Masyvioje „Spyrio“ gynybos sienoje „Žalgiris“ pramušė vieną skylę 0

Martynas Pocius, alyga.lt

Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo dar tris taškus „SMScredit.lt A lygos“ čempionate. Šalies čempionai išvykoje minimalia persvara 1:0 (0:0) palaužė debiutanto Kauno „Spyrio“ pasipriešinimą ir pasiekė ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų. Laikinosios sostinės komanda įsirašė antrąją nesėkmę.

Pirmoje rungtynių pusėje „Žalgiris“ turėjo akivaizdžią persvarą, tačiau jos paversti pavojingais momentais nesisekė. Aktyviai mačą pradėjęs Serge Nyuiadzis atliko keletą aštrių perdavimų link vartų, bet juos sugaudavo užtikrintai žaidęs Modestas Stonys. Ne ką geriau vilniečiams sekėsi išnaudoti standartines situacijas. „Spyrio“ gynėjai klaidų „antrajame aukšte“ nedarė ir atmušdavo praktiškai visus link vartų pasiųstus kamuolius.

Didelėmis pajėgomis atsitraukusiems į savo aikštės pusę kauniečiams nesisekė ilgiau palaikyti kamuolio, todėl buvo sunku kurti greitus išpuolius. Visgi 17-ą minutę lygos debiutantai galėjo išsiveržti į priekį. Andrius Velička tiksliu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį Dmitrijų Rekišą, kurio stiprų smūgį pažeme ne be vargo sugavo Armantas Vitkauskas.

Kėlinio viduryje žalgiriečiams pavyko surengti bene vienintelę įvarčio vertą ataką. Po S.Nyuiadzio labai tikslaus perdavimo iš krašto kamuolio nepasiekė Klimas Gusočenko. Jo laimei, laisvas likęs Elivelto smūgiu galva į vartus nepataikė.

Prieš pat pertrauką vilniečiai „nuskriaudė“ praėjusiame sezone buvusį komandos draugą A.Veličką. Kovodamas dėl kamuolio puolėjui Deividas Šemberas netyčia alkūne pataikė į veidą.

Antrajame kėlinyje „Žalgirio“ treneriai į aikštę metė Jakubą Wilką. Žaidimas ir toliau vyko „Spyrio“ aikštės pusėje, tačiau padavimai link vartų buvo vis pavojingesni. Po vieno jų, 54-ą minutę, šalies čempionai išsiveržė į priekį. Įvartį tiksliu smūgiu galva į vartų kampą po Vytauto Lukšos perdavimo įmušė S.Nyuiadzis.

Jau kitos atakos metu pasižymėti galėjo ir Elivelto, bet kovodamas su gynėju puolėjas nesugebėjo pataikyti į vartus po Egidijaus Vaitkūno aukšto perdavimo. Legionierius iš Brazilijos prašė teisėjo skirti baudinį, rodydamas, kad buvo stumiamas į nugarą, tačiau jo prašymas liko neišgirstas. Vėliau perdavimo baudos aikštelėje sulaukusio J.Wilko stiprų smūgį blokavo prie jo suskubęs Paulius Daukša.

73-ą minutę nuo antrojo įvarčio komandą išgelbėjo puikiai sužaidęs „Spyrio“ vartininkas. M.Stonys šuoliu sugebėjo atremti labai pavojingą S.Nyuiadzio smūgį pažeme į vartų kampą iš baudos aikštelės prieigų po kampinio.

Tik kėliniui baigiantis aikštės šeimininkams pavyko priartėti prie vilniečių vartų, bet pora kampinių bei standartinė situacija liko neišnaudoti. Kartą iš toli netaikliai smūgiavo D.Rekišas.

Pavojingiausią „Spyrio“ progą jau per arbitro pridėtą laiką prie vilniečių vartų sukūrė patys svečiai. Nesusikalbėjus Semirui Kerlai ir A.Vitkauskui, prieš vartus iššoko A.Velička. Puolėjas suklaidino „Žalgirio“ vartininką, bet iš aštraus kampo nesugebėjo stipriu smūgiu pasiųsti kamuolį į tuščių vartų tinklą ir S.Kerla spėjo jį išmušti nuo vartų linijos.

Vyr. treneris Laimis Bičkauskas („Spyris“): „Mūsų žaidėjai atidavė viską, ką šiandienai gali. Rezultatas nėra jau toks tragiškas žinant, kad mūsų šiandienos varžovai yra labai solidi, stipri komanda, todėl tokiu rezultatu esame patenkinti ir galvojame, kad mūsų jaunai komandai, progresavimui tokios rungtynės yra labai naudingos. Po tokių rungtynių jie įgis pasitikėjimo ir augs jų meistriškumas. Jeigu futbolo dievai būtų mūsų pusėje, galima buvo užsikabinti už taško, bet meistriškumas jų aukštesnis ir jie pelnytai laimėjo. Individualiai stiprūs žaidėjai, visą laiką jaučia pranašumą, bet kuriuo atveju galėtų dar stipriau sužaisti. Manau, kad jie žaidė ne pilna jėga.“

Dmitrijus Rekišas („Spyris“): „Gera, organizuota komanda. Matosi, kad žaidimas valdomas, matoma trenerio ranka. Man patiko, labai stipri komanda. Pavyko ir rungtynės, geras varžovas, man atrodo, tada lengviau žaisti. „Žalgiris“ patiko. Mums yra sunkiau, nes mūsų komanda yra jaunesnė, bet vaikinai įrodė, kad gali, nusiteikė, parodė charakterį. Žaidimas kai kuriais momentais pavyko. Žinoma, labai sunku žaisti prieš „Žalgirį“ žaisti atakuojant, todėl žaidimą statėme nuo gynybos ir stengėmės kontratakuoti. Kartais tai pavyko.“

Komentarai