Su atjaunėjusia sudėtimi išvykstantis Zdovcas: „Kad ir kokia situacija, norime laimėti“ (VIDEO) 12

Lukas Malinauskas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą sužaidė atsakomąsias Karaliaus Mindaugo taurės rungtynes, o trečiadienį ryte jau patraukė į Vilnių, iš kurio pakilo į dar vieną Eurolygos išvyką – šįkart į Stambulą, kur priims „Fenerbahce“ iššūkį.

„Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas dėl intensyvaus tvarkaraščio net nespėjo išanalizuoti „Fenerbahce“ ekipos, o tai darys lėktuve.

„Tiesą sakant, aš nežiūrėjau „Fenerbahce“ pastarųjų rungtynių, asistentai parengė visą pasiruošimo planą. Šiandien lėktuve ir likusią popietę analizuosime varžovus. Dar jaučiasi vakarykščių rungtynių spaudimas, turime problemų, daug nemiegojome“, – Vilniaus oro uoste žurnalistams pasakojo J.Zdovcas.

„Žalgiris“ šios savaitės pradžioje priima vieną prastą žinią po kitos.

Iš pradžių paaiškėjo, kad dėl užsikrėtimo COVID-19 virusu iš rikiuotės iškrito Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Tai Websteris. Jie privalo izoliuotis ir su komanda neišvyko į Stambulą.

Antradienio vakare „Žalgiris“ įveikė Jonavos „CBet“ ir žengė į KMT finalo ketvertą, bet ir vėl susidūrė su problemomis – dėl šlaunies traumos prarado Janį Strelnieką, kuris neišvyko į Stambulą.

„Jis liko namuose. Tikiuosi, kad Janio trauma nėra labai rimta ir jis greitai sugrįš“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Dėl to buvo pasikviesti dublerių ekipos žaidėjai 18-mečiai Titas Sargiūnas ir Liutauras Lelevičius bei 17-metis Motiejus Krivas.

„Mes su trenerių štabu pasitarėme dėl komandos sudėties. Galbūt Titą pabandysime kelioms minutėms išleisti, kad pailsėtų kiti žaidėjai. Jis yra įžaidėjas, gali persivaryti kamuolį į kitą aikštės pusę.

Kiti du jaunuoliai taip pat yra treniravęsi su komanda, bet nedaug, jie sportavo tada, kai mes turėjome daugiau laiko. Jie yra čia tam, kad mums padėtų. Jeigu reikės, aš nebijosiu jų išleisti į aikštę“, – apie jaunimą sakė „Žalgirio“ treneris.

Regimantas Miniotas išvyko su komanda, bet jis tik šįvakar pirmą kartą po traumos atliks treniruotę. Būtent dėl treniruočių stygiaus J.Zdovcas R.Minioto neišleido į aikštę antradienio dvikovoje.

„Kad ir kokia situacija, kiekvienose rungtynėse norime laimėti, – sakė J.Zdovcas. – Vis dar turime 10 žaidėjų, taip pat ir „Fenerbahce“ turi problemų. Bandysime per šias dvi dienas pasiruošti geriausiai tam, jog sužaistume geras rungtynes.“

„Fenerbahce“ dėl traumų prarado savo lyderius Nando De Colo ir Janą Vesely. Pastarąsias dvejas rungtynes praleido ir pagrindinis įžaidėjas Pierria Henry. Visgi J.Zdovcas nežinojo, ar pastarasis galės žaisti.

Pirmose rungtynėse „Žalgiris“ namuose Stambulo klubą įveikė 86:75.

Visgi J.Zdovcą neramina pastaruoju metu demonstruojamas „Žalgirio“ žaidimas.

„Mes, treneriai, visada prašome daug – geros gynybos, puikaus puolimo, viską daryti tobulai. Tai nėra lengva.  Kartais tikrai iš savo žaidėjų laukiu daugiau kalbant apie žaidimo skaitymą, varžovų atakavimą, ritmo pakeitimą. Kartais padarome klaidas, kurių negali būti mūsų lygyje. Pastaruoju metu dėl to esame labiausiai susirūpinę, nesidalijome kamuoliu, buvome per daug savanaudiški.

Visi bandė tik pelnyti taškus, nesižvalgėme į kitus žaidėjus, kurie yra geriausiose situacijose. Tai tobulinsime kitose treniruotėse. Gynyboje negalime būti labai agresyvūs, nes neturime daug žaidėjų, vakar netekome ir Janio. Turime būti protingi, reikės teisingai išdalinti minutes. Bet žinote, kai prasideda rungtynės, norime laimėti“, – sakė J.Zdovcas.

Šią savaitę „Žalgirio“ laukia nelengvas tvarkaraštis. Antradienį ekipa žaidė Garliavoje, ketvirtadienį jau rungtyniaus Stambule, o sekmadienį – Vilniuje su „Rytu“.

J.Zdovcas teigia, kad krepšininkai privalo išlaikyti profesionalumą.

„Dirbau Slovėnijos rinktinės treneriu ir sužaidėme devynerias rungtynes per 11 dienų. Viskas yra galvoje, reikia pasiruošti psichologiškai. Tuomet viskas bus gerai. Tai nėra lengva, bet esame profesionalai. Turime tai priimti. Žaisti šioje komandoje ir šiame lygyje yra privilegija. Turime atlikti darbą“, – teigė J.Zdovcas.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ rungtynės prasidės ketvirtadienį 19.45 val.

Komentarai

  1. Linas

    Optimistas ir humoristas…:)

  2. zdovcai

    kad neisreikalauji tu is zaideju viso sito , tai kam tu reikalingas?

  3. Darius

    Marmeleda valgau dideliais saukstais, tai galiu sakyti, kad prisimarmaleves.
    As geriausias kasio ir marmalo zinovas.

  4. Aha

    Sitas man atrodo varzosi del metu nevykelio vardo su Shileriu. Is kur Motiejunas traukia sitas treneriu parodijas?? Vienas uz kita geresnis, nei vieno normalaus derinio nesugeba per visa sezona ivest.

  5. A G

    niekas neprivers zalgirio buduliu zaisti. jie turi sutartis simtamilijonines ir jiems nusispjaut ant klubo, ta labai aiskiai parode schuleris kuris taip apsiko kluba kaip turi but. sudarinekit sutartis normalias su zaidejais turinciais problemu ar neisitikine ju sazine ir atidirbtu darbu.

  6. A G

    ir dar, visa sita seniu gauja pirmoj eilej reikia isvaikyt, bezdaliai cirkininkai jop…….

  7. kostas,

    apie Z shulerio surinktus zaidejus tyliu…..gal jis zole ruko?

  8. Darius

    Schileris juk pats neatėjo į Žalgirį, jį atrado blogiausias vadybininkas, pasitaręs su Jaftoku. Vadybininko visi treneriai tokie buvo, išskyrus Jaską, Zouros, Krapikas, Štombergas, Schileris, Zdovcas. Jasikevičius išgelbėjo vadybininko subinę, kai vadybininkas buvo priverstas atleisti Krapiką, kurį sirgaliai arenoje nušvilpė. Pasirinkimai genialūs, vienas iš nežinia kokios G lygos, kitas treneris jau metuose, bet jokiam normaliam klubui nebuvo nereikalingas. Man tai išvis net silpna nuo vadybininko pasirinkimų

  9. ...

    Negalima taupyti treneriams. Ir jei ponas blogiausias metu vadybininkas to nesupras, komandeles laukia liudna ateitis.

  10. Darius

    Mane reikia paskirti blogiausiu vadybininku. Su niekuo nesitarsiu. Toookia komanda surinksiu, kad net trenerio nereiks.
    Ir dar apranga i vaivorykstine pakeisiu, Bus faina!

  11. Moliomotiejunas

    neknisk proto, zasine, as liksiu vadovauti Zalgirui, kitam sezonui pasiskolinsiu dar du milijonus ir surinksiu super sudeti. Komandoje zais tokie krepsininkai, kaip Kalnietis, Ulavonas, Milaknis, paimsiu Kuzminska, Valinska. Visus fanus prie iejimo tikrinsim, bus ileisti gyvuliai tik su 4 marmalo dozem. Trenerio tikrai nebus, nes as per durnas surasti. Sutaupysiu pinigu, svarbu gera atmosfera rubinej

  12. .

    aciu gifajui ir klaidieciui!!!