Pagrindinis UEFA Futsal Čempionų lygos etapas vyks Lietuvoje 0

Lietuvos salės futbolo čempionas „Kauno Žalgiris“ rudenį vėl varžysis UEFA Futsal Čempionų lygoje ir stipriausio Europos salės futbolo turnyro kovas vėl atgabens į Lietuvą.

UEFA Lietuvą vėl pasirinko kaip vieną iš UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo kovų vietų, o tai reiškia, kad spalio 25-30 dienomis žalgiriečiai bus pagrindinio etapo šeimininkai. 

Tai bus jau penktas kartas iš eilės, kai „Kauno Žalgirio“ organizacijai yra patikėta teisė organizuoti UEFA Futsal Čempionų lygos turnyrus Lietuvoje.

„Džiugu, kad vėl gavome teisę organizuoti UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinį etapą, tad rudenį vėl turėsime labai aukšto lygio salės futbolo renginį Lietuvoje. Turime sukaupę patirties, todėl dabar visas dėmesys į burtus ir potencialius varžovus“, – sakė klubo vadovas Darius Gurskis.

2022-2023 metų sezoną kauniečiai UEFA reitinge pasitinka šiek tiek smuktelėję reitinge – pernai nepavykus įveikti pagrindinio etapo, Europos klubų reitinge „Kauno Žalgiris“ iš devintos pozicijos nukrito į tryliktą.

„Kauno Žalgiris“ savo varžovus pagrindiniame etape sužinos jau liepos 7 dieną, kuomet UEFA būstinėje bus traukiami preliminaraus ir pagrindinio etapo burtai. 

Burtų metu komandos bus suskirstytos į grupes po keturias komandas, o į elitinį etapą pateks pirmą vietą užėmusi komanda.

Komentarai