Kauno „Žalgiris“: „Mūsų vertybės nesikeičia – mes nenorime žaisti su Rusijos klubais“ 46

Eurolyga ir 18 joje dalyvaujančių klubų penktadienį nuotoliniu būdu surengė posėdį, kuriame buvo aptarta pastarosiomis dienomis Europoje susidariusi situacija, Rusijos karinėms pajėgoms užpuolus Ukrainą.

Po kelias valandas trukusio posėdžio Eurolyga išplatino informaciją, kad Rusijos teritorijoje turėjusios vykti rungtynės laikinai bus perkeltos į kitas valstybes, o kitose šalyse numatytos Rusijos klubų rungtynės vyks pagal tvarkaraštį.

„Kaip ir sakėme vakar, mūsų vertybės nesikeičia – mes nenorime žaisti su karinę agresiją vykdančios šalies klubais ir tokią poziciją siūlėme priimti Eurolygai ir jos klubams. Visgi lyga ir kiti klubai linko į sklandų sezono užbaigimą“, – po posėdžio nusivylimo neslėpė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Eurolygos sprendimas laikinai perkelti Rusijos komandų rungtynes į kitas šalis dar turės būti oficialiai patvirtintas, tačiau lyga yra linkusi laikytis prieš sezoną patvirtinto tvarkaraščio ir reglamento.

„Mes nenorime žaisti minėtų rungtynių, ir sutinkame prisiimti minimalias sankcijas – pralaimėjimus 0:20. Apie tai ir toliau kalbėsime su lyga ir klubais, tačiau tuo pačiu negalime sutikti, kad lyga mums skirtų pinigines baudas (reglamente numatomos baudos nuo 100 000 iki 200 000 eurų už vienerias rungtynes) ar imtųsi drastiškų priemonių – šalintų iš lygos (galima diskvalifikacija iš Eurolygos nuo 1 iki 3 sezonų). Vertybės mums yra svarbios, tačiau nenorime iš mūsų komandos, krepšinio gerbėjų ir Lietuvos atimti Eurolygos, todėl nesimėtome ultimatumais ir toliau bendrausime su lyga ir klubais, kad rastume bendrą sprendimą“, – sakė P.Motiejūnas.

Pagal Eurolygos tvarkaraštį žalgiriečiams išvykos rungtynės su Maskvos CSKA yra numatytos kovo 25 d., o su Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda – balandžio 8 d.

Komentarai

  1. Pashka

    Velniop tą Eurolygą, jeigu neturi vertybių.

  2. Gediminas

    Palaikau Žalgirį visa širdimi,kūnu ir siela. Mano kraujas žaliai baltas. Jokių rungtynių su komandomis iš agresoriaus šalies! O jei klubas gaus bauda, mes, Žalgirio fanai susimesim kiek galėsim jai padengti. Turim būti vieningi ir stiprūs iki pergalės!!!

  3. Jonas

    Stay strong, Zalgiris! Full support from Munich!

  4. Pranas

    Jokių rungtynių su fašistinio putino režimo komandomis. Apskritai, Europos komandų fanai turi sukilti prieš šį gėdingą nutarimą! Jis turi būti pakeistas!

  5. Darius

    as manau, kad Rusijos komandos turi buti pasalintos is turnyro, o visi suzaisti ju susitikimai anuliuoti.

  6. B62

    Labai ačiū Žalgiriui ir sveikinu su apsisprendimu. Lietuva yra graži! And FUCK Putin and russians !

  7. 709

    Neaisku kiek rusisku pinigu vaiksto eurolygoje. Del to jie ir bijo ismesti rusu klubus. Zalgiris parode pavyzdi,bet kiti klubai tyli. Vienas pries pulka nepasokinesi-vistiek tave sudirbs.

  8. Vaidas

    Det skersa ant tos eurolygos… Jei jie nubaus zalgiri visas pasaulis zinos uz ka, ir kokios vertybes yra sioje lygoje… Su vaiku tevu kariu ir civiliu zudikais mums buvusiems okupacijoje tikrai ne pakeliui, eurolygai taip pat… Bet visi renkasi patys savo kelia, tikiuosi zalgiris eis teisingu

  9. Josep

    Respect for your decision! It is the right way to show support for Ukraine

    https://www.bblprofis.de/index.php/2022/02/25/zalgiris-kaunas-wird-nicht-gegen-russische-teams-antreten/

  10. Aha

    Fuck you, Euroleague. Per Putlerio oligarchu kompaniju pinigais uzpiltas akis nesimato, kaip raketomis yra atakuojami gyvenamieji Kijevo rajonai ir zusta nekalti civiliai. Ir sankcijos uz tvirta vertybine pozicija gresia Zalgiriui, o ne valstybes agresores klubams. Cia jau zemiau nei zema. Gal Bertomeu nezino, ka reiskia pavadinimas „CSKA“? Kas nors pasakykit jam, kad tai – centrinis ARMIJOS sporto klubas, kuris tiesiogiai reklamuoja ta kraugeriu armija, kuri dabar siauteja Ukrainoj. O jie peza kazka apie sklandu sezono uzbaigima. Ka dar Putleris turi padaryt, kad Europa pagaliau atsibustu? Numest viena kita bomba ant Berlyno, Paryziaus ar gal Barselonos, tai gal tada Bertomeu prasikrapstytu akis?

  11. Ignas

    Pritariu 100% Krepšinis tik žaidimas, žmonių gyvybės svarbiau šiandien 💚🤍 tampa 💛💙

  12. Kęstutis

    Pauliau ir Žalgiris, palaikau 100% esu sirgalius nuo sovietinų laikų ir stovėjęs prie Sitkūnų radio stoties retranslaicijos bokštų. Puikiai suprantu, kas yra rusų agresija ir dezinformacija, vienintelis kelias atsakyti fašistams , tai mesti velniop agresoriaus komandas iš

  13. Putinas duxas

    Zalgiris!!!!! All eurolueague follow what we are doing!!!

  14. Tomas

    Apsispreskit del vertybiu, nes dabar kaizkaip dviveidiskai. Jus uz ukraina, bet sorry 100k svarbiau. Jei eurolyga neturi kiausu, tai dabar visi nusipjaunam? Lietuva per 3 dienas suaukojo virs 3 milionu ukrainai. Didzioji dalis salies sutinka moket brangiau uz viska, kad tik nepirkt is rusijos. O jus dengiates, kad darytumet Tai del fanu? Gal uzklauskit tada per balsavima savo fanu, jei turit abejoniu. Man truksta zodziu po tokio pareiskimo. Jie gauna pinigus uz rungtynes. Jus juos paremsit! As nebusiu daugiau zalgirio dalis, jei taip pasielgsit. Jei zaisit rungtynes grazinsiu zalgirio klubo nario salika, kaip savo zodziu irodyma.

  15. Mazas

    Baudos nemazos neaisku kuom baiksis

  16. Mazas

    Motiejunas palaikymo nesulauke Kazin tos Kalbos toliau ka duos daugiau nemalonumu

  17. Žalgiriukas

    Ačiū Žalgiriui už stiprią poziciją. Jeigu grės neadekvačios baudos ir šalinimas, užteks kad nežaisit tik su CASK. Jei ir tai bus neįmanoma, galima parodyti solidarumą ir poziciją rungtynių metu, pvz., nešokti ginčo ir nežaisti primos atakos bei tiesiog stovėti tylos minutę už Ukrainos žmones, kol Maskvos raudonarmiečiai puola mūsų krepšį. Taip pat paraginti tai padaryti Marių ir Tornikę.
    P. S. Ir dar neaišku, ar čia galutinis Eurolygos sprendimas, Eurovizija iš pradžių irgi žadėjo rusų nešalinti, bet kai atsirado didesnis spaudimas, greitai persigalvojo

  18. Cska

    Pirmasis Tornike Sengelija isreiske palaikyma Ukrainai

  19. .....

    Jeigu jau rimtai maištaut, tai turi pasijungti ir visi kiti klubai, arba bent jau dauguma jų. Jei mes vieni bangas kelsims, tai nieko nepasieksim ir dar plius be Eurolygos liksim. Blogiausia, kad Graikijos, Ispanijos ir Vokietijos klubams mažiausiai rūpi kas dedasi šalia mūsų.

  20. Tomas

    ten nera raudonarmieciu. ten sportininkai is daugybes saliu. ieit i aikste ir nezaist yra nepagarba jiems , o ne kremliui. is vis negali vykt i tokias rungtynes, tada tavo pozicija aiski ir nediskutuotina. paulius istrauke zalius is milijoniniu skolu. dabar ka? 100k problema? juokinga. jei zali vyks zaist, tai ju rimciausias argumentas tikrai ne bauda.

  21. Darius

    paaiskejus, kad sporto pasaulis neismeta rusu sportininku is jokiu varzybu, Zalgiriui butu prazutinga boikotuoti varzybas su rusais. Tada nukentes ne rusai, o Zalgiris. Galim nezaisti, duos bauda, antra, o tada isvis ismes is eurolygos. Kam nuo to bus geriau ? Jei boikotuoti, turi visi arba daugelis, o ne Zalgiris vienas. Liksim ant ledo. Kluba istiks regresija, sakncijas ives ne rusams, o Zalgiriui. Nebegalesim zaisti jokiame turnyre, nes visur yra rusu, o zinant, kad Zalgiris su rusais nezaiszia, nezais niekur, isskyrus LKL . Ar jus pasiruose tokiam scenarijui ?

  22. Eurolyga

    Na bet Zalgiris nenori prarast Turnyro Eurolygos

  23. Sirgalius

    Jokiu būdu negalima žaisti EUROLYGOJE, jei joje lieka Rusijos komandos. Manau sirgaliai susimesim ir kompensuosime praradimus

  24. Darius

    ka tu susimesi, durniau, jei Zalgiri ismes is Eurolygos ? Kiek pats duosi ? 100 € ? O kitais metais, dar kitais ? Nu susimesim siam sezonui, o kita kur zaist ? Aiskiai sakau – liks tik lkl. O tada koki legionieriu nupirksi, kas ateis ziuret rungtyniu su Prienais ? Geriau liikti eurolygoje ir nekovoti del ginco kamuolio ir pirma ataka kamuoli ismesti i auta. Ar nukirsim saka, ant kurios sedim ? Galim nezaist vienu rungtyniu su cska. Taip ar taip paskutiniai.

  25. Hoops4all

    Bravo, Zalgiris! You had the courage to stand up for what is right. 🇺🇦 Slava Ukraini

  26. Aha

    Zalgiris sitoj situacijoj neturi niekaip nukentėti. Tai butu pati didziausia neteisybe. Jei Eurolyga vers Zalgiri zaist su rusu klubais ir grasins sankcijom, mes turim garsiai sukti visur, kad Eurolyga yra moraliniai urodai, kurie palaiko kara. Ukrainoj zusta nekalti zmones, vaiku yra zuvusiu. Tai apie ka mes cia kalbam? Cia jau zmoniskumo klausimas, ne politikos ar sporto.

  27. SERGIO

    All my support from Spain.

    From today Zalguiris is my second team. first Oviedo Baloncesto

  28. Kukuj

    Šengelija tai jau išėjo iš CSKA. O vienas buvęs Žalgirietis lietuvis ten dar lieka?

  29. Antanas

    Marius lieka?

  30. Darius

    tai tas buves zalgirietis juk educated vaccinated, klausimas ar atsikvoses

  31. Sengelijos

    Dar agentas dar nepatvirtines kad pilnai palikes

  32. Lietuviai

    Kuzminskas grizta dar Liko Adas juskevicius Zukauskas asistentai Kadziulis neaisku

  33. Zalgiris

    Nukentes kad ir kaip Motiejunas dar kalbesis

  34. Darius

    lietuviai spaudziami grizti is Rusijos, o klubai nezaisti su Rusijos komandomis. Jei del to Zalgiri ismes is eurolygos, reikia ieskoti kitu protesto formu. Kaip rasiau, mano isitikinumu butent Rusijos komandos turi buti salinamos is turnyro, bet kadangi to nedaro, Zalgiris neturi elgtis taip, kad pasalintu ne rusus, o mus. Tikiuosi Motiejunas pasielgs protingai.

  35. Gabriele

    Auksas ne motais Lietuvos sportininke atsisake finale kovoti su Rusijos boksininke 💙💛 🙏

  36. 709

    Jei uzsienieciai zaidejai paliks rusu klubus eurolyga netures kito kelio kaip tik palaikyti Zalgirio pozicija. Tad laikom kumscius kad taip ivyktu. Pirmos kregzdes jau pasirode!

  37. Lietuviai

    LietuviaI apsisprende palikti Rusijos komandas

  38. Darius

    Nedarykit klaidos. Jokių varžybų su rusijos klubais Ir toliau liksit komanda kuri turi ištikimiausius sirgalius. Vertinkit tai neužsidėkit gėdos dėmės visam laikui. Jus vienas iš šalies simbolių. Sekmės priimant teisingą sprendima.

  39. ispudis

    gal komentatoriai nori vaziuot i ukrainos uzsienieciu legiona,padetu ginti sali.bepigu patarinet.kaip zalgiris padarys,taip bus gerai.jie turi daugiau informacijos

  40. Cska

    Cska isplatino pranesima isvyksta keturi zaidejai tarp ju – ir Grigonis Cska gretos mazeja Ar paskeis Eurolygos Bertomeu sprendimas

  41. Cska

    Bet tai idomu ar kiti sutiks zaisti Kitose salyse Aisku gali ir kiti klubai atsisakyt zaisti

  42. Žalgiris šalies klubas

    we are fans of basketball and the Euroleague. The ongoing Russian military aggression against the peaceful European country of Ukraine has shocked us greatly. We are well aware that sport and politics are incompatible, but we remember very well how basketball players spoke before the Euroleague match. They repeated that they are against evil.

    The question is whether money is more important than humanity, human lives. We want to see a strong position for the Euroleague, to expel the Russian-military aggressor teams from the Euroleague.
    Confidence in the Euroleague and the positions of humanity that it demonstrates must be restored.

  43. Mes už Žalgirį

    Parašykite Jordi Bertomeu, Eurolygos prezidento e.mailą, kad būtų galima jam parašyti mūsų nuomonę.

  44. Algirdas

    Motiejūnai, siųsk eurolygą nachui. ULTIMATUMU !!! Ko bijai? Tas žmogus pasiuntė stovėdamas prieš patrankų vamzdžius, o tu ko dar myžčioji?

  45. Vidas

    Vidas Maciulis pasipiktino zmonemis kurie pasmerke M.Grigoni