiai. Kas yra svarbiausia gynyboje prieš juos?
– Jie – skirtingo stiliaus krepšininkai. Pirmiausia, turime gerai žaisti komandinėje gynyboje ir būti agresyvūs bei protingi, ypatingai prieš S.Wilbekiną, kuris žaidžia kontakte. Mačo metu turėsime prisitaikyti.

– Ar jūs ir žaidėjai jaučia psichologinį barjerą, kol neiškovojote pirmosios pergalės Eurolygoje?
– Aš – ne, dėl žaidėjų – niekada nežinosi, kas sukasi jų galvose. Tikiu, kad jie supranta situaciją, turime gerą atmosferą ir tik išlikę kartu mes galime laimėti rungtynes. Juolab, neturime tokio žaidėjo, kaip S.Wilbekinas, kuris vienas gali laimėti rungtynes. Turime žaisti kaip komanda.

– Kokių pozityvių žaidimo aspektų galite pasiimti iš praėjusios savaitės rungtynių su Miuncheno „Bayern“ ir Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“?
– Žiūrėjome mačus, kalbėjome, bet mes vis dar turime būti protingesni, ypatingai lemiamais momentais, taip pat kietesni. Reikia geriau dalintis kamuoliu, išplėsti aikštę, kas leistų išmesti daugiau laisvų metimų. Visi šie dalykai yra svarbūs. Kitas dalykas, neturėjau kelių žaidėjų, bet pozityvu buvo tai, jog galėjau koncentruotis į 8-9 auklėtinius ir juos geriau pažinti.

– Ante Žižičius grįžo į rikiuotę. Kiek jis svarbus „Maccabi“?
– Jis jiems duoda daug, mano nuomone, jis – pagrindinis „Maccabi“ centras, ypatingai puolime. A.Žižičius – didelis kūnas, geras žaidėjas ir jis jiems labai svarbus rotacijoje. Dabar jie turi tris vidurio puolėjus.

Komentarai