„Kauno Žalgirį“ papildė visą karjerą Prancūzijoje praleidęs M.Spano 1

Lietuvos futbolo A lygos vicečempionas „Kauno Žalgiris“ savo sudėtį papildė dar vienu futbolininku. Komanda pasirašė sutartį su Maxime Spano-Rahou.

Jis tapo ketvirtuoju klubo naujoku prieš artėjantį sezoną ir prisijungė prie anksčiau atvykusių Artūro Dolžnikovo, Igno Plūko ir Xabi Auzmendi.

28-erių metų vidurio gynėjas visą savo karjerą iki šiol rungtyniavo gimtojoje Prancūzijoje. Karjerą „Cannes“ ir „Nimes“ B ekipose pradėjęs futbolininkas kurį laiką taip pat pažaidė „ES Pennoise“ komandoje, o 2014-iasiais papildė aukščiausioje lygoje rungtyniaujantį „Toulouse“ klubą.

„Esu labai patenkintas dėl prisijungimo prie „Kauno Žalgirio“. Dėkoju treneriui ir klubo vadovams už pasitikėjimą. Esu pasiruošęs šiam naujam iššūkiui ir atiduosiu viską dėl šio klubo bei miesto“, – Žalgiris.lt sakė naujokas.

Būdamas vos 18 naujasis žalgirietis debiutavo „Ligue 1“ čempionate, o nuo 2016-ųjų visą laiką rungtyniavo antroje pagal pajėgumą Prancūzijos lygoje.

„Ligue 2“ pirmenybėse futbolininkas rungtyniavo „Grenoble“ ir „Valenciennes“ ekipose, kuriose sužaidė 85 rungtynes ir kartą pasižymėjo įvarčiu.

M.Spano yra gimęs Prancūzijoje, bet kadangi jo mama yra kilusi iš Alžyro, futbolininkas tarptautinėje arenoje pasirinko atstovauti būtent Alžyrui. Į šios šalies nacionalinę rinktinę Kauno ekipos narys buvo kviečiamas 2019-2020 m.

„Ieškojome pastiprinimo vidurio gynėjų pozicijoje. Maxime yra žaidęs labai aukštame lygyje ir daro tuos dalykus, kurie puikiai tinka mūsų žaidimo filosofijai. Šiuo metu įvedame jį į komandos procesą, norime, kad jis pajaustų komandos draugus, mūsų žaidimo stilių. Laukiame jo debiuto jau artimiausiose kontrolinėse rungtynėse“, – teigė komandos vyr. treneris Rokas Garastas.

Pirmosios kontrolinės rungtynės žalgiriečių laukia jau šeštadienį, sausio 21 dieną. „Kauno Žalgiris“ išvykoje išmėgins jėgas su kaimyninės Latvijos „Liepaja“ klubu.

Komentarai

  1. Kaunietis tikras

    Na jo, fotkeje aiskiai matosi, koks jis patenkintas, prisijunges prie KZ… 😉 O jei rimciau, tai panasu uzpilde Vaitkuno vieta gynyboje – lyg ir neblogas variantas 🙂