Atkakliai puolęs „Kauno Žalgiris“ įvarčio į „Trakų“ vartus neįmušė 0

Centrinėje Lietuvos futbolo A lygos 31-ojo turo akistatoje „Kauno Žalgiris“ išvykoje po įnirtingos kovos 0:1 nusileido „Trakų“ komandai.

Nors šiame mače buvo parodyta tik viena geltona kortelė, tačiau pražangų ir kietų dvikovų buvo labai daug.

Pirmame kėlinyje vienuolikės itin daug pavojingų progų nesukūrė, o atkarpomis iniciatyvą turėjo tai viena, tai kita komanda. Kėlinio pabaigoje „Trakų“ baudos aikštelėje po susidūrimo krito žalgirietis, tačiau teisėjas 11 metrų baudinio neskyrė.

Tiesa, porą kartų į žaidimą teko įsitraukti Donato Kazlausko ir Aleksandro Levšino smūgius atrėmusiam Martynui Matuzui, o Jevgenijus Osipovas po pakelto kampinio smūgiavo visiškai greta tikslo.

Po pertraukos gerą progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Diniaras Bilialetdinovas, tačiau galva rusas smūgiavo virš vartų. Visgi 59-ąją minutę šeimininkams tą pavyko padaryti.

Greito išpuolio metu D.Kazlauskas sulaukė savalaikio Dovydo Virkšo perdavimo ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, galingai smūgiavo į artimąjį vartų kampą. Tai buvo devintasis saugo įvartis šiame sezone.

„Kauno Žalgiris“ nuo to momento metė didesnes pajėgas į priekį ir ne kartą buvo arti išlyginamojo įvarčio. Puikią progą turėjo Linas Pilibaitis, iš dėkingos situacijos smūgiavęs virš vartų.

Gražų ir galingą smūgį iš už baudos aikštelės ribų atliko ir Gratas Sirgėdas, tačiau kamuolį į kampinį pasiuntė „Trakų“ vartininkas. Netoli tikslo buvo ir Edvinas Kloniūnas.

Šeimininkams pavyko atsilaikyti ir po šios pergalės jie prieš „Kauno Žalgirį“ yra susikrovę 6 taškų persvarą, kurios užteks nenukristi žemiau. „Trakai“ gali pasigirti geresniais tarpusavio rungtynių rezultatais.

Komentarai