Dariaus ir Girėno stadione vyko „TOPsport“ ir „Kauno Žalgirio“ administracijos akistata 0

Atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione įvyko ir pirmoji mėgėjiško futbolo dvikova – draugiškas rungtynes su „TOPsport“ sužaidė jungtinė Kauno „Žalgirio“ organizacijos futbolo ir krepšinio administracijos komanda.

Į dvikovą su pagrindinio Kauno „Žalgirio“ rėmėjo „TOPsport“ komanda stojo daug puikiai žinomų veidų – legendinis Lietuvos futbolininkas, o dabar „Kauno Žalgirio“ komandos vyr. treneris Marius Stankevičius, komandos prezidentas Mantas Kalnietis, ilgametis „Žalgirio“ krepšinio komandos kapitonas Paulius Jankūnas, organizacijos direktorius Paulius Motiejūnas, futbolo ir krepšinio komandų bei Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubo administracijos darbuotojai, Kauno „Žalgirio“ krepšinio sistemos treneriai su Kaziu Maksvyčiu priešakyje ir kiti.

70 minučių trukusio susitikimo metu netrūko permainingos ir atkaklios kovos, bet galiausiai pergalę rezultatu 5:4 (3:0) iškovojo Kauno „Žalgirio“ atstovai.

„Labai išsekome, kadangi pirmą kartą žaidėme per visą aikštę. Emocijų buvo labai daug, ir emocijų, ir keiksmų, ir pykčių, bet dabar visi draugiškai eisime į rūbinę“, – po rungtynių pasakojo puolimo grandyje žaidęs M.Kalnietis.

Po pirmųjų 35 žaidimo minučių ir Mindaugo Kvedaro, M.Stankevičiaus ir Sigito Kavaliausko įvarčių „Žalgirio“ komanda pirmavo 3:0, tačiau antrame kėlinyje varžovai vienu metu rezultatą buvo persvėrę – 3:4. Vis tik, du Dariaus Šinkūno įvarčiai dvikovos pabaigoje laimėti leido žalgiriečiams.

„Vienu metu sutrikome, nors atrodė, kad viskas yra neblogai. Tie jų įvarčiai mus išbalansavo ir buvo situacija, kai kelnės buvo pilnos. Dėka kai kurių žaidėjų meistriškumo pavyko sugrįžti į rungtynes ir iškovoti pergalę. Rugsėjį turbūt žaisime atsakomąsias rungtynes, tad progas man ir Pauliui Jankūnui reikės paversti įvarčiais“, – svarstė „Kauno Žalgirio“ prezidentas.

Ilgametis Lietuvos vyrų futbolo rinktinės narys ir kapitonas M.Stankevičius taip pat džiaugėsi geromis rungtynėmis, kuriose galėjo ir pats išbėgti į aikštę.

„Labai smagu. Draugiškos ar ne draugiškos rungtynės – aš nemoku pralaimėti. Man tai nepatinka ir aš noriu, kad nuo mažų dienų ugdytume tą viduje. Kiekvienas gyvename tam, kad laimėtume. Malonu žaisti, daug krepšininkų, todėl galiu pasidžiaugti, kad sportas traukia visus ir sukelia gerų emocijų“, – svarstė įspūdingą karjerą turėjęs treneris.

Nepaisant patirto pralaimėjimo geros nuotaikos nestokojo ir „TOPsport“ komandos lyderis Alanas Gulbinas.

„Varžovai pradžioje nustebino, bet pasitarimas per pertrauką buvo sėkmingas, išėjome su kita energija ir grįžome į kovą. Visi tie ginčai davė papildomo azarto ir sportinės kovos, o prieš atsakomąsias rungtynes pildysime komandą, grįšime ir tikimės, kad laimėsime“, – pasakojo kaunietis.

Komentarai