„Kauno Žalgirio“ futbolininkai prisijungė prie socialinio projekto „One Team“ (VIDEO) 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai sezoną pradėjo gerais darbais. Sportininkai prisijungė prie Eurolygos socialinio projekto „One Team“. Lankydamiesi Kauno socializacijos centre žaidėjai leido laiką su vaikais, dalinosi gyvenimiška patirtimi, surengė jiems futbolo rungtynes bei pradžiugino dovanomis.

Prie trečius metus „Žalgirio“ inicijuojamos „One Team“ programos futbolininkai prisijungė pirmą kartą. Programos tikslas – pasitelkus autoritetingas sporto žvaigždes ir jų atstovaujamą sporto šaką kaip edukacinį metodą padėti sunkiau su problemomis besitvarkantiems jaunuoliams išsikelti kryptingus tikslus bei disciplinuotai jų siekti. Taip pat norima padėti rasti tinkamus sprendimus sudėtingose gyvenimo situacijose, pagerinti bendravimo įgūdžius, stiprinti vertybines normas bei formuoti teigiamus elgsenos įpročius.

„Apsilankėme vaikų socializacijos centre, pamatėme, kaip vaikai gyvena, kuo užsiima ir norėtųsi, žinoma, kad jie greičiau iš čia išeitų ir nebeužsiimtų dalykais, kuriais užsiėmė iki patekdami čia. Žinoma, norėčiau palinkėti jiems visiems, kad negrįžtų ten, iš kur atėjo, ir patarčiau eiti sportuoti. Tikiuosi, kad mūsų komandos apsilankymas įkvėps vaikus naujiems iššūkiams“, – įspūdžiais dalinosi vienas „Kauno Žalgirio“ komandos lyderių Andrius Velička.

Prisidėdami prie Eurolygos akcijos futbolininkai taip pat skatina propaguoti aktyvų laisvalaikį lauke, o ne laiką leisti prie kompiuterio virtualiame pasaulyje.

„Visam jaunimui norėčiau palinkėti, kad turėtų savo tikslą, nesvarbu ar tai sportas, ar mokslai“, – mintimis dalinosi A.Velička.

Futbolininkas juokavo, kad jei jau jaunimas laiką leidžią prie kompiuterio, tą turėtų daryti vieninteliu tikslu – mokytis, o pertraukų tarp mokslų metu – kompiuteriu žaisti tik futbolo žaidimus.

Komentarai