M.Dapkus: „Yra daug priežasčių, dėl kurių prisijungiau prie „Kauno Žalgirio“ klubo“ 0

Penktą vietą praėjusių metų Lietuvos futbolo A lygoje užėmusio „Kauno Žalgirio“ klubo pasirengimas artėjančiam sezonui kaip reikiant įsibėgėjo. Mindaugo Čepo vadovaujama komanda pasiruošimą pradėjo jau prieš kurį laiką, spėjo sužaisti šešis kontrolinius susitikimus bei gavo A lygos licenciją.

Iki sezono pradžios likus kiek daugiau nei savaitei, komandos komplektavimo darbai dar nėra baigti, nors komandą jau papildė net devyni nauji futbolininkai.

Vienas jų – Lietuvos rinktinėje jau pažaisti spėjęs 25-erių metų Martynas Dapkus. Per savo karjerą Lietuvoje ir Izraelyje spėjęs pažaisti futbolininkas į Kauną persikėlė iš praėjusiame sezone paskutinę vietą A lygoje užėmusio „Jonavos“ klubo, kuriame buvo vienas svarbiausių žaidėjų.

„Yra daug priežasčių, dėl kurių prisijungiau prie „Kauno Žalgirio“ klubo. Priimti sprendimą paskatino klubo rodoma tvarka, ateities vizija, profesionalumas, suteikiamos sąlygos, puiki komandinė atmosfera bei vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas. Jis yra futbolo žmogus, mylintis šią sporto šaką ir šiuo žaidimu gyvenantis. Šis treneris moka suburti kolektyvą, o rūbinėje būna puiki atmosfera. Buvo tikrai daug priežasčių, dėl kurių nusprendžiau čia žaisti“, – Žalgiris.lt pasakojo kartu su M.Čepu „Jonavos“ klube jau dirbęs tauragiškis.




Tiek centro gynėjo, tiek saugo pozicijose savo karjeroje žaidęs M.Dapkus pirmuosiuose kontroliniuose „Kauno Žalgirio“ susitikimuose rungtyniavo gynybos šerdyje, kurioje šiemet prie patyrusio Arūno Klimavičiaus prisijungė ir Tomas Mikuckis. Pasak komandos naujoko, žaisti su tokiais patyrusiais futbolininkai yra vienas malonumas, o pačiam Martynui nėra svarbu, kokioje pozicijoje žaisti.

„Man nėra labai svarbu. Žaisiu ten, kur būsiu reikalingas. Nematau jokio skirtumo ar atraminiu saugu, ar vidurio gynėju, ar dar kitoje pozicijoje. Žinoma, gynyboje žaisti šalia tokių žaidėjų kaip Arūnas ar Tomas yra vienas malonumas. Šalia jų žaidimas palengvėja“, – apie savo vietą naujoje komandoje kalbėjo beveik 90 rungtynių A lygoje per karjerą sužaidęs M.Dapkus.

Nors pasirengimo cikle „Kauno Žalgiriui“ jau pavyko pasiekti keturias pergales per šešis žaistus susitikimus, komandos naujoko nuomone, tos pergalės nieko nereiškia ir apie tikruosius komandų pajėgumus spręsti bus galima tik sezonui prasidėjus.

„Manau, kad visiškai nesvarbu, kokia šiuo metu yra komandos komplektacija, kokios pavardės žaidžia ir kokios dar papildys komandą. Svarbiausia bus tai, kaip mes patys nusiteiksime šiam čempionatui ir kokį futbolą žaisime. Šiuo metu vyksta pasiruošimas, todėl sunku kažką pasakyti, nes visos tos draugiškos rungtynės nieko nereiškia. Turiu omenyje tai, kad jos neparodo tikrojo mūsų bei kitų A lygos komandų pajėgumo“, – mintimis dalinosi 4-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais Kaune žaisiantis futbolininkas.

Artimiausias draugiškas rungtynes „Kauno Žalgiris“ vasario 23 dieną žais su RFS klubu iš Latvijos.

Komentarai