Per gimtadienį 11 metrų baudinį atrėmęs D.Mikelionis: „Atsitiko geriausia, kas galėjo“ 2

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai antradienį A lygos čempionate iškovojo antrąją pergalę iš eilės. Miesto derbyje Mindaugo Čepo auklėtiniai 2:0 įveikė Kauno „Stumbrą“. Įvarčius nugalėtojams pelnė brazilas Joao Figueiredo ir Linas Pilibaitis (iš 11 m.).

Per šias rungtynes pasižymėjo šiandien 23-ąjį gimtadienį šventęs „Kauno Žalgirio“ vartininkas Deividas Mikelionis. Jis atrėmė 11 metrų baudinį, kurį bandė realizuoti Lucasas Villela.

Iškovojęs jau ketvirtąją pergalę „Kauno Žalgiris“ pakilo į penktąją turnyro lentelės vietą.

Po rungtynių Žalgiris.lt pakalbino D.Mikelionį ir komandos vyriausiąjį trenerį M.Čepą.

– Gegužės 8 d. – tavo gimtadienis. Komanda ta proga padovanojo pergalę, o pats desertui dar atrėmei 11 metrų baudinį. Turbūt geresnio scenarijaus per gimtadienį ir nesugalvosi? – paklausėme D. Mikelionio.
– Taip, atsitiko geriausia, kas galėjo nutikti. Labai patenkintas ir aš, ir visa komanda. Visi džiaugiamės, nes laimėjome miesto derbį.

– Per savo karjerą A lygoje kelintą 11 metrų baudinį atrėmei?
– A lygoje tai padariau antrą kartą.

– Kaip klubas pasveikino su gimtadieniu, ar po rungtynių pagyrė treneris?
– Prieš mačą treneris pasveikino, sulaukiau ir simbolinės dovanos. Pasveikino ir komandos draugai. Treneris ir po rungtynių man priminė, kad šiandien dviguba šventė – gimtadienis ir pergalė.

– „Kauno Žalgiris“ laimėjo miesto derbį ir atsirevanšavo „Stumbrui“ už nesėkmę pirmajame rate. Ar pergalė prieš kitą Kauno ekipą saldesnė nei prieš likusius varžovus?
– Žinoma, pergalė labai saldi. Ja neįmanoma nesidžiaugti. Juk įrodėme pranašumą prieš kitą Kauno komandą.

– Per pirmuosius dešimt turų vartus gynė Martynas Matuzas, per pastarąsias dvejas rungtynes – tu. Per jas nepraleidai nė vieno įvarčio. Tai pridės pasitikėjimo savo jėgomis?
– Kai nepraleidi įvarčio, visada atsiranda daugiau pasitikėjimo. Tą gali pasakyti visi vartininkai. Dešimt pirmųjų rungtynių prasėdėjus ant suolelio, nebuvo lengva, reikėjo tinkamo nusiteikimo. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko, vartai liko „sausi“. Dabar jaučiuosi kur kas tvirčiau.

– Kitą mačą žaisite savo aikštėje su Palangos „Palanga“, kuriai svečiuose pralaimėjote. Turbūt tikslas bus pasiekti revanšą ir pratęsti pergalių seriją iki trijų?
– Žinoma. Tikslas vienas ir labai aiškus – laimėti rungtynes. Žaisime savo aikštėje, todėl kitokių tikslų ir negali būti.


– Treneri, laimėjote antras rungtynes iš eilės, pakilote į penktąją vietą. Komandos žaidimas gerėja? – pasiteiravome M.Čepo.
– Žaidėme su stipriu varžovu, vyko atkakli kova. Pergalė nepaprastai sunki, todėl ypač saldi. Aš labai džiaugiuosi pergale, vyrai atliko didelį darbą. Kiekvieną dieną matau, kaip auklėtiniai sunkiai, stropiai ir atkakliai treniruojasi. Kai taip dirbi, sulauki ir rezultato.

– Antras rungtynes iš eilės vartus gynė D.Mikelionis. Jis ir vėl nepraleido įvarčio, atrėmė 11 metrų baudinį. Tai, kad Deividas pusantro rato nežaidė, jo nė kiek nesugniuždė?
– Aš jau esu sakęs, bet pakartosiu: turime du gerus vartininkus. Iš pradžių žaidė M.Matuzas, dabar sėkmingai estafetę perėmė D.Mikelionis. Deividas puikiai pasinaudojo suteiktu šansu. Sveikinu jį su geru žaidimu ir su gimtadieniu.

– Artimiausia „Kauno Žalgirio“ varžovė – „Palanga“. Kauniečiams tai įveikiama komanda…
– Manau, „Palangos“ futbolininkai galvoja, kad „Kauno Žalgiris“ jiems taip pat įveikiamas varžovas. „Palanga“ demonstruoja kokybišką futbolą, turi kvalifikuotų žaidėjų, gerą trenerį Valdą Trakį. Todėl lengva nebus. Noriu pakviesti komandos gerbėjus atvykti į stadioną ir palaikyti mus.

Komentarai

  1. Vilnietis

    Saunuoliai! Labai svarbu su palanga – jie musu tiesioginiai konkurentai del vietos lenteleje… Zaiskime antru numeriu, taip geriau gaunasi…

  2. xxx

    Labai noretusi pastiprinimo vasara ir pakovot del vietos Europoj su Atlantu