Rungtynės Marijampolėje baigėsi tokiu pat scenarijumi kaip ir pirmasis šiame sezone 0

Sunkią ir svarbią pergalę iškovojo dėl „SMScredit.lt A lygos“ bronzos medalių kovojanti Marijampolės „Sūduva“. 34-ojo turo mače Aleksandro Veselinovičiaus kariauna namuose 5:1 (1:1) sutriuškino Kauno „Spyrį“.

Likus dviem turams iki pirmenybių pabaigos, marijampoliečiai vėl trimis taškais lenkia Klaipėdos „Atlantą“, savo ruožtu, Kauno klubas dėl penktosios vietos jau yra ramus. Įdomu tai, jog pirmasis vienuolikių susitikimas Marijampolėje baigėsi būtent tokiu pačiu rezultatu, o Laimio Bičkausko treniruojama komanda buvo taip pat išsiveržusi į priekį.

Šeimininkai pirmame kėlinyje visiškai nepateisino favoritų statuso: „Spyrio“ futbolininkai turėjo daugiau pavojingų progų ir lygiu rezultatu po 45-ių minučių tikrai nebuvo patenkinti.

Labai aktyvus buvo svečių puolėjas Rokas Krušnauskas, pavojingais smūgiais vertęs paplušėti Džiugą Bartkų. Visgi tai nebuvo kauniečio ryškiausi epizodai – R. Krušnauskas suklaidino abu „Sūduvos“ vidurio gynėjus ir uždirbo 11 metrų baudinį, kurį 21-ą minutę realizavo Dmitrijus Rekišas.

Maža to, šis duetas vos nesukūrė dar vieno įvarčio. R. Krušnauskas perdavė kamuolį link baltarusio, kuriam smūgis kaire koja iš dėkingos padėties visiškai nepavyko. Tai nebuvo viskas, ką sukūrė „Spyris“: savo šansą turėjo ir Lukas Sendžikas, iššokęs prieš vartininką, bet į vartų plotą nepataikęs.

44-ą minutę atrodė, jog nuo „Sūduvos“ sėkmė yra visiškai nusisukusi. Ernestas Veliulis išprovokavo Mariaus Miškinio pražangą ir uždirbo 11 metrų baudinį, kurį ryžosi realizuoti Tomas Radzinevičius. Visgi rezultatyviausias „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkas savo sąskaitos dar vienu įvarčiu nepapildė – puolėjas įsigudrino galingu smūgiu sudrebinti vartų konstrukciją.

Vis dėlto jau kitoje atakoje marijampoliečiams pavyko atstatyti pusiausvyrą. Standartinės padėties metu kauniečiai visiškai pamiršo apie Admirą Kecapą, kuris pasinaudojo suteikta laisve ir pakartotiniu smūgiu iš arti nuginklavo Deividą Mikelionį. Įvarčio metu kamuolys pataikė į legionieriaus ranką, bet teisėjai taisyklių pažeidimo neužfiksavo.

Intrigos šiame mače jau greitai nebeliko: 49-ą ir 51-ą minutę „Sūduva“ pelnė įvarčius bei galutinai perėmė iniciatyvą. Pirmame epizode „Spyrio“ kapitonas Ignas Dedura apmaudžiai nukreipė kamuolį į savo vartus, o netrukus debiutinį kartą, vilkėdamas Marijampolės klubo marškinėlius, „SMScredit.lt A lygoje“ pasižymėjo Karolis Laukžemis.

Šeimininkai po šių įvarčių atsipalaidavo ir pradėjo mėgautis žaidimu, kurdami pavojingas atakas bei jų nerealizuodami.

„Spyrio“ ekipai antro kėlinio viduryje pavyko du kartus pavojingai pagrasinti marijampoliečių vartams. Po Andriaus Veličkos smūgio kamuolys prazvimbė šalia skersinio, o Roko Sikorskio bandymą atrėmė Dž. Bartkus.

Galutinius taškus „Sūduva“ padėjo 87-ą ir trečią pridėto laiko minutę. Įvarčius marijampoliečiams pelnė puikias rungtynes sužaidęs E. Veliulis ir po pakelto kampinio dar kartą šiame sezone kamuolį į varžovų vartus nukreipęs M. Ugge.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

Komentarai