Karjerą baigęs A.Klimavičius: „Nenorėjau laukti, kol iš tribūnų pradės nušvilpti“ 0

Pergalingai pasibaigusias paskutines sezono rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“ startinėje „Kauno Žalgirio“ sudėtyje pradėjęs gynėjas Arūnas Klimavičius sužaidė paskutines savo profesionalaus futbolininko karjeros rungtynes. 37-erių A.Klimavičius priėmė sprendimą kabinti sportbačius ant vinies.

Ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės narys į Kauno komandą atvyko praėjusių metų viduryje, o šio sezono A lygoje aikštėje pasirodė 17 kartų, kartą pasižymėjo ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

„Mintys ne tik apie paskutines rungtynes, bet ir visą šį praeitą etapą. Vis tik, futbole praleidau 20 metų ir tiesą sakant, tiek nesitikėjau. Jau prieš keletą metų buvau nusprendęs, kad nelauksiu, kol iš tribūnų pradės nušvilpti ir karjerą baigsiu anksčiau. Malonu ją baigti tokioje komandoje, kurios žaidimas ir užimtos vietos su metais tik gerės ir gerės. Nuo to man bus tik didesnė garbė“, – po paskutinio švilpuko kalbėjo A.Klimavičius.

Daugiau nei 40 rungtynių Lietuvos vyrų futbolo rinktinėje sužaidęs gynėjas atskleidė, kad tokį sprendimą buvo priėmęs jau po praėjusio sezono.

„Sprendimą padariau lygiai prieš metus, pasibaigus sezonui. Nusprendžiau, kad šis sezonas, nepriklausomai nuo to, koks jis bus, bus paskutinis. Buvau visus perspėjęs, tad beliko nesugadinti savo vardo ir garbingai užbaigti karjerą. Manau, kad kiekvienoje komandoje mane atsimins už skirtingus dalykus, o Lietuvoje, tikiuosi, kad prisimins dėl žaidimo rinktinėje, kai dar buvome geresnėse reitingo pozicijose“, – pasakojo be Lietuvos dar ir Rusijoje bei Kazachstane rungtyniavęs žaidėjas.

Paklaustas, kas jo laukia tolimesniame gyvenime, A.Klimavičius paliko intrigą.

„Toliau yra planų, apie kuriuos sužinosite. Viskas bus gerai“, – šypsodamasis užbaigė ne vieną trofėjų per karjerą iškovojęs sportininkas.

Po susitikimo duodamas interviu apie savo komandos gynėją užsiminė ir vyriausiasis komandos treneris Mindaugas Čepas.

„Gaila, kad tokie futbolininkai pasitraukia iš didžiojo futbolo, nes tokių kaip Arūnas, ypač gynybos grandyje, yra vienetai. Padovanočiau jam laiko mašiną“, – po rungtynių kalbėjo komandos strategas.

Komentarai