G.Sirgėdas: „Troškome laimėti, nes jau buvo pradėjusios kauptis neigiamos emocijos“ 1

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienį A lygos čempionate iškovojo trečiąją pergalę. S.Dariaus ir S.Girėno stadione kauniečiai 1:0 įveikė Jonavos „Jonavą“. Įvartį 52-ąją minutę pelnė Gratas Sirgėdas.

Iškovojęs pergalę „Kauno Žalgiris“ pakilo iš turnyro lentelės dugno ir taškų skaičiumi susilygino su Kauno „Stumbru“ ir „Jonava“. Visos trys komandos turi po 10 taškų.

Po rungtynių Žalgiris.lt pakalbino įvartį įmušusį G.Sirgėdą ir komandos vyriausiąjį trenerį Mindaugą Čepą.

– Gratai, komanda jau senokai nesidžiaugė pergale. Pagaliau pavyko laimėti. Kuo pranokote varžovus? – paklausėme G.Sirgėdo.
– Šešis turus negalėjome laimėti, ėmė kauptis neigiamos emocijos. Labai norėjome nutraukti nesėkmių seriją. „Jonavos“ futbolininkus pirmiausia pranokome noru laimėti, kovingumu. Nebuvo lengva, tačiau tikslą pasiekėme.

– Šį sezoną „Jonavą“ abu kartus įveikėte vienodu rezultatu 1:0 ir abu kartus įvarčius įmušei tu. Gal ši ekipa „Kauno Žalgiriui“ – parankus varžovas?
– Jei žiūrėsime tik į rezultatą, gal ir galima taip teigti. Man, kaip ir visai komandai, tikrai sekėsi žaisti su jonaviečiais. Tačiau rungtynėms su visais varžovais rengiamės rimtai, neskirstome jų į silpnus ar stiprius, parankius ar neparankius.

– Šiemet pirmą kartą žaidėte S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Kaip apibūdintum aikštę?
– Ji dar ne iki galo paruošta. Kamuolį valdyti buvo sunkoka, pasitaikė broko. Anksčiau aikštė buvo geresnė.

– Prieš penkerius metus ši aikštė tau buvo labai sėkminga – vykusiame Europos U-19 futbolo čempionate pelnei tris įvarčius. Ar po įvarčio į „Jonavos“ vartus neprisiminei to čempionato?
– Jūs dabar priminėte (juokiasi). Labai jau seniai viskas buvo. Nesižvalgau į tokią tolimą praeitį. Reikia žiūrėti į ateitį.

– Kitas rungtynes žaisite su Kauno „Stumbru“. Sieksite revanšo už pralaimėjimą pirmajame rate?
– Žinoma. Tada vyko lygi kova, tačiau gavome raudoną kortelę ir likome mažumoje. Reikės nekartoti tokių klaidų. Į aikštę žengsime nusiteikę iškovoti pergalę.


– Treneri, rezultatas, žinoma, džiugina. O kaip komandos žaidimas? Ar juo likote patenkintas? – pasiteiravome M.Čepo.
– Kas turėjo įvykti, tas įvyko. Laikėmės numatyto žaidimo plano ir jį įvykdėme. Vyrams nebuvo lengva, nes rungtyniavome su stipriu varžovu, kuris įveikė Vilniaus „Žalgirį“, nepralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“, Trakų „Trakams“. Mums pavyko neutralizuoti varžovų stipriąsias puses, neleidome jiems išbėgti į greitas kontratakas, kontroliuoti kamuolį. Auklėtinius galiu pagirti, jie atidavė daug jėgų.

– Kurių futbolininkų žaidimu likote labiausiai patenkintas?
– Likau patenkintas ne kažkurio vieno ar kito futbolininko, o visos komandos žaidimu. Gerai rungtyniavo ir tie vaikinai, kurie į aikštę įėjo po keitimų.

– Šiemet pirmą kartą į vartus stojo ne Martynas Matuzas, o Deividas Mikelionis. Kodėl?
– Turime du vienodo meistriškumo vartininkus. Dabar suteikėme šansą D.Mikelioniui. Tai normalu ir visiškai nereiškia, kad nepasitikime Martynu. Paprasčiausiai jam davėme atsipūsti. O Deividas suteiktu šansu pasinaudojo, nenuvylė.

Komentarai

  1. Vilnietis

    Šaunuoliai! Tik nesustokite – jei šiemet vėl liksite paskutiniai, manau laimingų atsitiktinumų, kurių dėka vis likdavote A lygoje, jau nebus…