„Kauno Žalgiris“ turi naują vyriausiąjį trenerį 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkams pirmą kartą vadovaus užsienietis. Klubas vyriausiojo trenerio postą patikėjo specialistui iš Š. Airijos Johnatanui McKinstry.

Sekmadienį 32-ejų metų sulaukęs J. McKinstry su Kaunu, klubu ir komanda susipažinęs jau anksčiau. Naujasis komandos treneris birželio 20 d. gyvai stebėjo „Kauno Žalgirio“ pergalę miesto derbyje prieš „Stumbrą“ bei kitas A lygos rungtynes.

Šią savaitę treneris įsikūrė Kaune, su klubu įformino visus sutarties formalumus ir jau vadovauja komandai.

„Johnathanas – nors ir jaunas, bet jau nemažai patyręs treneris. Vadovavęs ir Afrikos šalių nacionalinėms rinktinėms, dirbęs ir JAV, ir futbolo akademijose Anglijoje. Imponuoja jo darbo etika ir tai, kad jis labai ambicingas bei spinduliuoja lyderio savybėmis. Tikime, kad tai jis perteiks mūsų žaidėjams ir sėkmingai kartu dirbsime ne vieną sezoną“, – apie naująjį komandos strategą sakė klubo direktorius Eimantas Pūras.

Į Kauną J.McKinstry atvyko ne vienas. „Kauno Žalgirio“ trenerių kolektyvą papildė ir jo asistentas iš D. Britanijos Alexanderis McCarthy. Jis daugiausia bus atsakingas už savo ir varžovų komandų bei individualią žaidėjų video analizę.

Pasak E. Pūro, palaipsniui naujieji specialistai perteiks savo patirtį ir Kauno futbolo mokyklai: „Dabar mums svarbiausia susikoncentruoti į artimiausią mėnesį – laukia daug A lygos rungtynių ir visos jos mums gyvybiškai svarbios. Bet nesame čia vien dėl šio sezono, mums visada buvo svarbus Kaune augančių futbolininkų tobulėjimas. J. McKinstry ir A. McCarthy kiek vėliau prisidės ir prie Kauno futbolo mokyklos veiklos. Neabejoju, kad futbolo mokyklos treneriai turės ko pasimokyti.“

Atsinaujinusio „Kauno Žalgirio“ artimiausios rungtynės  – jau šeštadienį. „Kauno Žalgiris“ namuose susitiks su tarpsezoniu pasistiprinusia ir ambicijų iškovoti vietą kitų metų Europos lygoje nestokojančia Jonavos „Jonava“. Rungtynių pradžia Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione – 17.00 val.

Komentarai