Antrą A lygos ratą „Kauno Žalgiris“ užbaigė lygiosiomis su „Riteriais“ 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį Vilniuje užbaigė antrą A lygos čempionato ratą. Roko Garasto auklėtiniai LFF stadione lygiosiomis 1:1 (0:0) sužaidė su Vilniaus „Riteriais“ ir nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki penkių.

Pirmame kėlinyje žalgiriečiai buvo šiek tiek aktyvesni, ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau sukurti itin pavojingų epizodų jiems nepavyko, kadangi beveik visus bandymus smūgiuoti blokuodavo varžovų gynėjai.

Kai jau atrodė, kad kauniečiai įsitvirtina varžovų aikštės pusėje, patys svečiai suklydo ir į Deivido Mikelionio vartus buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys. Tiesa, jo Gyčiui Paulauskui realizuoti nepavyko.

Baigiantis kėliniui į pavojingą kontrataką pabėgo ir „Kauno Žalgiris“, tačiau Moussa Sangare vietoje perdavimo rinkosi smūgį, kurį užtikrintai pagavo „Riterių“ vartų sargas.

Po pertraukos aikštėje vėl vyko gana lygi kova, „Kauno Žalgiris“ turėjo keletą pusprogių, tačiau rungtynes iš esmės pakeitė dar vienas į Kauno komandos vartus paskirtas baudinys.

Šį kartą prie žymos stojęs „Riterių“ legionierius Lucasas Diasas mušė užtikrintai ir išvedė sostinės ekipą į priekį – 1:0.

Per likusias 20 minučių šalia vartų dukart smūgiavo Michaelas Thuique, paskutinėmis pagrindinio laiko akimirkomis galva šalia virpsto pramušė ir Edvinas Girdvainis.

Antrą pridėto laiko minutę „Kauno Žalgiriui“ vis tik pavyko rezultatą išlyginti. Marko Pejičius atliko perdavimą iš krašto, o į vartus galva tiksliai smūgiavo Linas Pilibaitis – 1:1. Po įvarčio žalgiriečiai dar keletą kartų kėlė pavojų prie varžovų vartų, tačiau komandos galiausiai pasidalino po tašką.

Po šių rungtynių „Kauno Žalgirio“ dėmesys krypsta į UEFA Europos Konferencijų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynes su MFK „Ružomberok“ klubu iš Slovakijos. Liepos 7 dieną pirmosios rungtynės bus žaidžiamos Slovakijoje, o po savaitės serija kelsis į Marijampolę.

Komentarai