F.Davido dublis lėmė „Kauno Žalgirio“ pergalę Gargžduose 0

www.alyga.lt

„Optibet A lygos“ šventinę rungtynių dieną vainikavo „Kauno Žalgirio“ pergalė prieš lentelės gale besirikiuojančius gargždiškius. Paskutinės 7-ojo turo rungtynės baigėsi „Kauno Žalgirio“ pergale prieš Gargždų „Banga“ rezultatu 2:0 (2:0).

Gargždų miesto stadione rungtynės prasidėjo klampiai, tačiau šiek tiek aktyviau pradėjo svečiai iš Kauno, o gargždiškiams varžovus reikėjo stabdyti pražangomis, kurių rungtynių pradžioje buvo ypatingai daug.

„Kauno Žalgiris“ varžovus spaudė, laimėdavo oro dvikovas ir kurdavosi ilgas atakas prie šeiminikų vartų, o tai privedė prie įvarčio jau 11-ąją minutę – Florianas Davidas gavo puikų perdavimą prie pat vartų ir realizavo progą išvesdamas žaliai baltus į priekį.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje Roko Garasto auklėtiniai ir toliau kontroliavo rungtynių tempą ir spaudė šeimininkus. Po perdavimų serijos šeimininkų baudos aikštelėje F. Davidas pelnė antrąjį savo įvarti šios dienos rungtynėse.

60-ąją minutę Florianas Davidas turėjo galimybę pelnyti trečiąjį savo rungtynių įvartį, visgi, Mantas Bertašius gelbėjo komandos vartus. M. Bertašiaus komandai vėl prireikė 70-ąją minutę – į kontraataką nubėgusiu kauniečių progą pelnyti trečiąjį įvarti stabdė vartų saugas.

86-ąją minutę gargždiškiai turėjo puikią galimybę rezultatą švelninti, tačiau šeimininkų atliktus smūgius blokavo žaliai baltų gynėjai. Ignas Plūkas susitvarkė ir su pavojingu Karolio Laukžemio bandymu.

Po pergalės Gargžduose „Kauno Žalgiris“ su 12 taškų kyla į trečią lentelės vietą, o Gargždai su keturiais taškais lieka priešpaskutinėje vietoje lentelėje.

Komentarai