„Kauno Žalgiris“ tris taškus iškovojo ir Šiauliuose 1

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai pratęsė gerą seriją Lietuvos futbolo A lygoje. 16-tojo turo rungtynėse Kauno komanda išvykoje rezultatu 1:0 (1:0) įveikė FA „Šiauliai“ komandą.

Roko Garasto auklėtiniai nuo pat susitikimo pradžios Šiauliuose jautė kaip šeimininkai – perėmė kamuolio kontrolę ir varžovams apie atakas pagalvoti beveik neleido.

Tiesa, patys kauniečiai labai daug progų neturėjo. Nors Moussa Sangare ir buvo itin aktyvus kairiajame atakos krašte ir individualiais veiksmais varė į neviltį varžovų gynėjus, jo smūgiai didelių problemų varžovų vartams nekėlė.

Kėlinio viduryje nuo aikštės centro reidą surengė ir iš toli į vartų plotą smūgiavo Gratas Sirgėdas, bet ir jo smūgį varžovų vartų sargas Lukas Paukštė atrėmė.

Galiausiai vienas išpuolis pirmoje susitikimo pusėje baigėsi žalgiriečių įvarčiu. 30-ąją minutę G.Sirgėdas sėkmingai pakeitė atakos kryptį ir rado daug erdvės turėjusį Marko Pejičių, šis atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten aukštai pašokęs ir ilgai ore išsilaikęs Karolis Šilkaitis galva smūgiavo tiksliai – 1:0.

Per likusią kėlinio dalį porą pavojingų išpuolių surengė ir „Šiauliai“, tačiau jų smūgiai skriejo arba į Deividą Mikelionį, arba šalia vartų.

Vos prasidėjus antram kėliniui prie D.Mikelionio vartų kilo bene rimčiausias pavojus rungtynėse. Eligijus Jankauskas įveikė Egidijų Vaitkūną, prasimetė kamuolį į priekį, tačiau įveikti puikią poziciją užėmusio „Kauno Žalgirio“ vartų sargo nepavyko.

Vėliau abi komandos keitėsi atakomis, kurios itin pavojingais momentais taip pat nevirto. Bene geriausius šansus turėjo M.Sangare, bet vienoje atakoje kamuolį iš po kojų jam paskutinėmis akimirkomis išmušė varžovų gynėjai, o kitą smūgį atrėmė varžovų vartininkas.

Po keitimo aikštėje pasirodžiusio Oyinlolos Kayodes smūgį jau per pridėtą laiką taip pat atmušė varžovų futbolininkai, 

„Kauno Žalgiris“ Šiauliuose iškovojo trečią pergalę iš eilės ir šiuo metu su 24 taškais turnyro lentelėje žengia šeštas.

Komentarai

  1. Tequila

    Sensacija – laimejo pries autsaiderius… vykit treneri skubiai… Sekmes „Zalgiriui“