Sezono starte – užtikrinta „Kauno Žalgirio“ pergalė prieš „Sūduvą“ 0

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas pergale pradėjo „Optibet A lygos“ sezoną. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 4:2 (1:1) įveikė Marijampolės „Sūduvą“.

Sužaidus pusę pirmojo kėlinio aikštės viduryje žalgiriečiai laimėjo keletą oro dvikovų ir atsiradusias erdves pavertė įvarčiu. Xabi Auzmendi atliko tikslų perdavimą į plotą, Florianas Davidas atliko smūgį, o kamuolys atšokęs nuo vartininko pataikė į „Sūduvos“ gynėją ir įskriejo į vartus – 1:0.

27-ąją minutę kauniečių spaudžiamas varžovų vartų sargas nesėkmingai išmušė kamuolį, tačiau į tuščius vartus smūgiuotą F.Davido kamuolį paskutinę akimirką numušė „Sūduvos“ gynėjas.

„Kauno Žalgiris“ ir toliau kontroliavo kamuolį, tačiau viena klaida kainavo įvartį. Kamuolį perėmę varžovai pabėgo į kontrataką ir 35-ąją rungtynių minutę pelnė įvartį iš už baudos aikštelės ribų – 1:1.

Pirmame kėlinyje po gražios kombinacijos savo šansą pasižymėti turėjo X.Auzmendi, o pačioje kėlinio pabaigoje pavojingu epizodu pasižymėjo ir „Sūduva“.

Iškart po pertraukos „Kauno Žalgiris“ surengė keletą atakų, uždirbo keletą kampinių, o 50-ąją minutę vėl išsiveržė į priekį. Laiku baudos aikštelėje prie kamuolio suskubo ir įvarčiu pasižymėjo Gratas Sirgėdas – 2:1.

61-ąją minutę į šeimininkų vartus krito ir trečiasis įvartis. Artūras Dolžnikovas atliko perdavimą į baudos aikštelę, Sethas Sincere’as numetė kamuolį link X.Auzmendi, o šis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 3:1.

Dvikovos pabaigoje S.Sincere’as atliko perdavimą už varžovų gynėjų nugarų, o kamuolį priėmęs Antonas Fase pelnė savo įvartį – 4:1.

Jau per pridėtą teisėjo laiką Martynas Dapkus pažeidė taisykles savo baudos aikštelėje, o varžovai realizavo paskirtą vienuolikos metrų baudinį.

Galiausiai rungtynės baigėsi įtikinama „Kauno Žalgirio“ pergale rezultatu 4:2.

Komentarai