Pasibaigusiame A lygos čempionate „Kauno Žalgiris“ užėmė 5 vietą 0

Savaitgalį pasibaigė Lietuvos futbolo A lygos 2018 m. sezonas. Paskutiniajame ture „Kauno Žalgirio“ futbolininkai susitiko su Kauno „Stumbro“ ekipa, kuriai po atkaklios kovos pralaimėjo 1:2 (0:0). Su 39 taškais žalgiriečiai užėmė penktąją vietą A lygos čempionate.

Pirmame susitikimo kėlinyje abi vienuolikės daug pavojingų epizodų nesukūrė, bet vartininkams po kartą teko gelbėti komandas. Deividas Mikelionis atrėmė tolimą Lucaso Villelos smūgį, o „Stumbro“ vartų sargas Rodrigo Josviaki apsigynė nuo Pijaus Širvio išpuolio.

56-ąją minutę nominaliems rungtynių svečiams pavyko išsiveržti į priekį. Sulaukęs savalaikio perdavimo, Marcosas Junioras pats baudos aikštelėje surado Levaną Mačarašvilį, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Netrukus žalgiriečiai persimėtė į ataką. Aurimas Raginis labai pavojingai smūgiavo iš už baudos aikštelės, o dar vėliau Joao Figueiredo išprovokavo R.Josviaki pražangą baudos aikštelėje. Vis dėlto pats vartininkas iš Brazilijos savo klaidą ir ištaisė, puikiai atremdamas Lino Pilibaičio smūgį.

75-ąją minutę „Stumbras“ pasinaudojo atsivėrusiomis spragomis oponentų gynyboje. Greitos kontratakos metu L.Villela perdavė kamuolį M.Juniorui, kuriam šį beliko pasiųsti į tuščius vartus.

Po keturių minučių „Kauno Žalgiris“ po tikslaus P.Širvio smūgio sušvelnino rezultatą, tačiau išlyginamojo įvarčio nepasiekė.

Dvikovos pabaigoje įvyko išskirtinis atvejis – kartu kiek daugiau nei 10 minučių aikštėje praleido tėvas ir sūnus Deduros. 16-mečiui Matui Dedurai tai buvo antrosios rungtynės A lygoje.

Komentarai