„Kauno Žalgirio“ futbolo komanda sustiprino puolimo grandį 1

„Kauno Žalgirio“ futbolo komanda darbo savaitę užbaigė žaidėjų parašais ant sutarčių. Klubas iki 2019 metų pabaigos pratęsė sutartį su 22 metų puolėju iš Brazilijos Joao Figueiredo. Brazilas „Kauno Žalgiryje“ pradėjo žaisti šių metų balandžio mėnesį, mušė įvarčius ir A lygoje, ir LFF taurės turnyre.

J.Figueiredo pirmąjį įvartį A lygoje pelnė per savo debiuto „Kauno Žalgiryje“ rungtynes balandžio 29 d. Tada jis nuginklavo Klaipėdos „Atlanto“ vartininką. Antrą įvartį legionierius įmušė gegužės 8 d. į Kauno „Stumbro“ vartus.

Prieš atvykdamas į Lietuvą futbolininkas rungtyniavo tik Brazilijoje. Futbolo paslapčių jis mokėsi „Sao Paulo“ klube, o profesionalo karjerą pradėjo 2014-aisiais „Atletico Mineiro“ komandoje.

„Kauno Žalgirio“ legionierius yra šiek tiek treniravęsis su Brazilijos rinktinės žaidėjais Neymaru ir Philippe Coutinho.

Per vasaros žaidėjų perėjimo langą „Kauno Žalgirį“ taip pat papildė ir Gargždų „Bangoje“ rungtyniavęs puolėjas Rokas Krušnauskas. 22 metų futbolininkas ir anksčiau yra rungtyniavęs mūsų klube, taip pat vilkėjęs Klaipėdos „Atlanto“ ir Jonavos „Lietavos“ (dabar „Jonava“) marškinėlius.

„Viena iš pagrindinių mūsų klubo užduočių vasarą buvo pratęsti sutartį su J.Figueiredo. Bet reikėjo ir dar vieno puolėjo. Džiaugiuosi, kad tai pavyko įgyvendinti. Joao turi didelį potencialą. Per tuos tris mėnesius, kai jis yra mūsų klube, futbolininkas labai sustiprėjo fiziškai. Palyginus su tuo, koks jis pas mus atvyko, tai visai kitas žmogus. Ateityje jis bus dar stipresnis ir geresnis puolėjas. Iš Roko tikimės agresyvumo kiekvieną minutę, kai jis bus aikštėje“, – Žalgiris.lt sakė „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Po vasaros pertraukos „Kauno Žalgiryje“ nematysime rungtyniaujančio 27 metų Simono Pauliaus. Lietuvos rinktinės saugas karjerą tęs Lenkijoje. Jis pasirašė dvejų metų sutartį su Lodzės „Widzew“ klubu, rungtyniaujančiu Lenkijos II lygoje.

„Klubo vardu dėkoju Simonui už profesionalų, kokybišką darbą ir per treniruotes, ir per rungtynes. Jis buvo pavyzdys mūsų jaunesniems futbolininkams. Jausmai dvejopi: džiugina, kad S.Paulius žais šalyje, kur futbolas aukštesnio lygio, populiaresnis, o Simonas daugiau uždirbs. Kita vertus, dabar atsirado rūpestis, nes reikia rasti žaidėją, kuris užpildytų atsiradusią spragą“, – sakė M.Čepas.

„Kauno Žalgiris“ Simonui nuoširdžai linki sėkmės tolesnėje karjeroje.

Komentarai

  1. Vilnietis

    Labai gerai, kad pasirasomi nauji ir pratesiami esami zmones, pradedu tiketi, kad si komanda ne trumpalaikis projektas :) Del S.Pauliaus irgi galima butu pasidziaugti, jei netureti omeny, kad Lenkijos II lyga – tik 3 ju divizionas… Bet tokia turbut sios dienos LT futbolo realybe… Sekmes Simonui anyway :)