Atgimusiame Kauno derbyje – „Stumbro“ futbolininkų dominavimas 0

Karolis Tretjakas/alyga.lt

Po daugiau nei 12 metų pertraukos į „SMScredit.lt A lygą“ sugrįžęs laikinosios sostinės derbis turi naują nugalėtoją. Puikiai rungtyniavę Kauno „Stumbro“ futbolininkai nepaliko „Spyrio“ ekipai jokių vilčių ir sutriuškino nominalius aikštės šeimininkus – 4:1 (2:0).

Pirmieji varžovų vartams pavojingiau pagrasino Laimio Bičkausko auklėtiniai. Komandos veteranas Andrius Velička atliko labai pavojingą tolimą smūgį, o kamuolys prazvimbė visa šalia vartų skersinio.

Netrukus Dmitrijus Rekišas įsiveržė į baudos aikštelę ir, suklaidinęs keletą varžovų, atliko perdavimą link Beno Olencevičiaus, tačiau saugo vienu lietimu smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Vis dėlto „Stumbro“ futbolininkai perėmė iniciatyvą ir įsikūrė varžovų aikštės pusėje. Itin pastebimas buvo Artūras Rimkevičius, kuris savo aktyviu žaidimu varė varžovų gynėjus į neviltį. Puolėjas turėjo dvi geras progas, tačiau pirmuoju bandymu smūgiavo šalia vartų, o antruoju – tiesiai į Deividą Mikelionį.

Visgi A.Rimkevičiaus ryžtas veltui nenuėjo – „Stumbro“ atakų lyderis išprovokavo Klimo Gusočenkos pražangą baudos aikštelėje ir, tiksliu smūgiu nuo 11 metrų žymos, 26 minutę išvedė savo komandą į priekį.

Šeimininkai siekė perlaužti rungtynių eigą, tačiau be dviejų bandymų su kuriais lengvai susitvarkė Giedrius Kvedaras, nieko pavojingo sukurti nepavyko.

Savo ruožtu Dariaus Gvildžio kariauna pirmojo kėlinio pabaigoje sugebėjo padvigubinti rezultatą. „Spyrio“ futbolininkams nepavyko išmušti kamuolio iš baudos aikštelės, o tuo pasinaudojęs Erikas Skripkinas atliko perdavimą link kapitono Audriaus Račkaus, kuris 39 minutę tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Po pertraukos „Stumbro“ futbolininkai ir toliau laikė dvikovos vadeles savo rankose. Nors A.Rimkevičiui po atakos kairiuoju kraštu pasižymėti nepavyko, tačiau 51 minutę įvarčių sąskaitą atidarė Nerijus Mačiulis, kuris silpnu, bet tiksliu smūgiu į vartų kampą pergudravo ne visai užtikrintai sužaidusį D.Mikelionį.

„Spyrio“ ekipos atstovų gynyba buvo kiaura tarsi rėtis, o D.Gvildžio auklėtiniai mėgavosi žaidimu ir kūrė vieną po kitos pavojingas situacijas prie varžovų vartų. Nors po pakelto kampinio šeimininkai galėjo sušvelninti rezultatą, tačiau K.Gusočenko galva smūgiuotas kamuolys pralėkė visai šalia vartų virpsto.

Netrukus „Stumbro“ žaidėjai savo dominavimą įprasmino ir dar vienu įvarčiu. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs Klaudijus Upstas išprovokavo varžovo pražangą ir uždirbo 11 metrų baudinį, kuri 70 minutę vėl užtikrintai realizavo A.Rimkevičius.

Vis dėlto 83 minutę L.Bičkausko auklėtiniams pavyko pelnyti garbės įvartį. D.Rekišas puikiai suklaidino varžovus ir atliko stiprų smūgį iš arti – G.Kvedaras komandą išgelbėjo, tačiau šalia buvęs Rokas Sikorskis antruoju bandymu pasiuntė kamuolį į vartus.

Treneris Darius Gvildys („Stumbras“): „Rungtynių laukėme su nerimu, bet džiaugiuosi, kad vaikinai neperdegė. Po penkiolikos minučių įsivažiavo ir parodė neblogą žaidimą. Negalima sakyti, kad pilnai užvaldėme aikštės vidurį, nes buvo tokie momentai – atraminiai saugai „nesudirbo“ ir laisvai buvo leista varžovams įžaisti. Jauna komanda – mes po truputį stumiamės. Buvo toks akcentas – neduoti žaisti, išlaikyti kompaktiškumą ir mobilumą, manau pavyko. Situacija padiktuoja, ką daryti po pertraukos. Varžovas nuo pirmojo kėlinio vidurio neturėjo ką pasiūlyti atakoje, tai natūraliai juos spaudėme ir ieškojome klaidų. Žaidėme malonų akiai futbolą. Rungtynių gale, kai rezultatas pasidarė „negražus“, vaikinai atsipalaidavo ir už tai gavo velnių. Naujokas Džabrailovas techniškas žaidėjas, jam dar reikia įsižaisti, nes jis pas mus praktiškai savaitę. Norisi palaipsniui pasitikrinti ko žaidėjas vertas. Matosi geras techninis arsenalas, truputį reikia greičio, bet manau viskas bus gerai – įdomus žaidėjas. Pagal savo techninį lygį, taktinį išprusimą galėtų žaisti ir kairėje, ir dešinėje, ir net puolėju. Buvo akcentas turėti tokį žaidėją, kad jis pavaduotų Rimkevičių ir Mačiulį, ateitis parodys, ar jis tai sugebės.“

Komentarai