J.Zdovcas – apie „Panathinaikos“ ir laukiančia dvigubą savaitę (VIDEO) 13

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Jure Zdovcas ir jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę. Pirmasis varžovas – Atėnų „Panathinaikos“ klubas, ant „Žalgirio“ arenos parketo žengsiantis antradienį.

Kalbėdamas apie varžovus, „Žalgirio“ vyr. treneris išskyrė varžovų stipriąsias vietas bei pridėjo, jog jie pradėjo sezoną taip pat prastai, kaip ir „Žalgiris“.

„Jie nepradėjo sezono gerai, fiksuoja tokius pat statistikos skaičius, kaip mes. Jie žaidžia su dideliu spaudimu. Pažįstu graikus labai gerai, jie darys viską, kad laimėtų rytoj. Jie turi daug legionierių, pažįstu trenerį labai gerai, o jei norime laimėti, turime pirmiausia žiūrėti savęs.

Žinoma, mes labai gerai pasiruošime prieš varžovus, bet mes turime tobulėti detalėse ir pagaliau nutraukti pralaimėjimų seriją“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Klausimas, ar praėjusią savaitę čiurną susižeidęs Joshas Nebo jau galės padėti komandai rungtynėse su „Panathinaikos“.

„Mes tikimės, kad jis žais, – apie J.Nebo sakė treneris. – Joshas dar nesitreniravo, šį vakarą jis bandys ir jei jausis gerai, žais rytoj. Pamatysime.“

– Darylas Maconas yra dar viena Eurolygos sensacija, debiutiniame savo sezone renkantis po 17 taškų. Kas jam padeda taip solidžiai atrodyti?
– Jis yra taškų rinkėjas. Jie turi 2-3 žaidėjus, kurie ilgai nesiskiria su kamuoliu ir jie išsiskiria taškų grafoje. Bet man svarbiausia laimėti, o ne turėti žaidėją, kuris pelno daug taškų.

– Praėjusią savaitę buvote patenkintas žaidėjų nusiteikimu treniruotėse. Kaip jis atrodė po pralaimėjimo Madride?
– Gerai, dėl to nesiskundžiu. Mes dar koncentruojamės į detales: per ilgai perlaikome kamuolį, būname per daug savanaudiški. Gynyboje 20 sekundžių atrodome gerai, bet per paskutines sekundes atsipalaiduojame. Mums trūksta žmonių priekinėje linijoje, todėl pavargstame. Kaip ir sakiau, varžovus turime išlaikyti iki 70 taškų ribos.

– Ši dviguba savaitė Eurolygoje yra kitokia, abu mačus žaidžiate namuose, taip pat neturėjote rungtynių LKL. Kiek svarbūs šie dalykai?
– Tie dalykai tikrai nėra lengvi, keliavome visą dieną iš Madrido, su skrydžio nukėlimu. Svarbu, kad neturėjome rungtynių savaitgalį, PAO žaidė su AEK. Laimėjo lengvai, bet tai – derbis. Tikrai galėjome daugiau pailsėti.

– Matėme Tylerį Cavanaugh žaidžiantį penktoje pozicijoje, kaip jums tai patiko ir ar galime to tikėtis ateityje?
– Man visada patinka turėti metantį vidurio puolėją, dėl T.Cavanaugh pelnėme daugiau taškų Madride, bet tai atsitiko taip greitai, J.Nebo susižeidė paskutinėje treniruotėje, tad mes to net negalėjome šlifuoti. Tikrai buvau patenkintas priekine linija Madride, bet tokia rotacija gali vieną kartą ar du nustebinti varžovus.

– Kaip Zoranas Dragičius ir Tai Websteris atrodo treniruotėse ir ko iš jų galime laukti per dvigubą savaitę?
– Jei nuoširdžiai, nežinau, pamatysime. Jie dar ankstyvoje stadijoje čia. Kartais jie dar per daug skuba, nori pasirodyti puolime, turėtų būti kantresni. Tai – dar du žaidėjai rotacijoje, kurie mums padės. Mes turime laimėti kaip komanda.

Komentarai

  1. Samb

    Žalgiriui sėkmės ryt ir laukiam pirmos pergalės dabar pasirodė žinių ką Miniotas į Zalgiri tai ką žinau jei teisybė kad buvo domimasi žaidėjais kurie atkrito iš NBA ir Tarick Black buvo sąrašuose tai čia ydomiai

  2. Nieko

    čia idomaus, absurdas

  3. xujovai

    vadinasi visiskai xujovai, jei jau Žalgiriui tenka pirkti Prienu lygio zaidejus

  4. www

    tikrai dziugu del minioto, atrodo jankunui pamaina kaip ir yra, tikrai saugus ir nebrangus sprendimas galvojant tiek apie ateiti tiek apie si sezona. kitais metais panasu dimsa irgi gris, galetu dar koki radzeviciu, varna ar kiek jaunesni jogela prigriebti, ir butu puikus lietuviu branduolys bent keliems metams i prieki.

  5. Nebus

    Minioto Paneige gandus Agentas

  6. Kaunas

    Zalgiris namie zaidziant vel Jaus Spaudima Kaip ir su Alba buvo

  7. Darius

    baikit juokus, spaudimą gali justi Barselona po 2 pralaimėjimų iš eilės, o koks gali būti spaudimas Žalgiriui ? Iškovoti pergalę ? Taip ar taip sezonas Eurolygoje baigtas, tik kad dar daug rungtynių reikės dugne vargti

  8. taigi

    miniotas visgi grizta , absurdiska

  9. Neaisku

    Ar pasitvirtins

  10. C

    O tai Miniotas cia butu vietoi Lauvergne ar Jankuno su Ilgalaike sutartim Nes matyt Legionieriu nesvarste del 1 Rato

  11. Žemyn upe

    0:10 iš 0:34.

  12. Darius

    manau siandien laimes Zalgiriukas, ar cia varzovas silpnesnis, ar zalgirieciai jau pribrendo pergalei, o gal ir tas, ir tas

  13. dp

    praeitu metu zalgiris su situ pao jau +15 turetu, bet ne sitie prakeikti invalidai, tuoj viska istaskys ka turejo, na jei ir siandiena gaus tai beliks uzkasti situos lavonus iki vasaros, greiciau ji ateitu ir butu galima is naujo rinkti komand