Pasirengimo cikle – pirmosios lygiosios 0

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda sužaidė jau šeštąsias kontrolines rungtynes. Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštėje kauniečiai rezultatu 0:0 (0:0) sužaidė su stipriausioje Latvijos lygoje žaidžiančiu „Valmiera“ klubu. Tai buvo pirmosios lygiosios pasirengimo cikle.

Mindaugo Čepo auklėtiniai nuo pat rungtynių pradžios pradėjo diktuoti savo sąlygas ir daugiausiai veiksmo vyko būtent svečių iš Latvijos aikštės pusėje. Pirmojo kėlinio pirmoje pusėje dvi progas pasižymėti turėjo Joao Figueiredo, tačiau jo smūgiai nebuvo tikslūs.

Pačioje kėlinio pabaigoje „Kauno Žalgirio“ futbolininkai pradėjo dar vieną puikią ataką kraštu, kuri vos nesibaigė įvarčiu. Egidijus Vaitkūnas atliko puikų perdavimą iš krašto, bet atakos smaigalyje atsidūręs Rokas Krušnauskas smūgiavo tiesiai į varžovų vartininką.

Beje, dar pirmojo kėlinio metu vyriausiasis komandos treneris turėjo atlikti taip anksti neplanuotą keitimą. Nesunkią traumą patyrusį Beną Anisą pakeitė Edvinas Kloniūnas.

Antrasis kėlinys aikštės šeimininkams prasidėjo ne itin sėkmingai. Martynas Dapkus savo baudos aikštelėje pargriovė varžovą, o rungtynių arbitrai už tai skyrė vienuolikos metrų baudinį. Tiesa, Martyną Matuzą po pertraukos vartuose pakeitęs Deividas Mikelionis varžovo smūgį atrėmė ir išsaugojo komandos vartus nuo įvarčio.

Vėliau iki rungtynių pabaigos vyko eksperimentinių komandų sudėčių dvikova, kurioje įvarčių taip pat nebuvo.

Startinė „Kauno Žalgirio“ sudėtis: M.Matuzas; E.Vaitkūnas, Rudinilsonas, M.Dapkus, T.Mikuckis; L.Pilibaitis, D.Galkevičius, J.Bušmanas, B.Anisas; J.Figueiredo, R.Krušnauskas.

Po keitimo į aikštę žengė: E.Kloniūnas, D.Mikelionis, P.Širvys, A.Klimavičius, D.Šešplaukis, M.Popiera, E.Mockus, M.Dedura bei peržiūroje dalyvaujantys D.Romanovskis ir brazilas Renato.

Artimiausias kontrolines rungtynes „Kauno Žalgirio“ komanda vasario 23 dieną Rygoje žais su vietos RFS klubu, kurį treniruoja lietuvis Valdas Dambrauskas.

Komentarai