A lygos ateitį lems Vyriausybės sprendimai, futbolininkai sportuos individualiai 0

Antradienį popiet vyko Europos futbolo vadovų vaizdo konferencija, kurioje dalyvavo visos 55 UEFA asociacijų narės, tame tarpe ir LFF vadovai, o ją moderavo UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Tiesa, UEFA konferencijos metu priimti sprendimai tiesioginės įtakos „Kauno Žalgirio“ futbolo klubui ir Lietuvos futbolo A lygos čempionatui neturėjo. Tolimesnis lygos likimas priklausys nuo Lietuvos Vyriausybės priimtų sprendimų, atsižvelgiant į koronaviruso situaciją.

„Lietuvoje esant karantino situacijai vietiniai čempionatai yra laikinai suspenduoti. Iki kovo 30 d. vietiniai čempionatai nevyks ir visi LFF organizuojami renginiai yra stabdomi. Jeigu karantinas bus pratęstas valstybiniu mastu, tuomet bus poreikis sudaryti darbo grupę, pakviesti visų lygų atstovus bei peržvelgti naujus čempionatų formatus.

Šiai dienai remiantis UEFA teigimu, klubų, turinčių galimybę dalyvauti Čempionų ir Europos lygos atrankų kovose, situacija nesikeičia“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kovo mėnesio tarptautinės rungtynės atidėtos į birželio mėnesį. UEFA Tautų lygos finalinis ketvertas, Europos vaikinų U-21 bei Europos moterų futbolo čempionatai, kurie buvo suplanuoti 2021 metų birželio ir liepos mėnesiams, taip pat bus perkeliami.

„Atsižvelgdami į esamą situaciją pasaulyje, palaikome UEFA iniciatyvą. Palaikome UEFA prezidento ir administracijos sprendimus bei vertiname jų susirūpinimą futbolo bendruomene. Pagrindinis šių metų Lietuvos nacionalinės rinktinės turnyras yra Tautų lyga, kurio organizavimas nesikeičia, todėl šie sprendimai koreguos nacionalinės rinktinės pasiruošimą.

Po konferencijos kilo neaiškumų dėl Baltijos taurės organizavimo, todėl dėl jos atskirai diskutuosime su Latvijos ir Estijos federacijų vadovais“, – pabrėžė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Jau nuo savaitgalio kartu treniruočių nerengiantys „Kauno Žalgirio“ futbolininkai iki atsinaujinančių Lietuvos futbolo A lygos pirmenybių toliau atskirai sportuos pagal jiems sudarytas individualias programas ir palaikys fizinę formą.

Komentarai