„Žalgirio“ esporto komanda įveikė BEL kvalifikaciją 0

Praėjusį savaitgalį „Žalgirio“ arenoje prabėgo „Žalgirio“ esporto „League of Legends“ komandos treniruočių stovykla, o su ja ir kvalifikacija į „Baltijos Esporto lygą“ (BEL). Jau šeštadienį, pirmąją BEL kvalifikacijų dieną, žalgiriečiai su kitomis dvejomis stipriausiomis Baltijos esporto komandomis pateko į tolimesnį grupių etapą.

Treniruočių stovykla truko tris dienas, kurias komandos nariai praleido treniruodamiesi drauge. Vasario 15-oji prasidėjo komandine fotosesija, o baigėsi vėlai vakare, po treniruočių su „online“ treneriu. Vasario 16 d. nuo pat ryto „Žalgirio“ arenoje „League of Legends“ komandos laukė susitikimas su sporto psichologu Andriumi Liachovičiumi, kurio metu komanda dirbo ties psichologiniu pasiruošimu.

Po susitikimo su psichologu prasidėjo kvalifikaciniai mačai dėl patekimo į Baltijos esporto lygą. Pirmajame žaidime žalgiriečiai stojo į kovą prieš latvius „identy.lv“. Pelnius pirmąją pergalę rezultatu 1-0, „Žalgirio“ ekipos jau laukė lietuviai „Губка Боб“, kurie jau ankstyvoje žaidimo stadijoje perėmė vairą į savo rankas ir žalgiriečius nustūmė į pralaimėtojų lentelės pusę, o tai reiškė, jog norint kvalifikuotis lygoje, vaikinai turėjo įveikti dar 4 komandas.

Stipriausiais likusių mačų oponentais tapo pirmojo BEL sezono finalininkai „ESCORT P9“. Nors žaidimas užsitęsė net iki 40-os minutės, žalgiriečiai latvius nugalėjo rezultatu 1-0 ir paskutiniame kvalifikacijos žaidime sutikę savo pirmuosius dienos priešininkus „identy.lv“ nesunkiai žengė į kitą etapą.

Grupių etapo kovų tiesiogines transliacijas esporto gerbėjai galės stebėti jau šį šeštadienį, vasario 23 d., oficialioje BEL turnyro „Twitch“ platformos paskyroje.

Prie produktyvaus žalgiriečių savaitgalio įgyvendinimo prisidėjo ir oficialus „Žalgirio“ esporto treniruočių stovyklos partneris – elektroninė žaidimų parduotuvė Eneba.

Komentarai