#ŽalgirisOnAir. M.Blaževičius apie ilgai lauktą šansą, Tutį bei treniruoti galinčius M.Kalnietį ir A.Milaknį 0

#ŽalgirisOnAir tinklalaidė šį kartą į svečius pasikvietė Mareką Blaževičių. 20-metis vidurio puolėjas šiame sezone sulaukia vis daugiau galimybių Kauno „Žalgirio“ komandoje ir jau spėjo tapti tvirtu rotacijos žaidėju, taip stebindamas ne vieną krepšinio aistruolį.

Prieš Lietuvos čempionų Eurolygos rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ #ŽalgirisOnAir vedėjas Rytis Kazlauskas su aukštaūgiu turėjo valandos trukmės pokalbį, kuris jau pasiekiamas „Žalgirio“ YouTube kanale ir audio įrašų platformose.

Daug individualiai dirbantis M.Blaževičius pasakojo apie pasirengimą šiam sezonui, besikeičiantį kūną ir treniruotes. Būtent per jas vidurio puolėjas daug laiko praleidžia su treneriu Tautvydu Saboniu, kuriam buvo skirta visa šūsnis pagyrų.

„Būna, kad jis atsiunčia kažkokį vaizdo įrašą, dažniausiai savo brolio. Ten būna kojų judesiai, pozicijos užsiėmimas ir jis sako, kad man dar reikia tą pagerinti, liepia pažiūrėti, kaip daro jo brolis. Tai yra gerai, mes galime padiskutuoti“, – apie ryšį su Tučiu pasakojo M.Blaževičius, pripažinęs, kad treneris vis tik dažniausiai būna teisus.

Pokalbis ne kartą pasisuko apie patarimus nuolat dalijantį Mantą Kalnietį ir jo potencialą ateityje tapti treneriu. Į tą pačią temą pateko ir kitas ilgametis Kauno ekipos narys Artūras Milaknis.

„Aš manau, kad M.Kalnietis vieną dieną bus geras treneris, jeigu to pats norės. A.Milaknis irgi turi gerą krepšinio supratimą, jis būtų ramesnis nei Kalnas, būtų šaltesnio proto. M.Kalnietis tikrai būtų tas emocionalus treneris. Abu jie turi neįtikėtiną krepšinio supratimą“, – svarstė Marekas.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir soc. tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.


#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su M.Blaževičiumi kalbama:

0:00 apie žiemą ir pandemiją;
4:05 apie pasiruošimą sezonui ir kūno priežiūrą;
12:15 apie treniruotes ir Tautvydą Sabonį;
19:10 apie priešsezoninius lūkesčius ir sezono pradžią;
22:10 apie pokyčius trenerių štabe ir patarimus;
29:13 apie augančias minutes, nusiteikimą ir žaidimą su Mantu Kalniečiu;
37:15 apie rungtynes su „Barca“, gynybą ir šansus kilti lentelėje;
41:20 žiūrovų ir klausytojų klausimai;
54:20 partnerių klausimai.

Komentarai