Dmitrijus Rekišas Smscredit.lt A lygos XI turo rinktinėje 0

Nė vieni pirmenybių debiutantai šįsyk nepralaimėjo, todėl visi jie – Kauno „Spyris“ ir „Stumbras“ bei Utenos „Utenis“ – rinktinėje turi savo futbolininkų.

Edvinas Gertmonas (Klaipėdos „Atlantas“). Po lygiųjų su „Uteniu“ uostamiesčio komandos treneris Konstantinas Sarsanija atrodė visiškai puolęs į neviltį dėl beveidžio klaipėdiečių futbolo, bet, tenka pripžinti, jei ne patikimas vartininko žaidimas gana sudėtingomis oro sąlygomis, „Atlantui“ viskas galėjo baigtis dar blogiau – įžūlūs svečiai iš Aukštaitijos pajūryje buvo arčiau pergalės nei praėjusio sezono bronzos laimėtojai.

Robertas Freidgeimas (Utenos „Utenis“). Dešimt iš 11 komandos rungtynių šiemet sužaidęs dešinysis gynėjas savo krašte įprastai atlieka daug darbo, bet šįsyk jis blykstelėjo ir prie varžovų vartų. Būtent R.Freidgeimas pirmajame kėlinyje po kampinio negailestingai sušaudė E.Gertmono vartus, o dvikovos pabaigoje po jo baudos smūgio kamuolys atsimušė į „Atlanto“ vartų konstrukciją.

Justinas Januševskis („Trakai“). Sezono pradžia, kai per šešerias rungtynes senosios sostinės riteriai praleido dešimt įvarčių, skęsta užmarštyje. Vėliau per penkias dvikovas kamuolys tik sykį atsidūrė „Trakų“ vartuose, o šįsyk komanda nepraleido antrą kartą iš eilės. Prieš tai „suvalgę“ Andrejų Paniukovą iš „Atlanto“ trakiškių vidurio gynėjai šįsyk taip pat pasielgė su Ričardu Beniušiu iš „Kruojos“, o J.Januševskis ir vėl rungtyniavo beveik neklysdamas.

Mantas Fridrikas („Utenis“). Išskyrus vienintelį A.Paniukovo spurtą į varžovų tvirtovę, pasibaigusį įvarčiu, Utenos komandos gynėjų sąžinės jokios nuodėmės neslegia. O M.Fridrikas šįkart aktyviai dalyvavo ir atakoje, kurią R.Freidgeimas baigė tiksliu smūgiu – būtent šis vidurio gynėjas laimėjo kamuolį klaipėdiečių baudos aikštelėje ir numetė jį į pavojingą zoną, kurioje „Atlantas“ apsiginti nebesugebėjo. Be to, sykį M.Fridrikas savo baudos aikštelėje užgesino rimtą pavojaus laužą.

Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris“). 6:0 prieš „Klaipėdos granitą“ laimėtose rungtynėse varžovų lyderio Mariaus Papšio aktyvumas kairiajam „Žalgirio“ gynėjui rūpesčių kėlė tik pirmojo kėlinio pirmoje pusėje. Vėliau E.Vaitkūnas bei aplink jį buvę komandos draugai situaciją suvaldė, o rungtynių pabaigoje čempionų dominavimą įtvirtino ir aktyvūs gynybos grandies veiksmai – Andro Švrljuga įmušė, o E.Vaitkūnas pasižymėjo rezultatyviu perdavimu Pauliui Janušauskui.

Eugenas Zasavitschi („Trakai“). Daugiau nei 86 procentų tikslumu kamuolį šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate skirstantis riterių atraminis saugas iš Moldovos, nors ir nebūdamas toks efektingas kaip greta jo rungtyniaujantis Jurijus Mamajevas, sužaidė dar vienas solidžias rungtynes. 2:0 „Kruoją“ įveikę „Trakai“ valdė aikštės vidurį, o E.Zasavitchi, kaip įprasta, padarė viską, kad nutiktų būtent taip.

Paulius Janušauskas („Žalgiris“). Du įvarčiai bei rezultatyvus perdavimas. Tokia statistika pasigirti nebūtų gėda ir futbolininkui, kuris žaidžia abu kėlinius nuo švilpuko iki švilpuko. P.Janušausko statistikos grafose šie skaičiai atsirado nepaisant to, kad vidurio saugas aikštėje pasirodė tik 63-iąją rungtynių minutę bei išsaugojo pakankamai energijos, jog praėjus porai dienų po dvikovos su „Klaipėdos granitu“ sužaistų pirmosios lygos rungtynes atstovaudamas „Žalgiriui B“.

Dmitrijus Rekišas (Kauno „Spyris“). Tai, kad aikštėje yra varžovų, šiam futbolininkui šį sezoną dažniausiai – nė motais. Rungtynėse su „Šiauliais“ baltarusis krėtė tokius fokusus, kad šiauliečių treneriui Tomui Ražanauskui po pralaimėjimo 1:2 liko tik gūžčioti pečiais: „Prieš rungtynes akcentavome, kad jų devintasis numeris stiprus žaisdamas vienas prieš vieną, bet kažkodėl gynėjai vis prašokdavo“.

Vytautas Lukša („Žalgiris“). Šou tęsiasi. „Žalgirio“ sirgaliai būtent šį futbolininką išrinko geriausiu komandos balandžio žaidėju, o gegužę V.Lukša pradėjo rungtynėmis su „Klaipėdos granitu“, atseikėdamas tris rezultatyvius perdavimus. Pagal šį rodiklį „Žalgirio“ žaidėjas lygoje nusileidžia tik J.Mamajevui, o V.Lukšos manevravimas su kamuoliu ir be jo aikštės viduryje, nesibaigiantis pozicijų kaitaliojimasis su kitu krašto saugu Jakubu Wilku varžovus vis labiau varo į neviltį.

Mohamedas Djabrailovas (Kauno „Stumbras“). Laikas, kai kauniečių treneris Darius Gvildys turėjo priekaištų legionieriui iš Prancūzijos dėl to, kad šis kartais perlaiko kamuolį, atrodo, praėjo. Adaptacijos periodas baigėsi – tik kovo viduryje komandoje debiutavęs kairysis saugas dabar yra vienas grėsmingiausių „Stumbro“ ginklų. Dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“ legionieriaus įvartis padėjo kauniečiams iškovoti netikėtas lygiąsias, o M.Djabrailovas įmušė antrose rungtynėse iš eilės.

Lukas Kochanauskas („Trakai“). Nors šiame ture mušė dauguma čempionato rezultatyviųjų, nei A.Paniukovui, nei Tomui Radzinevičiui iš „Sūduvos“ didelės laimės tai neatnešė – pergalių iškovoti jiems nepavyko. Kamuolį į vartus taip pat pasiuntė Elivelto iš „Žalgirio“, bet jis, kaip ir A.Paniukovas, šįkart nebuvo labai pastebimas. Kelią į „TOP sport“ turo rinktinę L.Kochanauskui atvėrė aktyvumas ir, aišku, šeštasis sezono įvartis, įtvirtinęs riterių pergalę prieš „Kruoją“.

Nerijus Kesminas, Alyga.lt

Komentarai