„Kauno Žalgirio“ futbolininkai iškovojo trečią pergalę iš eilės 0

www.alyga.lt

Antrąsias rungtynes Prezidento Valdo Adamkaus VDU Sporto centro stadione šiame sezone žaidę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai „Optibet A lygos“ 8-ajame ture užtikrintai 3:1 (2:0) įveikė Vilniaus „Riterius“.

Susitikimą abi komandos pradėjo pakankamai aktyviai – ekipos atliko keletą aštrių perdavimų į baudos aikštelę, o Sethas Sinceras ir Colinas Odutayo apsikeitė smūgiais, tačiau nei Armantui Vitkauskui, nei Deividui Mikelioniui įsitraukti į veiksmą neprireikė.

18-ąją minutę „Riterių“ futbolininkas Nikola Popovičius atliko smūgį galva standartinės situacijos metu, o Colinas Odutayo klastingu šūviu iš už baudos aikštelės grasino D. Mikelionio ginamiems vartams.

24-oji minutė virto pirmu rimtu gaisru prie „Kauno Žalgirio“ vartų – po Felipo Brisolos pakelto kamuolio į baudos aikštelę, smūgį galva atliko Mindaugas Grigaravičius, tačiau kauniečių gynėjas Rosario Latouchentas jau beveik nuo vartų linijos nukreipė kamuolį už aikštės ribų. Po kiek daugiau nei dešimties minučių G. Sirgėdas puikiai priėmė Xabi Auzmendi perduotą kamuolį, tačiau „Riterius“ gelbėjo vartininkas.

40-ąją minutę atakų škvalą įvarčiu pavertė Brahimas Konate, kuris po R. Latouchento perdavimo išniro vienas prieš vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Po keturių minučių sumaištimi baudos aikštelėje pasinaudojo ir Florianas Davidas – prancūzas pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą bei rezultatą prieš pat pertrauką padvigubino.

Iškart po pertraukos, 52-ąją minutę, intrigą šiose rungtynėse atgaivino „Riterių“ futbolininkai – kauniečių klaida pasinaudojo C. Odutayo, kuris po N. Popovičiaus perdavimo suklaidino D. Mikelionį ir pasiuntė kamuolį jau į tuščius vartus.

73-ąją minutę tašką šiame susitikime padėjo S. Sincere’as, kuris nuo baudos aikštelės linijos, pažeme, pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir padidino žalgiriečių pranašumą 3:1.

Po šios pergalės Roko Garasto auklėtiniai su 15 taškų žengia trečioje turnyro lentelės vietoje, o Vilniaus „Riteriai“ su 6 taškais ir toliau lieka devinti.

Komentarai