Pirmosiose sezono namų rungtynėse „Kauno Žalgiris“ nepasigailėjo „Palangos“ 0

„Kauno Žalgirio“ komandos futbolininkai reabilitavosi po nesėkmės Klaipėdoje ir jau antrojo A lygos turo rungtynėse iškovojo pirmąją pergalę. Mindaugo Čepo auklėtiniai namuose rezultatu 6:1 (2:0) sutriuškino „Palangos“ komandą.

Jau 7-ąją susitikimo minutę Rokas Krušnauskas turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš tuščių varžovų vartų.

15-ąją mačo minutę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai išsiveržė į priekį. Po sumaišties „Palangos“ baudos aikštelėje kamuolys atšoko Egidijui Vaitkūnui, kuris fantastišku smūgiu iš toli nepaliko jokių vilčių „Palangos“ vartų sargui Tadui Norbutui.

Nors rungtynių ir kamuolio kontrolė priklausė aikštės šeimininkams, daug progų sukurti nepavyko. „Palanga“ savo progų praktiškai neturėjo.

40-ąją mačo minutę krašte vienas išvestas buvo R.Krušnauskas, kuris atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten neklydo ir persvarą padvigubino Joao Figueiredo.




Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei, tas pats J.Figueiredo pabėgo nuo varžovų ir tiksliu smūgiu į tolimą vartų kampą įmušė trečią komandos įvartį. Neprabėgus nei dešimčiai minučių, po tikslaus Jurijaus Bušmano perdavimo brazilas pasižymėjo dar kartą ir į savo sąskaitą įsirašė „hattricką“.

67-ąją minutę pirmą savo įvartį „Kauno Žalgirio“ gretose įmušė ir po keitimo aikštėje pasirodęs legionierius Renato. Martynas Dapkus atliko puikų perdavimą, o vienas prieš vartus likęs brazilas įmušė penktą komandos įvartį.

Po dar kelių akimirkų „Palangos“ triuškinimas buvo pratęstas. E.Vaitkūnas atliko perdavimą iš krašto, o kamuolį į savo vartus pasiuntė „Palangos“ gynėjas. 6:0.

Pačioje mačo pabaigoje garbės įvartį pelnė ir svečiai iš Palangos. Puikiai baudos smūgį atliko ir įvartį pelnė Ivanas Baklanovas,

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: D.Mikelionis; Rudinilson, M.Dapkus, T.Mikuckis, E.Vaitkūnas, J.Bušmanas: D.Romanovskij, L.Pilibaitis, D.Galkevičius, R.Krušnauskas ir J.Figueiredo.

Po keitimo aikštėje pasirodė: Renato, E.Kloniūnas ir D.Šešplaukis.

Artimiausias namų rungtynes „Kauno Žalgirio“ futbolininkai Kovo 30 dieną žais su „Panevėžio“ ekipa.

Komentarai